International Business & Sales

"Er hangt een hele goede sfeer op EuroCollege en we zijn een hechte groep. Ik vind het erg fijn dat er een hele positieve werksfeer hangt. Natuurlijk is het hard werken, maar dat schept ook een band."

International Business & Sales opleiding, IBS mbo-niveau 4 +

Eindelijk een stevige mbo-opleiding waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kunt na deze opleiding gaan werken in de wereld van handel, import en export of gaan ondernemen, een eigen bedrijf beginnen. We leiden je in 2 jaar op voor niveau 4+. De opleiding is in het Nederlands. In een brede opleiding laten we je de wereld zien van international business, sales en ondernemerschap. Het is een leuke en afwisselende studie, vol spanning en uitdaging.

Vraag brochure aan Meld je aan voor de open dag

Alles draait om mensen

In de wereld van International Business & Sales® gaat het om mensen. Alles draait om mensen ontmoeten, verkoop van producten, het vervoer ervan en service. Om internationaal op niveau mee te kunnen draaien, ondernemen, volg je marktbewegingen en internationale ontwikkelingen op de voet. Wanneer je een deal sluit met een bedrijf in Shanghai of Moskou over de verkoop van 10.000 kratten Palmbier zal jij je ook moeten afvragen hoe dat bier daar komt.

Levende vis eten?

Het ontvangen van een Chinese zakendelegatie is anders dan wanneer je zakenmensen uit Kenia ontvangt. Hoe wissel je bijvoorbeeld business cards uit? De gewoonten en regels zijn in België of in Saoedi-Arabië weer anders. Als International Business & Sales manager is het belangrijk dat je snel kunt schakelen. Je moet over veel aanpassingsvermogen beschikken. Wat doe je als je tijdens een zakendiner in Beijing een levende vis opgediend krijgt?

In het tweede jaar kun je mee met de studiereis