Nieuws

Interview EuroCollege student Romy Kirindongo

Student Romy Kirindongo

De introductiedagen zijn georganiseerd voor studenten, door studenten. In de maanden juli en augustus maken we dan ook kennis met de introductiedagencommissie.
In dit interview leren we de student Romy Kirindongo kennen.

WIE BEN JIJ?

Mijn naam is Romy Kirindongo, ik ben 19 jaar oud en woon in Hoogvliet, Rotterdam. Ik ben momenteel tweedejaars studente aan EuroCollege Rotterdam en volg de opleiding Hospitality & Event Management.

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR EUROCOLLEGE?

Ik vind dat EuroCollege een hele gedisciplineerde manier van lesgeven heeft. Anders dan andere hogescholen. De regels op EuroCollege vind ik ook erg bijzonder, omdat er eigenlijk op de bijna ‘oude’ manier wordt lesgegeven. Geen telefoons of laptops in de klas, niet eten of drinken in de klas en alles wat we leren, leren we uit boeken.

WAT WIL JE NA JE STUDIE GAAN DOEN EN WAT ZIJN JOUW CARRIÈRE DOELEN?

Ik wil graag eventmanager worden voor een bedrijf of mijn eigen evenementenbedrijf beginnen.

HOE DRAAGT EUROCOLLEGE HIERAAN BIJ?

Het is voor mij altijd al een droom geweest om kleinschalige evenementen te mogen organiseren en EuroCollege geeft mij daar de nodige zetjes voor. Doordat wij les krijgen van professionals uit het vak gaat het leren ook een stuk makkelijker. De leraren weten waar zij over praten en hebben ook genoeg ervaring, die zij ons weer kunnen meegeven. Door EuroCollege heb ik meer zin en motivatie gekregen om mijn droom als eventmanager te achtervolgen.

WAT WAS HET MEEST LEERZAAM TIJDENS JOUW STUDIE?

Het meest leerzame tijdens mijn studie is dat je niet moet opgeven wanneer je er even tegenaan zit. Het is hard werken, lange nachten maken en veel stampen. Uiteindelijk heeft dit er wel voor gezorgd dat ik al mijn opdrachten en tentamens met voldoendes heb afgerond!

HOE IS DE SFEER OP EUROCOLLEGE?

De sfeer op Eurocollege is heel erg fijn. Ik heb hele leuke vriendinnen gekregen waarmee ik na schooltijd ook een heleboel leuke dingen doe. EuroCollege is niet alleen een gewone school, maar ook een plek om geweldige vriendschappen op te bouwen omdat je veel uur in de week spendeert samen.

HEB JE NO PAIN, NO GAIN MOMENTEN ERVAREN?

Jazeker. Mijn No pain, No gain ervaing was tijdens de tentamenweken. Voorafgaand de tentamenweek heb je een studieweek waar je heel de dag door moet leren en bijlessen krijgt. Dat zijn lange en pittige dagen. Ik zag het niet meer zitten! Gelukkig leert EuroCollege ons de No pain, No gain mentaliteit en heb ik doorgezet zodat ik goede resultaten heb kunnen behalen.

OP WELKE PRESTATIE DIE JE HEBT BEHAALD TIJDENS JE STUDIE BEN JE TROTS?

Dat ik in een keer al mijn tentamens en opdrachten met voldoendes heb afgerond en aan de leerkrachten heb laten zien wat ik kan waardoor zij ook supertrots op mij zijn.

WELKE VAARDIGHEDEN HEB JE MEER ONTWIKKELD TIJDENS JE STUDIE?

Hard doorwerken en altijd een visie voor ogen hebben en daarna krijg je er wel een geweldig mooi diploma voor terug.

HOE HEB JE DE PRAKTIJKMOMENTEN ERVAREN EN WAAR HEB JE STAGEGELOPEN?

Ik heb mijn zomerstage gelopen bij het bedrijf Jazzpodium BIRD Horeca Bv. Ik ben hier als stagiair aangenomen als assistent eventmanager. Ook tijdens mijn stageperiode heb ik geleerd niet op te geven en oplossingsgericht te denken. Hier is hard werken wederom een nummer 1 prioriteit.

Ook hier heb ik mijn beste kanten laten zien en alle kennis die ik tijdens de lessen mee heb gekregen toegepast op mijn stagewerk en het bedrijf BIRD heeft mij een baan aangeboden als assistent eventmanager! Zonder de kennis en de steun vanuit EuroCollege was mij dit niet gelukt.

WAT WAS JOUW GROOTSTE LEERMOMENT TIJDENS JE STUDIE?

Dat samenwerken en het managen van medestudenten erg belangrijk is. Het is belangrijk dat je als student eerlijk en open bent met jouw medestudenten als je een gezamenlijk project hebt. DatD