Voorzitter SPR Joost Boon

Student International Business & Entrepreneurship EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Mijn naam is Joost Boon. Ik ben 22 jaar oud en ik volg de versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship bij EuroCollege Rotterdam. Als persoon ben ik zeer ambitieus, leergierig en sociaal. Ook heb ik een goed gevoel voor humor.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Voordat ik met de versnelde hbo opleiding op EuroCollege begon, heb ik een opleiding gevolgd in het reguliere hbo onderwijs.

Waarom wilde je naar EuroCollege in Rotterdam?

De voornaamste reden dat ik voor EuroCollege heb gekozen, is vanwege het versneld en begeleid traject. EuroCollege is een kleinschalige school waar een familiare cultuur heerst. Iedereen kent elkaar en weet wat er gaande is. Docenten en stafleden zijn bereid om in je te investeren en ze reiken je de nodige handvatten ter ondersteuning. Het persoonlijke contact dat ik hier heb maakt het een stuk plezieriger om naar school te gaan.

Daarnaast inspireert het mij enorm dat we op school les krijgen van docenten die hun sporen in het bedrijfsleven al daadwerkelijk hebben verdiend. Dit sluit perfect aan bij het learning by doing principe dat op EuroCollege wordt gehanteerd. Omdat de docenten vaak verbanden leggen tussen de theorie en praktijk worden de lessen tastbaarder. Hierbij delen ze graag hun ervaringen en zijn ze bereid om hun zakelijke netwerk voor ons open te stellen.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

In eerste instantie zie ik in praktische zin al grote verschillen. Het aantal contacturen ligt hoger, we gebruiken geen laptops, tablets en telefoons in de les en de klassen zijn een stuk kleiner. Daarnaast krijg je op EuroCollege persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van de docenten en stafleden.

De docenten die vanuit het bedrijfsleven komen staan met ontzettend veel passie voor de klas en EuroCollege biedt voldoende kansen om jezelf op verschillende vlakken verder te ontwikkelen. Tot slot biedt EuroCollege veel structuur. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en dat geeft mij enorm veel rust.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Naar mijn idee heb ik al ontzettend veel geleerd, maar tegelijkertijd weet ik dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Door alles wat ik hier op EuroCollege leer leg ik een basis voor de toekomst. Dit vormt het fundament waardoor ik later met twee benen nog strakker in het bedrijfsleven kom te staan.

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Ik ben trots op het feit dat ik mezelf komend jaar mag bezig houden met mijn eigen startup idee. Daarnaast heb ik vanuit school de kans gekregen om de rol als voorzitter te mogen vervullen in dit project.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

Op EuroCollege is het hard werken en moeten we veel deadlines halen. Maar een echt No Pain, No Gain moment heb ik nog niet ervaren. Ik kijk er wel naar uit!

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Na mijn studietijd wil ik graag aan de slag als ondernemer. In de eerste jaren van mijn carrière wil ik een ondernemende functie binnen een bestaand bedrijf vervullen. Hierbij gaat mijn voorkeur uit naar een grote corporate in de financiële sector. De kennis en ervaring die ik tijdens mijn studie en het werk als intrapreneur opdoe wil ik later implementeren in mijn eigen onderneming. Een eigen onderneming in de financiële dienstverlening is waar ik stiekem van droom.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

“We don’t turn back. We leave no one behind. We pull each other up”. Een mooie quote van ex-president Obama die naar mijn idee mooi aansluit op de visie van EuroCollege. Op onze school zitten studenten allemaal in het zelfde schuitje. We willen over het algemeen allemaal ook maar één ding: zo snel mogelijk ons diploma in ontvangst nemen waardoor we weer een stap dichter bij onze toekomstdroom komen.

Het feit dat we lange dagen maken en elkaar 5, soms wel 6, dagen per week zien maakt de band met je medestudenten alleen maar sterker. Omdat we elkaar zo goed kennen zijn we bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Dit maakt de sfeer op EuroCollege een stuk aangenamer.

Tijdens de lessen neemt iedereen een serieuze en proactieve houding aan. En tussen de lessen door is er ook nog tijd voor vertier. Op EuroCollege gaat het niet alleen maar om studeren, maar wordt er ook aandacht besteed aan buitenschoolse activiteiten. Zoals een business trip, een gala voor en door studenten georganiseerd, een Young Professional Week, Bootcamp en er wordt regelmatig geborreld. Kortom, EuroCollege biedt haar studenten genoeg voor een juiste balans tussen studie en vermaak!

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Op korte termijn vind ik het belangrijk dat ik mezelf ontplooi tot een jongvolwassene die niet alleen beschikt over een grote dosis kennis, maar ook beschikt over de vaardigheid om later een eigen onderneming te runnen. Dat is toch wel iets dat ik ambieer. Om dit te realiseren wil ik een basis voor de toekomst creëren. De eerste stap is het succesvol afronden van de versnelde hbo opleiding International Business en Entrepreneurship op EuroCollege. Daarbij wil ik ook een positieve indruk achterlaten op school. Het voorzitterschap van mijn eigen startup is een mooie kans om mezelf te bewijzen.

Daarnaast is het belangrijk om een toekomstvisie te hebben. Iets dat mij uitdaagt om het maximale uit mezelf te halen. Zo ben ik momenteel al aan het oriënteren naar een eventuele vervolgopleiding. Ik denk erover om na deze versnelde hbo opleiding nog twee master studies te volgen. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar master of innovation en een master in internationaal en fiscaal recht. Beide studies wil ik graag in het buitenland volgen, omdat ik daar meer uitdaging in zie en ik het belangrijk vind om een bredere visie op de wereld te ontwikkelen. Allemaal met als doel om mijn droom van een eigen onderneming te realiseren.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 48254753.