International Business & Sales

"Er hangt een hele goede sfeer op EuroCollege en we zijn een hechte groep. Ik vind het erg fijn dat er een hele positieve werksfeer hangt. Natuurlijk is het hard werken, maar dat schept ook een band."

International Business & Sales

International Business & Sales opleiding, IBS mbo-niveau 4 +

Eindelijk een stevige mbo-opleiding waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kunt na deze opleiding gaan werken in de wereld van handel, import en export of gaan ondernemen. We leiden je in 2 jaar op voor niveau 4+, waar na je de mogelijkheid hebt om door te stromen naar hbo. De opleiding is in het Nederlands. In een brede opleiding laten we je de wereld zien van International business, sales en ondernemerschap. Het is een leuke en afwisselende studie, vol spanning en uitdaging. De studie kent twee uitstroom mogelijkheden: export en ondernemen. Uiteraard begeleiden wij jou intensief! De aansluiting op een hbo vervolgstudie is heel goed. Van onze mbo afgestudeerden kiest zeker 70% voor een hbo-studie.

 

 

Vraag brochure aan Bezoek de open dag

Alles draait om mensen

In de wereld van International Business & Sales gaat het om mensen en nom actie.  Alles draait om mensen ontmoeten, verkoop van producten, het vervoer ervan en service. Om internationaal op niveau mee te kunnen draaien, ondernemen, volg je marktbewegingen en internationale ontwikkelingen op de voet. Wanneer je een deal sluit met een bedrijf in Shanghai of Moskou over de verkoop van 10.000 kratten Palmbier zal jij je ook moeten afvragen hoe dat bier daar komt.

Afwisseling en actie

Alles draait om mensen ontmoeten, vinden van nieuwe producten, verkoop van producten, het vervoer ervan en service. Om internationaal op niveau mee te kunnen draaien, volg je marktbewegingen en internationale ontwikkelingen op de voet. Wanneer je een deal sluit met een bedrijf in Shanghai of Moskou over de verkoop van 10.000 kratten Palm bier of 100.000 rozen, zal jij je ook moeten afvragen hoe je dit vervoert. 

Andere culturen

Bovendien zal jij je moeten verdiepen in de cultuur en gewoonten van je klanten. Het ontvangen van een Chinese zakendelegatie zal anders zijn dan wanneer je een groep zakenmensen uit Kenia ontvangt. Het is belangrijk dat je snel leert schakelen. De groeiende wereldhandel vraagt naar wereldburgers met een goede opleiding. De opleiding is breed, je bent inzetbaar in verschillende functies en branches. Exportmedewerker, accountmanager of startende ondernemer. Welke functie staat straks op jouw business cards.

De aansluiting op een hbo-vervolgstudie is heel goed.

Levende vis eten?

Het ontvangen van een Chinese zakendelegatie is anders dan wanneer je zakenmensen uit Kenia ontvangt. Hoe wissel je bijvoorbeeld business cards uit? De gewoonten en regels zijn in België of in Saoedi-Arabië weer anders. Als International Business & Sales manager is het belangrijk dat je snel kunt schakelen. Je moet over veel aanpassingsvermogen beschikken. Wat doe je als je tijdens een zakendiner in Beijing een levende vis opgediend krijgt?

Twee afstudeerrichtingen

De opleiding kent twee afstudeerrichtingen. Wil je meer weten over ondernemen en het ondernemerschap? Dan stort jij je op het Enterprise Development Project. Je leert dan de stappen nemen die een ondernemer zet. Binnen de andere afstudeervariant focussen we ons op de export en internationale handel.


Je leert de stappen nemen die een ondernemer zet.

Lessen en vakken

Je krijgt les in management & organisatie, marketing en communicatie. Naast een flinke portie trade, krijg je ook les in de volgende vakken: internationalisering, import en export, handelsbeleid, cultuur, personeelsmanagement, interculturele communicatie, betalingsverkeer, logistiek en internationaal vervoer. Uiteraard vergeten we de talen niet zoals Engels en Spaans. Bij voldoende animo bieden we een basiscursus Chinees aan. Tevens trainen wij jou in businessetiquette en het gastvrij ontvangen van zakenrelaties. Om een helder zicht te krijgen op de wereld zelf krijg je les in internationale politiek. De theorie wisselen we af met stevige praktijk. In het tweede jaar werk je vervolgens aan je onderneming of aan je exportplan. Je leert dan denken in oplossingen. In de zomermaanden loop je stage.

Getting the right attitude

Uiteraard word je getraind in de beroemde “niet zeuren, maar poetsen” mentaliteit van EuroCollege. Bij ons leer je presteren en je grenzen verleggen. Wij laten je ervaring opdoen in de echte praktijk van de zakenwereld. Je wordt ingevoerd in een aanpak die in de internationale zakenwereld als normaal wordt gezien: op tijd komen, aanwezig zijn, initiatief tonen, deadlines eerbiedigen en volhouden. Afspraken zijn heilig! Je mag een collega, een opdrachtgever en een klant nooit laten wachten. Op donderdagen verschijn je altijd strak in het pak op school. En dit alles dient één doel: prestaties leveren en de klant tevreden stemmen!

 

Je wordt getraind in de beroemde “niet zeuren, maar poetsen” mentaliteit van EuroCollege

Uitstekende opstap naar een hbo-bachelor

De opleiding vormt een goede opstap naar een bachelorstudie. De opleiding is zoals gebruikelijk bij ons op school zwaarder dan een gemiddelde mbo-opleiding. Dit hebben wij o.a. gedaan om de aansluiting op een hbo-vervolgstudie te vergemakkelijken. In één jaar van mbo naar hbo Voor die studenten die goed presteren en zich volledig inzetten bestaat sinds 2004 een speciaal traject. De “Willem de Klerk-shortcut”, vernoemd naar een oud-student en inmiddels succesvol ondernemer in Rotterdam. Je kunt deelname alleen maar afdwingen met je prestaties en inzet. Op deze manier is het mogelijk om al na één jaar mbo naar het hbo te gaan.

Studiereis