Evenementen & Hotelmanagement

Evenementen & Hotelmanagement

Opleiding Evenementen & Hotelmanagement, mbo-niveau 4+

Een leven zonder hotels, restaurants en events is ondenkbaar. Stel je eens voor dat je geen concerten meer kunt bezoeken of niet meer kunt overnachten in een luxueus vijfsterrenhotel? Met de EuroCollege mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement bieden we je een mooie opstap in een dynamische ondernemende wereld van hotel- en eventmanagement. 

Vraag brochure aan Meld je aan voor de open dag

Managen en ondernemen

De wereld van hotel- en eventmanagement is letterlijk een wereld met ongekende mogelijkheden voor ondernemende mensen, zij kent geen grenzen. In twee intensieve studiejaren op onze middelbare hotelschool leiden wij jou versneld en begeleid op voor de niveau 4+ opleiding die zich richt op eventmanagement & hotelmanagement. Het is een afwisselende studie, vol spanning, uitdaging en ondernemerschap waarmee je kunt doorstromen naar het Hbo. 

Management en concepten

Een leven zonder hotels, restaurants en evenementen is ondenkbaar. Stel je eens voor dat je geen festivals of concerten meer kunt bezoeken of niet kuntovernachten in een luxueus vijfsterrenhotel of resort? De hospitality business is tegenwoordig niet meer weg te denken. Overal ter wereld genieten ontelbare bezoekers van spectaculaire evenementen, reizen zakenmensen de wereld over. Allen overnachten in de prachtigste hotels en nuttigen de heerlijkste
gerechten. Daarbij komt dat de eisen van gasten ieder jaar toenemen. Het moet mooier, luxer, gastvrijer en lekkerder. Gasten willen meegenomen worden in een paradijselijke beleving. Kortom, een wereld volop carrièrekansen!

Dit is een wereld met ongekende mogelijkheden voor ondernemende mensen

Een dynamische wereld

Om in deze afwisselende en veeleisende wereld succesvol te kunnen werken, moet je van alle markten thuis zijn. Je streeft alleen maar naar het beste voor je gasten. Kwaliteit en tevreden klanten zijn het belangrijkste voor jou. Dit betekent werken in een omgeving waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Een hotelgast wil in een vijfsterren hotel verwend worden als een vorst. De vermoeide zaken man wil na een zware dag, zonder zorgen uitrusten en zich voorbereiden op een nieuwe dag. Een bezoeker van een evenement wil van een totale beleving genieten, waarin geluid, licht en geur samenkomen in een creatief concept. Het is letterlijk een wereld met ongekende mogelijkheden en zonder grenzen.

Beroepen

Als je afgestudeerd bent, begin je als assistent-manager in een hotel of ondersteun je de senior evenementenmanager tijdens een project. Je bent een echte ‘regelneef ’ en je klaart de klus. Je staat klanten vriendelijk te woord en zorgt ervoor dat ze tevreden naar huis gaan. Uiteraard heb je geen negen-tot-vijf-mentaliteit. Dat is in deze business taboe.

Lessen en vakken

Naast de algemene volg je ook specifieke vakken. Bij de algemene vakken kun je denken aan bijvoorbeeld management & organisatie, bedrijfsadministratie, marketing & sales, communicatie, Nederlands, hospitality, Engels en Spaans. Je volgt lessen in de specifieke vakken zoals front office, restaurant en bedrijf, room division, hotel operations & management. Je krijgt tevens les in events operations, projectmanagement, evenementenorganisatie
en -management en entertainment.

Real life praktijk

Tijdens de opleiding Evenementen & Hotelmanagement werk je aan de ontwikkeling van je kennis, vaardigheden en mentaliteit. De theorie krijg je aangereikt in de vorm van ‘ouderwetse’ klassikale lessen. Daarnaast trainen wij je in de real life praktijk. Je organiseert met drie tot vier medestudenten echte events zoals een congres, een opening van een Gala of een netwerkmeeting. Tevens leer je vips ontvangen tijdens bijvoorbeeld een World Trade Congress of charity dinners die EuroCollege organiseert.

De theorie krijg je aangereikt in de vorm van ‘ouderwetse’ klassikale lessen.

Stages en projecten

Gedurende het schooljaar staat een aantal projecten gepland. Van oudsher verzorgen wij bijvoorbeeld de publieksbegeleiding bij de Big Improvement Day of tijdens netwerkbijeenkomsten en diverse charity diners. In juni, juli
en augustus vindt de stage plaats. De opleiding telt twee stages. Eén stage loop je in een hotel, de andere in een evenementen georiënteerd bedrijf. Een stageplaats wordt in nauw overleg met je begeleider gekozen. EuroCollege-stagiairs zijn erg gewild. Dit komt niet in de laatste plaats omdat de EuroCollege- student representatief is en in alles de klant centraal stelt. Bovendien hebben ze geleerd om hun werk af te maken. Hieronder geven we een
paar voorbeelden van stages en projecten.

Projecten