De maand oktober staat in het teken van de Senior Projects. We vertellen jullie graag meer over de Senior Projects waar de tweedejaars hbo-studenten aan werken en over het voorzitterschap.

Deze keer vertelt student International Hotel & Hospitality Management student Yentl van Boxtel aan het woord.

Mijn naam is Yentl van Boxtel en ik volg de opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege. Ik ben 22 jaar oud en ik ben woonachtig in Rotterdam. Eind september 2020 ben ik van start gegaan met het tweede studiejaar van mijn hbo-opleiding. Gedurende de zomerstage kon je als student je sollicitatie op sturen voor het voorzitterschap, om uit eindelijk uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

De functie als voorzitter vraagt veel discipline en motivatie en dan druk ik het nog zacht uit. Maar een ding wist ik zeker ik wilde solliciteren voor deze positie, omdat ik weet dat ik de potentie bezit om een projectgroep te leiden. Na het versturen van mijn sollicitatiebrief en houden van mijn sollicitatiegesprek kreeg ik uiteindelijk het verlossende telefoontje dat ik de titel voorzitter mag dragen, waarbij ik ook een onwijs uitdagend en mooi project heb gekregen.

De functie als voorzitter vraagt veel discipline en motivatie en dan druk ik het nog zacht uit.

Senior Project Feyenoord City

Ik ben voorzitter van het Senior Project Feyenoord City. Voor dit project dienen wij als projectgroep een compleet businessplan uit te werken voor een nieuw hotelconcept aan het Waterfront bij het stadion. Hiervoor werken wij een markt- en doelgroep analyse uit om te kijken wat voor hotelconcept het beste geëxploiteerd kan worden op de locatie. Het plan wordt van A tot Z uitgewerkt in een compleet businessplan dat voor gelegd kan worden aan de opdrachtgever.

Mijn motivatie voor mijn deelname aan dit project komt terug in de uitdaging die verscholen ligt. De ontwikkeling van een hotelconcept vraagt veel onderzoek en het analyseren van de doelgroep, de markt en de USP’s (unique selling points). Vandaag de dag is het van groot belang dat je je als hotelconcept kunt onderscheiden binnen de markt en dat je met je concept ook een verhaal mee brengt.

Feyenoord city

Voorzitterschap

Mijn passie voor het voorzitterschap komt terug in mijn motivatie om andere te kunnen helpen en te motiveren. Aan de hand van het voorzitterschap wil ik mijn projectgroep de kans bieden om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen maar ook dat er ruimte is om jezelf te kunnen uiten. Waarbij samenwerking van cruciaal belang is, waarbij ik ervoor zorg dat wij als groep de verantwoordelijkheid voor het project dragen en wij ons allemaal verantwoordelijk voelen om dit tot een goed einde te brengen. De potentie die een student of een project lid kan hebben wordt door de persoon zelf vaak onderschat. Hier wil ik dus iets mee doen, zodat zij ook de kans krijgen om hun vaardigheden en capaciteiten tot een hoger niveau te ontwikkelen.

Officieel voorzitter!

Afstuderen

Na het afronden van mijn hbo-opleiding wil ik als eerst meer ervaring op doen bij verschillende bedrijven in de hospitalitybranche om zo uiteindelijk in de toekomst mijn eigen onderneming op te kunnen zetten. Een van mijn grootste doelen is het opzetten van mijn eigen onderneming waarbij ik mensen blij kan maken met de faciliteiten en hospitality die ik aanbied. Het voorzitterschap draagt hier absoluut aan bij, omdat ik nu al een voorproefje krijg hoe het is om leiding te geven en deze rol op mij te nemen.

Het is niet eenvoudig om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen, maar juist door mijn rol als voorzitter krijg ik nu al de kans om mijn eigen vaardigheden als leider verder te ontwikkelen waarbij ik die kan mee nemen naar de toekomst. Daarbij verwacht ik ook veel te leren van het voorzitterschap, aan de hand van de voorzitterschapstrainingen en de eventuele moeilijke situaties die zich voor kunnen doen. Tevens kan ik ook veel ervaring op doen aan de hand van de nauwe samenwerking met mijn projectgroep waarbij het belangrijk is dat er een goede balans is.

No pain No Gain

Wij zijn net gestart als Senior Projectgroep maar nu al hebben wij no pain, no gain-momenten ervaren. Tijdens de Senior Project dagen dien je als projectgroep je project en jezelf als groep te pitchen om in zo’n kort mogelijke tijd een goed beeld te schetsen van wat wij gaan uitvoeren. Wij hebben ons zelf toen figuurlijk in het diepen gegooid om gelijk onze pitch voor een volle zaal uit te voeren, zodat wij ons zelf verder konden ontwikkelen.

Wij zijn net gestart als Senior Projectgroep maar nu al hebben wij no pain, no gain-momenten ervaren.

Dit brengt natuurlijk veel spanning met zich mee, maar wij wisten als projectgroep dat wij er alleen maar sterker van werden en de ervaring dragen wij mee binnen het traject. Tevens vond er ook een bootcamp plaats tijdens de Senior Project dagen. Dit was voor je gevoel wel afzien, maar als groep hebben wij de eindstreep gehaald en weten wij dat wij klaar zijn om een succesvol project neer te zetten.

Volg Yentl en de andere voorzitters van de senior projects op instagram of ontmoet ze tijdens een van onze open dagen!