Nieuws

Interview EuroCollege student Noa Suijker

EuroCollege student Noa Suijker

De introductiedagen zijn georganiseerd voor studenten, door studenten. In de maanden juli en augustus maken we dan ook kennis met de introductiedagencommissie.
In dit interview leren we de student Noa Suijker kennen.

WIE BEN JIJ?

Mijn naam is Noa Suijker, 19 jaar oud, ik kom uit Vlaardingen en ik zit in het tweede jaar van de opleiding Hospitality en Event Management van EuroCollege.

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR EUROCOLLEGE?

Ik heb gekozen voor EuroCollege, omdat EuroCollege je niet alleen beroepskennis bijbrengt, maar ook enorm veel tijd en aandacht besteedt aan het ontwikkelen van jou als persoon. Dat en het feit dat er les wordt gegeven door docenten uit het bedrijfsleven hebben voor mij de doorslag gegeven om te kiezen voor EuroCollege.

WAT WIL JE NA JE STUDIE GAAN DOEN EN WAT ZIJN JOUW CARRIÈRE DOELEN?

Na mijn studie wil ik eerst een paar jaar werkzaam zijn binnen één of meerdere evenementenbureaus/-organisaties om veel praktijkkennis op te doen en mijn netwerk uit te breiden. Na een aantal jaar is mijn doel om een eigen onderneming op te zetten in de evenementenbranche, zodat ik niet meer voor een baas hoef te werken.

HOE DRAAGT EUROCOLLEGE HIERAAN BIJ?

EuroCollege herinnert jou er elke dag aan dat er heel veel mogelijk is, maar dat je er zelf heel hard voor moet werken en dat niets vanzelf gebeurd; jij bent degene die de regie moet pakken over jouw toekomst.

WAT WAS HET MEEST LEERZAAM TIJDENS JOUW STUDIE?

Het meest leerzame tijdens mijn studie was het moment dat ik besefte dat fouten maken juist iets heel positiefs was. Hij is heel cliché maar daarom niet minder waar; van je fouten leer je het meest.

HOE IS DE SFEER OP EUROCOLLEGE?

De sfeer is op school is heel goed, ik voel me volledig thuis op school en ben er daarom ook graag. Omdat je zoveel tijd met elkaar doorbrengt met een hele hechte groep, raak je al snel op elkaar ingespeeld in een redelijk korte tijd. EuroCollege voelt voor mij als een tweede familie.

HEB JE NO PAIN, NO GAIN MOMENTEN ERVAREN?

Absoluut, omdat deadlines ook echt deadlines zijn kan dit af en toe erg stressvol zijn, maar als de deadline dan wordt gehaald is al de inspanning en het harde werk niet voor niets geweest.

OP WELKE PRESTATIE DIE JE HEBT BEHAALD TIJDENS JE STUDIE BEN JE TROTS?

In semester twee kregen wij voor het eerst het vak Onderzoek. Dit is een van de moeilijkste vakken op school en er zitten ook een aantal vaste eisen aan voordat je überhaupt een voldoende kan krijgen. Ik heb nachten doorgehaald om het af te krijgen en zelfs toen was ik er niet zeker van of ik wel een voldoende zou halen. Toen ik te horen kreeg dat ik een 7,2 had gehaald kon ik mijn oren niet geloven. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een behaald cijfer.

WELKE VAARDIGHEDEN HEB JE MEER ONTWIKKELD TIJDENS JE STUDIE?

Als ik er een moet kiezen dan is dat toch wel buiten mijn comfortzone gaan. Voorheen deed ik dit ook wel maar nu vind ik het zelfs leuk en geeft het me elke keer een kick als ik weer eens buiten mijn comfortzone stap.

HOE HEB JE DE PRAKTIJKMOMENTEN ERVAREN EN WAAR HEB JE STAGEGELOPEN?

Ik vind alle praktijkmomenten altijd heel erg leuk! Je mag dan eindelijk zelf aan de slag of een kijkje nemen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Zo ben ik met mijn klas een keer naar Old Dutch geweest waar we een training kregen met betrekking tot gastvrijheid en we zijn ook op bezoek geweest bij verschillende hotels in Rotterdam!

Mijn eerste stage heb ik gelopen bij de Huiskantine in Rotterdam, een discotheek aan de Oude Haven. Ik heb deze stage ervaren als een ontzettend leuke tijd en heb hier wel echt geleerd dat hele lange dagen en korte nachten geen uitzondering zijn in de evenementenbranche.

Momenteel loop ik stage bij Adventure Vlaardingen, dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van zeer gevarieerde buitenactiviteiten voor particulieren, bedrijven, scholen en groepen.

WAT WAS JOUW GROOTSTE LEERMOMENT TIJDENS JE STUDIE?

Dat wanneer je ergens tegenaan loopt, het belangrijk is om dit bespreekbaar te maken. Alleen op die manier kan je verder geholpen worden en kan je groeien. Stilstaan is immers achteruitgaan. JDJCMCOCMEOMOMC