Nieuws

De Senior Project week

Vanaf dinsdag 2 oktober is het weer zo ver – de start van de Senior Project week. Tijdens deze bijzondere gelegenheid krijgen de tweedejaars hbo-studenten te horen welk project zij het komende jaar mogen gaan realiseren. Daarbij maken zij ook kennis met hun mede-projectleden en de voorzitter.

Bekendmaking

Een belangrijk moment van deze dag is de bekendmaking van de voorzitters van de Senior Projects. Alle studenten hebben in de voorafgaande periode de kans gekregen om te solliciteren als voorzitter. Tijdens deze selectie hebben zij een presentatie kunnen geven aan de directie om hen ervan te overtuigen waarom juist zij een succesvolle voorzitter zullen zijn.

Projecten

Dit jaar zullen de studenten van EuroCollege de volgende projecten gaan verwezenlijken:

Charity Event , Bobby & Robine foundation, Career Conference Day,  City F&B Trip,

EuroCollege Gala, Business Trip "Connecting Continents",  The Room / Hotelkamer van de toekomst, Enterprise Development Project, Medcos, Synofit, Robert Doornbos Grand Prix Leontien Ladies Ride.

‘ EuroCollege is a state of mind ’

Team work

In een groep van 4 a 5 leden zullen de studenten een groot deel van het 2e jaar wijden aan het organiseren van een van deze projecten.

Nadat de projectgroepen en de voorzitters bekend zijn, krijgen de studenten de kans om elkaar beter te leren kennen. Door bewust te worden van elkaars interesses en sterke punten kunnen zij later in de week een goede keuze maken over de rolverdeling binnen de groep.

Senior Project

In de loop van de Senior Project week zullen ook seminars worden georganiseerd waarin bijzondere sprekers uit het bedrijfsleven een presentatie zullen geven over het belang van samenwerking, de valkuilen en de uitdagingen van het realiseren van een project. De studenten zullen namelijk voor het eerst te maken krijgen met echte deadlines, echte budgetten en echte opdrachtgevers.

Borrel

 De week zal worden afgesloten met de welbekende EuroCollege borrel. Wij wensen alle tweedejaars hbo-studenten veel leerplezier tijdens deze week en bovendien veel succes met de Senior Projects 2019!