Inmiddels zijn de werkoriëntaties van de eerstejaars hbo-studenten begonnen. Dit is een korte stage van ongeveer 6 weken waarbij de studenten alvast kennis kunnen maken met de branche waarin zij later willen gaan werken.

Al onze studenten hebben, ondanks COVID-19, een stageplek kunnen bemachtigen. Om een beeld te geven van de verschillende bedrijven waar onze studenten stage lopen en hoe zo’n werkoriëntatie eruit ziet, hebben we een aantal studenten gevold op hun stage.

Hotel De Bilderberg

Vandaag kijken we bij International Hotel & Hospitality Management studente Sannah Bikker. Sannah loopt stage bij Hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Dit hotel is gelegen midden in de bossen op de Veluwe, vlakbij Arnhem. Gasten kunnen hier lekker ontspannen en genieten van de rustige omgeving.

Werkzaamheden

Na 3 maanden op EuroCollege lessen te hebben gevolgd, is de stage van start gegaan. De eerste aanraking met de praktijk. De studenten van de opleiding International Hotel & Hospitality Management hebben een aantal opties voor hun stage. Zij kunnen in een (hotel)restaurant stage lopen, bij de receptie of bij de housekeeping. Sannah heeft gekozen voor de receptie van het hotel. Hierbij zijn haar hoofdtaken het in- en uitchecken van de gasten, het aannemen en maken van reserveringen en daarnaast staat zij voor de gasten klaar om al hun vragen te beantwoorden. Een zeer divers takenpakket waarbij veel geleerd kan worden in korte tijd.

Zoeken van een stage

Bij EuroCollege hebben de studenten zelf de mogelijkheid om hun stage te zoeken. Ze zijn vrij om te kiezen waar zij stage willen lopen, natuurlijk zijn er wel enkele voorwaarden waar een stage aan moet voldoen. Mocht het de studenten niet lukken zelf een stage te vinden of wat hulp nodig hebben, staat de begeleiding altijd voor de studenten klaar om hen hierbij te helpen. Daarnaast beschikt EuroCollege over een groot netwerk in zowel binnen- als buitenland. Ook Sannah heeft dit hotel samen met haar begeleider gevonden.

Toekomstplannen

Bij EuroCollege leren we de studenten ook ècht na te denken over hun toekomst en hier een plan voor uit te stippelen. Sannah heeft hier ook al goed over nagedacht, zij ziet zichzelf over 10 jaar werken bij een internationale hotelketen, bij voorkeur in het buitenland. Misschien heeft ze zelf een eigen hotel tegen die tijd!

Meer weten?

Wil jij net als Sannah aan de slag in de hotellerie? Vraag hier dan een brochure aan of bezoek een van onze (online) open dagen. Steek je liever de handen uit de mouwen op een groot evenement of wil je je eigen bedrijf opzetten? Lees hier dan verder over onze andere studies.