Voorzitter SPR Jelle Dijkstra

Student International Business & Entrepreneurship EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Ik ben Jelle Dijkstra, student aan het mooie EuroCollege in Rotterdam. Hier volg ik de versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship. Wat mij betreft de beste opleiding die de school te bieden heeft. Inmiddels zit ik in het tweede studiejaar waar ik me uitstekend vermaak, maar ook bovengemiddeld veel leer.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Voordat ik bij EuroCollege begon, kwam ik van het MBO. Hier studeerde ik Hotelmanagement aan het Mondriaan te Den Haag. Hier heb ik veel geleerd op het niveau van klantgericht en behulpzaam te werk gaan en viool spelen. Een leerzame tijd, maar ik merkte dat er meer in zat.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

Wat voor mij duidelijk opvalt bij EuroCollege, in vergelijking met mijn vorige mbo opleiding, is de sterke begeleiding. Bij EuroCollege staat er altijd iemand voor je klaar waar je op kunt rekenen. Ze ondersteunen je altijd als dit nodig is. Tegelijkertijd vraagt een studie aan deze school juist veel zelfstandigheid. Zeker in het tweede studiejaar van de opleiding International Business & Entrepreneurship wordt er veel van studenten gevraagd. Learning by doing staat hier echt centraal.

Ook voel je je bij EuroCollege een stuk meer deel van de school, je bent geen nummer. Deze aspecten zijn voor mij zaken die op het eerste gezicht opvallen. Toch zijn er nog een paar noemenswaardige punten die ik wil benoemen. Op EuroCollege komen de meeste docenten uit het bedrijfsleven waardoor het ook echt een business school is. Ik spreek hier voornamelijk uit mijn ervaring met de opleiding IBE. Het zijn geen mensen die in een boekje hebben gelezen hoe ze iets moeten uitvoeren. Dit maakt voor een overtuigende les die, op deze manier, nog veel interessanter wordt en het eerder genoemde learning by doing principe stimuleert.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Op EuroCollege leer ik elke dag weer wat nieuws. Toen ik net begon zag ik om mij heen allemaal vrienden die naar De Haagse Hoge School gingen en elke dag laat begonnen en veel vrij hadden etc. Dit is iets waar ik, zeker in het begin, moeite mee had. Daar staat echter een hoop kennis, vaardigheden en zelfverzekerdheid tegenover die ik heb geleerd. En dat is wat mij betreft veel meer waard dan een extra feestje of een dagje vrij zijn. De keuze om een versnelde hbo opleiding bij EuroCollege te volgen is er één waar ik zeker geen spijt heb. Ik weet nu al dat ik in de toekomst gewoon voor loop op de rest!

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Onze international business school is een soort community waar iedereen samenwerkt, elkaar kent en meestal het belangrijkste in elkaar versterkt. Samen sta je sterker en kom je verder. Dit is iets waar ik zeker trots op ben. Maar ook het feit dat je ruimte hebt om te sparren met elkaar over ideeën in de markt of politiek is waardevol. Deze ‘veilige’ leeromgeving is iets waar we als EuroCollege zeker trots op mogen zijn.

Daarnaast ben ik gekozen als voorzitter van mijn eigen start-up project. Dit is de eerste stap richting het ondernemerschap, wat mijn uiteindelijke doel is. Het is iets waar ik naartoe gewerkt heb en daar ben ik ook zeker trots op!

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

No Pain, No Gain! Dat is waar het binnen deze school om gaat. Ja, het is zwaar en veel werk. Maar je leert daarom ook twee keer zoveel. Ik heb zeker momenten gehad waar ik ‘de pain’ wel voelde. Dit gebeurt vaak met de schriftelijke opdrachten en tentamens. Deze periodes zijn vaak het zwaarst en je moet hard werken om alles op tijd af te hebben. Want naast ‘No Pain, No Gain’ houden we ons ook aan het principe ‘deadline is deadline’!

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Mijn droom is om een eigen bedrijf te hebben en hiervan te kunnen leven. Waarin weet ik nog niet zeker. Maar op dit moment ben ik voorzitter van een start-up project binnen de Senior Projects van EuroCollege. Het concept van deze start-up is voor mij bijzonder interessant om later een bedrijf in te beginnen. De inhoud van het concept ga ik niet helemaal uitleggen in dit interview, maar het is in de zorgsector.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op de school is vriendelijk en iedereen staat open voor elkaar. Toch is er wel een kleine competitie. Iedereen wil het beste presteren en er is vaak veel animo voor functies zoals voorzitter. Het blijft altijd gezellig, maar als het serieus moet zijn schakelen mensen wel om.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Ik wil graag, net als de meeste mensen, gelukkig worden. Ik weet echter ook dat ik hier een bepaalde vrijheid voor nodig heb. Deze vrijheid is op zakelijk en financieel gebied, maar ook de vrijheid om keuzes te maken. Deze vrijheid denk ik te krijgen door het starten van een eigen bedrijf. Ik vind hard werken niet erg en heb daarom ook gekozen voor de versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship. Zo wil ik zo snel mogelijk alle skills en gereedschap verzamelen om mijn ambities realiteit te maken.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 482 547 53.