Voorzitter SPR Marleen de Bood

Student International Business en Entrepreneurship EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Mijn naam is Marleen de Bood en ik ben 22 jaar. Ik volg de versnelde hbo opleiding International Business en Entrepreneurship aan EuroCollege Rotterdam. In september 2016 ben ik gestart met het tweede jaar en tot nu toe heb ik alles onder controle. Naast de gewone verantwoordelijkheden ben ik voorzitter van een startup project. Dit geeft mij enorm veel motivatie voor de komende maanden op EuroCollege.

Waarom wilde je naar EuroCollege Rotterdam?

De belangrijkste reden dat ik voor EuroCollege heb gekozen, is vanwege de versnelde hbo opleiding. Het feit dat ik binnen 2,5 jaar een hbo diploma kan halen trok mij enorm aan. Wel was het even schrikken toen ik op de open avond achter het motto en de mentaliteit van EuroCollege kwam. Ik had hier niet eerder naar gekeken en vanwege mijn eerdere schoolervaringen schrikte het mij wat af. Ik was bang dat ik dit niet aan zou kunnen. Na goed overleg met mijn achterban heb ik besloten om er toch voor de volle 100% voor te gaan.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Voordat ik aan de versnelde hbo opleiding International Business en Entrepreneurship op EuroCollege begon heb ik al verschillende opleidingen geprobeerd. En iedere keer ben ik er ook alweer na 6 maanden van hoorcolleges en projecten mee gestopt. Na een (on)gelukkige loting kwam ik zonder studie te zitten.

Ik heb mezelf toen een jaar de tijd gegeven om erachter te komen wat ik echt wil bereiken. Dit jaar bleek erg belangrijk, want ik kwam erachter wat mijn droom is: het runnen van een eigen onderneming. Het vinden van de juiste opleiding, en ook nog eens volhouden, werd na dit jaar een stuk gemakkelijker.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

Het grootste verschil zit in de mentaliteit en het lesgeven volgens het learning by doing principe. De docenten op EuroCollege zorgen naast de gewone nodige lesstof voor veel inspiratie. Hun ervaring in het vakgebied is zo indrukwekkend dat je niet uitgeluisterd raakt. Bovendien word je door de verhalen meteen gemotiveerd om net zo hard te werken.

Daarnaast merk ik een groot verschil met de extra ontwikkelingskansen die je op school krijgt. Op EuroCollege kun je je zoveel ontwikkelen als je zelf wilt. Bijvoorbeeld door middel van een verdiepingsklas of het voorzitterschap en de trainingen die daarbij horen.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Ik heb zeker al veel geleerd sinds ik bij EuroCollege studeer. Naast het leren van theorie en het lezen van verschillende boeken, heb ik nog wel het meeste geleerd over mezelf. Wie ik ben en wat mijn normen en waarden zijn. Naar mijn mening zijn dit de belangrijkste lessen die ik tot nu toe heb gehad. Hierdoor merk ik dat ik situaties anders benader en hierin ook anders handel. Ik hoop dat ik in dit laatste jaar op EuroCollege nog meer van deze ontwikkelingen door ga maken

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Ik ben trots op mezelf. Als je mij twee jaar geleden had gevraagd wat ik wilde doen en waar ik mee bezig was, dan had ik nog geen idee. Het idee van lange dagen naar school gaan en geen vrijheid, maakte me bang. Maar door mijn doel duidelijk vast te stellen en hier naartoe te werken ben ik toch gestart met de versnelde hbo opleiding International Business en Entrepreneurship. En wat blijkt? Ik kan het best wel!

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

Een No Pain, No Gain moment heb ik zeker al ervaren. Het moment dat nog duidelijk in mijn geheugen gegrift staat is de tentamenweek van het tweede semester. Ik was vastberaden om voor ieder tentamen minimaal een 7 te halen en heb hiervoor ook enorm hard gewerkt. De tentamenperiode duurt 2 weken en daarom heb ik 4 weken lang iedere dag keihard gestudeerd. Het was ontzettend zwaar en koste veel moeite. Maar mijn ‘Gain’ was het waard, want ik heb uiteindelijk wel mijn doel bereikt!

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat ik later bezig kan zijn met mijn eigen waarden. Voor mij is gelijkheid heel erg belangrijk en daarom wil ik mensen die problemen met dit aspect hebben helpen tot een goede oplossing te komen. Zo wil ik mezelf inzetten om (jonge) vrouwen te helpen met hun carrière of andere vraagstukken. De eerste kleine stappen naar mijn eigen onderneming heb ik net gezet, wat mij nog sterker motiveert.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op EuroCollege is erg aangenaam. Ik voel me zeer op mijn gemak en het idee dat ik geen nummer ben maakt dat nog sterker. Er wordt op een prettige manier met elkaar overlegd en de borrels die op EuroCollege worden georganiseerd zijn leuke extraatjes.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Tijdens mijn vorige opleidingen ben ik nooit bewust bezig geweest met mijn ambitie voor de toekomst. Ik merk nu pas dat het mijn grootste drijfveer is voor het behalen van mijn doelen. Bovendien is het een belangrijk aspect bij het uitzoeken van een stage, baan of opdracht. Ik zoek altijd naar meer mogelijkheden en wil het zo goed mogelijk (heel eerlijk, gewoon als beste) uitvoeren. Dat ik deze ambitie heb ontdekt komt echt doordat ik gestart ben met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege business school. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of app naar 06 482 547 53.