International Hotel & Hospitality Management

"Op de hotelschool van EuroCollege leer je het vak op de werkvloer van veeleisende hotels."

Hotelschool, hbo-bachelor

De bachelor International Hotel & Hospitality Management volg je aan de oudste hotelschool van Rotterdam en in Amsterdam. Door onze heldere structuur en goede begeleiding is het bij ons mogelijk versnelde hbo-opleidingen te volgen. Je kunt over de hele wereld werkzaam zijn in hotels, resorts of restaurants. Van India, Vietnam, Thailand, China tot Europa. Wij besteden tijdens de hbo-opleiding International Hotel & Hospitality Management veel aandacht aan de "Right Attitude". Succes wordt immers bepaald door de juiste mentaliteit!

Bezoek de open dag Vraag brochure aan Studiefinanciering

International Hotelschool

Met de globalisering wordt het beroep van hotelmanager steeds interessanter. Stage lopen in diverse Europese landen, China en bijvoorbeeld Thailand vormt geen uitzondering meer tijdens een hotelmanagement hbo-opleiding. Voor degenen die het wat dichter bij huis zoeken, zijn allerlei boeiende functies beschikbaar in vier- of vijfsterren hotels. Of je nu in een hotel in het binnenland of buitenland wilt werken, je leert op de hogere hotelschool van EuroCollege en tijdens je stage altijd omgaan met internationale gasten.

Met de globalisering wordt het beroep van hotelmanager steeds interessanter.

Wat doet een hotelmanager?

Tijdens de opleiding hotelmanagement leer je alle kneepjes van het vak. Als manager ben je verantwoordelijk voor het creëren en managen van een bijna ideale wereld waarin jij alles in het werk stelt om de gasten het naar de zin te maken. Kwaliteit en tevreden klanten vormen de core business. Als hotelmanager ben je voor de schermen, strak in het pak, de perfecte gastheer of gastdame. Uiteraard kun je omgaan met mensen met verschillende culturen. Je zorgt ervoor dat niemand het aan iets ontbreekt. Je bent representatief, gemanierd en een alleskunner. Tevens ben je verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van je hotel. Je bent daarom ingewijd in de principes van marketing, online marketing en sales.

Hotelschool: leren voor een afwisselend beroep

Achter de schermen gaat het er hectisch aan toe. Je werkt dan als manager aan (online) marketingstrategieën, het inkoopbeleid, de financiële huishouding en het personeelsbeleid. Tevens speel je alert en creatief in op de veranderingen in de markt. De hotelwereld is heel afwisselend en bovendien sterk internationaal gericht.

Opbouw van de studie

De versnelde opleiding duurt minimaal tweeënhalf tot drie jaar. Gedurende de lesweken ga je vier lange dagen per week naar school. Wij bieden jou een opleiding waarin vakken worden gegeven als food & beverage, front office management, banqueting, operational hotel management, revenue management, guest relations, strategisch management, general management, services, hospitality marketing en kwaliteitsmanagement. Verder word je ingewijd in international hospitality management, management & organisatie, internet marketing, marketing, finance, sales en groepsdynamica.

De praktijk is altijd real life en wordt niet op school gesimuleerd

Vaatdigheden

Natuurlijk werken we ook aan je wijnkennis. Het spreekt voor zich dat de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden veel aandacht krijgt binnen deze studie. Je zult regelmatig presentaties houden, papers en verslagen schrijven. Wij stellen Engels verplicht. Een tweede vreemde taal kun je als keuzevak volgen.

Praktijktraining: soul of service

Door een intensieve praktijktraining word je gedegen opgeleid voor het echte werk. De praktijk is altijd real life en wordt niet op school gesimuleerd in bijvoorbeeld een ‘schoolhotel’. Je begint in het eerste studiejaar met acht intensieve lesweken. Onmiddellijk daarna word je gedropt in een hotel voor een nietsontziende praktijkervaring. Gedurende vijf à zes weken kom je in aanraking met de realiteit van het hotelvak. Deze periode ervaren de studenten als zwaar, maar bovenal als leerzaam. Je ontdekt waar het om draait in de hotelbranche: de klant en teamwork! In de zomermaanden staan de stages gepland. Als je afgestudeerd bent, beschik je over een indrukwekkend curriculum vitae, waarvoor hotels de rode loper uitleggen

Door een intensieve praktijktraining word je gedegen opgeleid voor het echte werk.

Real life

In het tweede studiejaar volg je veel lessen en daarnaast werk je in een team aan het senior project. Je werkt dan real life in opdracht van bijvoorbeeld hotels als Bilderberg Parkhotel, Eden Hotel Group, Hotel Pincoffs of Hotel Des Indes. Aan het eind van het jaar verdedig je de uitkomsten in een presentatie en een rapport. Jouw functioneren binnen en buiten het team staat daarin centraal. Het spreekt voor zich dat de eindstage een managementstage is. Gedurende het laatste gedeelte van je studie werk je tevens aan de scriptie. Deze schrijf je veelal in opdracht van het stagehotel. Door deze praktische aanpak raak je dusdanig bekend met de eisen van het bedrijfsleven, dat je zonder problemen aan de slag kunt. Het is mogelijk om bijna overal ter wereld stage te lopen. EuroCollege Hogeschool beschikt over een zeer uitdagend internationaal netwerk. Onze studenten hebben stage gelopen in Australië, Thailand, Korea, China, Brazilië, India en diverse Europese landen.

Wijnreis