Inmiddels zijn de werkoriëntaties van de eerstejaars hbo-studenten begonnen. Dit is een korte stage van ongeveer 6 weken waarbij de studenten alvast kennis kunnen maken met de branche waarin zij later willen gaan werken.

 Al onze studenten hebben, ondanks COVID-19, een stageplek kunnen bemachtigen. Om een beeld te geven van de verschillende bedrijven waar onze studenten stage lopen en hoe zo’n werkoriëntatie eruit ziet, hebben we een aantal studenten gevold op hun stage.

De Huiskantine

Vandaag nemen we een kijkje bij Celia Oosterveen. Celia studeert Hospitality & Event Management en loopt stage bij De Huiskantine in Rotterdam. De Huiskantine kan het best worden omschreven als een moderne, hippe kroeg. De uitgaansavond begint vroeg, rond 21:00 uur is de inloop, en om 02:00 uur sluiten de deuren.

Werkzaamheden

Helaas is de horeca op dit moment gesloten en is het niet mogelijk om dit concept door te voeren, maar Celia hoeft gelukkig niet stil te zitten! Tijdens haar stage ondersteunt zij de manager met diverse taken en is zij alvast een concept aan het ontwikkelen dat kan worden uitgevoerd zodra de horeca weer open mag. Daarnaast is zij de Bedrijven Investeringzone (BIZ) aan het regelen voor de Oude Haven. Dit houdt in dat bedrijven de handen in een slaan om toch leuke evenementen te organiseren waar iedereen baat bij heeft.

Al met al is er dus, ondanks de horecasluiting, genoeg te doen in de evenementenbranche!

Toekomst

Later wil Celia graag grote evenementen gaan organiseren, maar is er nog niet helemaal uit in welke vorm. Gelukkig kan zij nu alvast ervaring opdoen in diverse takken van eventmanagement, zodat ze na haar studie aan de slag kan bij een bedrijf dat bij haar past.

Meer weten?

Wil jij net als Celia evenementen gaan organiseren en meer kennis en ervaring opdoen op dit gebied? Vraag dan snel een brochure aan. Liever een eigen bedrijf opzetten of aan de slag gaan in de hotellerie? Neem dan eens een kijkje bij onze andere studies.