Voorzitter SPR Valery Bekker

Student International Hotel & Hospitality Management EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Mijn naam is Valery Bekker. Ik ben 21 jaar en woon in Barendrecht. Als tweedejaars student volg ik de versnelde hbo opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege in Rotterdam.

Waarom wilde je naar het EuroCollege in Rotterdam?

Ik heb voor EuroCollege gekozen, omdat je hier perfect wordt voorbereid op het zakenleven. De leraren op EuroCollege komen uit het bedrijfsleven waardoor zij ontzettend veel ervaring hebben met het vak waarin zij lesgeven. Op die manier zit er veel meer leven in de studie. Daarnaast sprak de versnelde hbo opleiding mij erg aan. Ook het feit dat je op een later moment nog kon inschrijven was voor mij van belang.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Voordat ik bij EuroCollege begon, heb ik International Business and Management Studies aan de Hogeschool Rotterdam gestudeerd. In het eerste jaar kwam ik tot de conclusie dat deze studie niets voor mij is. Na het behalen van mijn propedeuse ben ik het jaar daarop gestart met de opleiding International Hotel Management aan de NHTV in Breda. Na het eerste jaar heb ik besloten om de studie voort te zetten, maar wel op een andere school. Zo ben ik terecht gekomen op de versnelde hbo opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

Naast dat je op EuroCollege de versnelde hbo opleiding kunt volgen, vind ik dat je hier meer wordt begeleid. Een ander verschil is dat EuroCollege veel kleinschaliger is. Je leert de school, de docenten en de studenten goed kennen. Bovendien zijn de dagen een stuk langer. Op mijn vorige scholen was een dag van 9 tot 2 al een lange dag. Well scratch that, want de dagen op EuroCollege zijn door de 9 tot 5 mentaliteit nog langer, hoewel je dat gevoel niet hebt.

De dagen zijn zo ingepland dat je er doorheen vliegt. Als tweedejaarsstudent International Hotel & Hospitality Management worden de uren les van een docent en je senior projecturen redelijk om en om gepland. Zo blijf je de hele dag scherp en fit. Je kijkt even niet op de klok en het is alweer bijna 5 uur.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Hoewel ik nog niet zo lang bij EuroCollege studeer, heb ik hier al ontzettend veel geleerd. Dit komt voornamelijk doordat we les krijgen van docenten die uit het bedrijfsleven komen en doordat we druk bezig zijn met ons project. Learning by doing staat bij EuroCollege namelijk voorop. In de korte tijd dat ik hier studeer ben ik al meer voorbereid op het bedrijfsleven dan in de twee jaar van mijn vorige opleidingen.

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Het eerste waar ik bij deze vraag aan denk is het moment dat ik, als tweedejaars instromer, werd gebeld met de mededeling dat ik verkozen was tot voorzitter van het senior project Gala Diner. En dit team bestaat ook nog eens uit de meest gemotiveerde studenten. Dat ik hier voorzitter van ben maakt mij dan ook extra trots.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

Als voorzitter van een senior project is de druk hoog. Je bent constant bezig met het halen van deadlines en met de timing van het project. Mijn meest recente “No Pain, No Gain” momentje was dan ook dat ik mijn herfstvakantie heb opgegeven voor het studeren en werken aan het senior project.

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Het liefste wil ik als manager in de hotelindustrie aan de slag. Hoe zich dat verder vorm gaat geven en op welke afdeling, weet ik op dit moment nog niet precies.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op school zou ik omschrijven als zeer gemotiveerd en gedreven. Iedereen gaat goed met elkaar om en is vriendelijk tegen elkaar. Ook heeft iedereen het beste met elkaar voor. Er wordt geen strijd gevoerd. We zullen er juist gezamenlijk alles aan doen om elkaar te helpen met het halen van onze diploma’s.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Het is mijn ambitie om later, nadat ik een aantal jaar als manager in de hotelindustrie heb gewerkt, een eigen hotelketen te beginnen. Met de opleiding International Hotel & Hospitality Management aan de hotelschool van EuroCollege Rotterdam zet ik al grote stappen in de goede richting.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege business school. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 48254753.