Voorzitter SPR Jesse Kromwijk

Student International Business & Entrepreneurship EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Mijn naam is Jesse Kromwijk en ik kom uit Woerden, vlakbij Utrecht. Momenteel zit ik in het derde jaar van de versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship op EuroCollege. Ik zit hier helemaal op mijn plek.

Waarom wilde je naar EuroCollege in Rotterdam?

Wat me het meest aansprak aan EuroCollege is het versneld en begeleid onderwijs en de structuur die de school biedt. Het is een echte business school. Op EuroCollege zit je gewoon 4 tot 5 hele dagen op school, dat heb ik echt nodig. Daarnaast vind ik het fijn dat deze school zo klein is. Het is persoonlijk en je bent geen nummertje.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Hiervoor heb ik een soortgelijke richting op het mbo in Utrecht gevolgd. Deze opleiding heb ik niet volledig afgemaakt. In plaats daarvan ben ik op zoek gegaan naar een versnelde mbo opleiding om zo snel mogelijk naar het hbo te kunnen. And here I Am! 

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

De grootste verschillen zijn de structuur en duidelijkheid. Op EuroCollege zijn regels, regels en afspraken zijn afspraken. Net zoals in het echte bedrijfsleven. Het dwingt me om mezelf sneller te ontwikkelen. En tegelijkertijd motiveert het me als ik terug kijk naar hoe ik mezelf heb ontwikkeld in zo’n korte tijd.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Op EuroCollege heb ik al enorm veel geleerd. Enerzijds van de vakken, de ervaren professionele docenten op onze business school en de werkwijze volgens het learning by doing principe. Maar anderzijds heb ik ook ontzettend veel over mezelf geleerd. 

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

In het tweede jaar ben ik verkozen tot voorzitter van een senior project, daar ben ik zeker trots op. Vanaf leerjaar 1 op de versnelde hbo opleiding van EuroCollege was het al mijn doel om in het tweede jaar voorzitter te worden. Ik ben dus super trots dat ik het senior project Smart Industy 4.0 mag leiden.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

De versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship heeft me gepusht tot hoogtes die ik daarvoor nog nooit gezien had. Vooral in het eerste semester gaat het allemaal enorm snel. Voordat je het weet heb je drie weken later al tentamens. Binnen een super korte periode moet je enorm veel stof leren. Dit is zeker een uitdaging, maar onmogelijk? Nee. No Pain, No Gain!

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Zoals veel jonge mensen weet ook ik nog niet precies wat ik later wil bereiken. Stiekem ben ik behoorlijk jaloers op mensen die het wel weten. Sinds dat ik hier op EuroCollege de versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship volg, zie ik wel dat ik mezelf snel ontwikkel. Ik merk dat ik daar enorm veel plezier in heb. Dat is al een begin toch? Wat ik wel weet, is dat ik later mijn eigen ding wil doen. Ondernemen is namelijk mijn passie.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op school is ontzettend leuk. Op EuroCollege heb ik veel gelijkgestemde mensen ontmoet. Iedereen doet en denkt op dezelfde manier. Dit maakt het samenzijn zowel binnen als buiten de klaslokalen erg prettig. Daarnaast is het op EuroCollege ook gezellig. De afgelopen twee jaar heb ik heel wat mooie herinneringen opgebouwd, zowel met mijn medestudenten als met de docenten en stafleden.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Mijn toekomst ligt in het ondernemen, ik wil graag mijn eigen ding doen. Concepten bedenken en lanceren. Merken een identiteit en bekendheid geven door middel van marketing. Dat is mijn ambitie. Op deze business school leer ik ontzettend veel dat ik later kan toepassen in de praktijk.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 48254753.