De voornaamste reden dat ik voor het EuroCollege heb gekozen, is omdat het een kleinschalige school is waarbij veel persoonlijke aandacht aan elke student wordt geschonken. Stafleden, docenten en andere studenten weten wie je bent en kennen je bij naam. Er hangt een erg fijne en gezellige sfeer, waarbij je je ook thuis voelt.

Het is een particuliere school, wat ervoor zorgt dat iedereen extra geld moet betalen dan op een reguliere school. Echter, merk ik zelf dat de doelgroep die hier op school zit ook meer en beter gemotiveerd is, wat ik zelf als erg prettig heb ervaren.

Het verschil tussen het EuroCollege en andere particuliere en/of reguliere scholen, is dat iedereen elkaar kent. Het is een kleinschalige school met diverse opleidingen. Toch heeft iedereen het leuk met elkaar en worden veel activiteiten samen gedaan of georganiseerd.

Mijn belangrijkste leermoment op het EuroCollege is dat hoe hard je je best ook doet, je altijd nog een stap kan verbeteren. Wees niet zomaar tevreden en probeer zoveel mogelijk te geven en te laten zien. Het leven is vallen en opstaan, wat uiteraard niet altijd makkelijk is, maar waar je wel het meest van leert. Het is belangrijk om je zelf te blijven, hoe lastig of makkelijk een situatie soms ook is.

Uiteraard heb ik een No Pain No Gain moment behaald.

Mijn meest trotste moment was in het tweede jaar, het jaar in teken van de Senior Projects. Met trots kan ik zeggen dat ik voorzitter ben geweest van een schitterend project, namelijk het Gala Uithoorn. op de avond van onze uitvoering hebben wij een moment gekregen als groep om te vertellen wat zo’n project nou inhoudt en wat hierbij komt kijken. Aan het eind van deze speech heeft er circa 300 man voor ons geapplaudisseerd en aangegeven dat de avond een enorm succes is geweest. Dit was toch wel mijn meest trotse moment op het EuroCollege.

Uiteraard heb ik een No Pain No Gain moment behaald. Dit was ook tijdens mijn tweede jaar op het EuroCollege. Gedurende het Senior Project had ik samen met mijn groep een NO GO behaald voor een presentatie. Aangezien ik erg perfectionistisch ben, kon ik dit niet uitstaan. We hebben er hard voor moeten werken om te laten ziend dat we alles onder controle hadden en dat wij het wel zouden redden. Uiteindelijk is dit ons ook gelukt.

De sfeer op school is erg gezellig en heel erg fijn, het voelt aan als een tweede thuis, aangezien je hier erg veel tijd doorbrengt gedurende je opleiding. Voornamelijk in het tweede jaar ben je soms avonden lang elke dag op school, wat het erg zwaar maakt, maar ook erg gezellig. Je eet samen met je medestudenten en af en toe drink je een borrel om de stress te verminderen. Iedereen zorgt voor elkaar en houdt rekening met een ander. Zelf vind ik het erg gezellig, omdat iedereen elkaar kent.

Zelf heb ik niet speciaal 1 moment wat mij echt bij blijft van de afgelopen twee jaar. Ik heb het namelijk heel erg naar mijn zin gehad gedurende mijn gehele opleiding op het EuroCollege. Toch zijn er een aantal momenten die wel specifiek naar voren komen, zoals de open avonden waarbij er gezellig na afloop een borrel wordt gedronken, de wijnreis in het eerste en tweede jaar, studiereis in het eerste jaar, de bekendmaking van de Senior Projects met de voorzitters, trainingen bij het voorzitterschap, het ontelbare aantal diners met EuroCollege, laatste pakkendag en uiteraard de gezelligheid met al mijn medestudenten, docenten die mij les hebben gegeven en de stafleden van EuroCollege.