IBE maakt het verschil

Ondernemen?

Met het bestaan van een divers aanbod aan verschillende international business management studies en Small business is het begrijpelijk dat studenten zich afvragen waarin bijvoorbeeld de International Business Management Studies, Bedrijfskunde en International Business & Entrepreneurship onderling van elkaar verschillen.

Small business, international business management studies. Vergelijkend onderzoek

Diverse hogescholen bieden varianten International Business Management  Studies en Small business opleidingen aan. Na een vergelijkend onderzoek blijkt dat de Nederlandse hogescholen de markt op verschillende manieren bedienen. De opleiding Bedrijfskunde richt zich bijvoorbeeld vooral op de vraag hoe je een bedrijf moet aansturen en hoe je de winst moet berekenen, minder op ondernemen of entrepreneurship.

Business Management?

De studie Business Management richt zich weer meer op handel en management, terwijl de opleiding International Business Management & Languages handel weer combineert met een veelvoud aan talen. De Small business opleidingen leiden op voor het kleinbedrijf. De opleiding International Business & Entrepreneurship richt zich vooral op ondernemen binnen diverse branches en creëren.

International business management studies. Vergelijkend onderzoek

Diverse hogescholen bieden varianten International Business Management Studies opleidingen aan. Na een vergelijkend onderzoek blijkt dat de Nederlandse hogescholen de markt op verschillende manieren bedienen. De opleiding Bedrijfskunde richt zich bijvoorbeeld op de vraag hoe je een bedrijf moet aansturen en hoe je de winst moet berekenen.

De studie Business Management richt zich weer meer op handel en management, terwijl de opleiding International Business Management & Languages handel weer combineert met een veelvoud aan talen. De opleiding International Business & Entrepreneurship richt zich vooral op ondernemen en creëren.

International Business Management Studies (IBMS) versus International Business & Entrepreneurship (IBE)

International Business Management is een studie die zich sterk richt op handel en management. International Business & Entrepreneurship focust zich anders dan International Business Management  op ondernemen en het ontwikkelen van ondernemersconcepten en ondernemersvaardigheden. International Business Management Studies wordt veelal competentiegericht aangeboden. Hierbij krijgt de student (te) veel vrijheid. “De student volgt geen onderwijs, maar ontwikkelt zelf competenties waarbij hij zijn eigen professionalisering inhoud en vorm geeft. Uniek en onnavolgbaar.”

Het probleem hierbij is dat er geen "leermeester" is die het niveau bewaakt. Je doet alles zelf. EuroCollege Hogeschool verkiest een bedrijfsmatige aanpak. De student die volgens competentiegericht onderwijs wordt opgeleid, volgt zijn eigen kompas door reflectie en zelfreflectie. EuroCollege kiest  er echter voor zijn studenten stevig en intensief op te leiden volgens de principes die in het bedrijfsleven gelden. Tevens bouwen wij meteen aan een cv.

International Business Management Studies (IBMS) , Small business versus International Business & Entrepreneurship (IBE)

International Business Management is een studie die zich sterk richt op handel en management. Small business richt zich weer op ondernemen in het klein bedrijf. International Business & Entrepreneurship daarentegen focust zich sterk op ondernemen en het ontwikkelen van ondernemersconcepten, markten betreden en ondernemen.

International Business Management Studies wordt competentiegericht aangeboden. Hierbij krijgt de student (te) veel vrijheid. “De student volgt geen onderwijs, maar ontwikkelt zelf competenties waarbij hij zijn eigen professionalisering inhoud en vorm geeft. Uniek en onnavolgbaar.” Het probleem hierbij is dat er geen "leermeester" is die het niveau bewaakt. Je doet alles zelf.  

EuroCollege Hogeschool verkiest een bedrijfsmatige aanpak. De student die volgens competentiegericht onderwijs wordt opgeleid,volgt zijn eigen kompas door reflectie en zelfreflectie.EuroCollege kiest ervoor zijn studenten stevig en intensief op te leiden volgens de principes die in het bedrijfsleven gelden. Tevens bouwen wij meteen aan een cv.

Learning by doing®

EuroCollege Hogeschool heeft ervoor gekozen  de praktijk real life uit te voeren. Het voordeel van leren in de praktijk is dat je werkt met echte opdrachtgevers die kwaliteit eisen. De druk is daarmee hoger. Je haalt zo meer uit jezelf. En echt is ook spannender.

No pain, no gain

Onze projecten die wij aanbieden zijn real live. Je doet bij ons ervaring op met echte budgetten, echte verantwoordelijkheid en echte stress. Anders dan bij fictieve projecten mogen de opdrachten van EuroCollege Hogeschool nooit mislukken. Linksom of rechtsom: het moet gefikst worden.

Op geen enkele manier mag je de klant teleurstellen. Dit doe je samen. ”Meeliften" wordt niet gewaardeerd. Deadlines mogen niet overschreden worden. Dit betekent soms doorbijten volgens het principe van 'no pain, no gain"