Voorzitter SPR Laura Meuwese

Student International Event Management EuroCollege Rotterdam.

Wie ben je?

Ik ben Laura Meuwese, 19 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Amersfoort. In het eerste jaar van de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege heb ik elke dag heen en weer gereisd, maar sinds kort woon ik in Rotterdam. Ik hou van mode en geniet van lekker eten en drinken samen met vriendinnen. Daarnaast heb ik veel plezier in mijn huidige baan in de horeca. 

Waarom wilde je naar EuroCollege in Rotterdam?

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met EuroCollege door mijn oud-collega en goede vriendin Liesbeth Blaak. Tijdens haar studie was ze voorzitter studiereis 2014 en met haar verhalen maakte ze mij zeer enthousiast. Vervolgens heb ik wat meer onderzoek gedaan naar EuroCollege en tijdens mijn bezoek aan een open avond was ik meteen verkocht.

De discipline, de houding, de verhalen van de studenten en het onderwijs volgens het learning by doing principe hebben uiteindelijk de doorslag gegeven voor mijn keuze voor de versnelde hbo opleiding International Event Management aan EuroCollege.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Op de middelbare school heb ik de mavo gevolgd, waarna ik in 2 jaar een versnelde mbo opleiding marketing en communicatie heb afgerond. Na deze opleiding was het mij direct duidelijk dat ik nog lang niet uitgeleerd was. Daarom heb ik besloten om mijn studieloopbaan te vervolgen op EuroCollege. 

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

Ik merk dat er op EuroCollege veel meer persoonlijke begeleiding is dan bij mijn vorige opleiding. De sfeer is een stuk gemoedelijker, de klassen zijn een stuk kleiner en als student word je op EuroCollege echt gemotiveerd. Discipline is hier een vereiste en de manier van lesgeven is gericht op het learning by doing principe, erg praktijkgericht dus.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Tot nu toe heb ik al ontzettend veel geleerd op EuroCollege. Zo dacht ik al een groot aantal competenties te beheersen. Maar naarmate ik langer op deze school studeer kom ik erachter dat ik nog lang niet alles volledig beheers. Ik heb geleerd om zakelijk te handelen en andere te motiveren. Maar ook mijn geduld, doorzettingsvermogen, nauwkeurigheid en zelfvertrouwen heb ik tijdens de versnelde hbo opleiding International Event Management verder ontwikkeld. 

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Ik ben trots op mijn normen en waarden en de opvoeding die ik heb meegekregen. Ook ben ik trots op mijn doorzettingsvermogen en karakter waardoor ik voor het goede ga en zo eerlijk mogelijk probeer te handelen.  Daarnaast ben ik erg trots op mijn titel als voorzitter binnen onze business school en de projectroep waar ik momenteel in participeer.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

Volgens mij is het vorig jaar rond de kerstperiode geweest dat ik mijn eerste No Pain, No Gain moment heb ervaren. In die periode ben ik druk bezig geweest met het leren voor tentamens, het opleveren van verslagen, deed ik veel buitenschoolse activiteiten en reisde ik elke dag van Amersfoort naar Rotterdam en weer terug. Dat was een pittige tijd.

Welke functie of droom wil je later bereiken?

In de toekomst zou ik graag een internationale functie bekleden, waarbij ik diverse werkzaamheden kan uitvoeren met veel variatie en veel kan communiceren met andere mensen. Ik wil graag mijn creativiteit kwijt kunnen in het bedenken van concepten. En als al mijn dromen mogen uitkomen, dan zou ik het geweldig vinden om met het product ‘wijn’ te werken. 

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Iedereen die bij EuroCollege studeert, of het nu om een versnelde hbo of een versnelde mbo opleiding gaat, krijgt te maken met een heftige en drukke periode. Dat verbroedert onder de studenten. We besteden ontzettend veel tijd op school en met elkaar, waardoor lief en leed wordt gedeeld. Ook de docenten op school hebben oog voor iedere student. Dit zorgt ervoor dat ik mezelf meer betrokken en begaan voel bij en met EuroCollege.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Het is mijn ambitie om veel van de wereld te zien, dit kan zowel voor zakelijke als voor recreatieve doeleinden zijn. Daarnaast lijkt het me geweldig om aan het einde van mijn leven te kunnen zeggen dat ik iets bereikt heb voor de wereld en de medemens.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege business school. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 48254753.