Betaalbaar voor iedereen?

Denk je  dat een particuliere opleiding duur is? Lees onderstaande en concludeer zelf dat de kosten meevallen en betaalbaar zijn. 70% van de hbo-studenten betaalt zelf de opleiding! Een particuliere hbo/bachelor aan EuroCollege Hogeschool is niet zo duur als je denkt en eigenlijk betaalbaar voor iedereen. Je kunt zelfs meer studiefinanciering lenen dan een opleiding kost. En twee jaar na afronding van je opleiding hoef je slechts € 20, - per maand terug te betalen. We laten hieronder zien hoe het werkt.

Concludeer zelf dat de kosten meevallen en betaalbaar zijn

Kosten

Doordat EuroCollege Hogeschool een particuliere school is, m.a.w. de overheid verstrekt geen subsidie, is het collegegeld hoger dan bij het overheidsonderwijs. Hoger collegegeld betekent natuurlijk ook dat EuroCollege meer investeert in betere docenten, kleinere klassen, uitdagende real life projecten, meer lessen en coaching. De aandacht die EuroCollege besteedt aan kwaliteit levert het hoogste slagingspercentage van Nederland op.  Om een idee te krijgen wat, wat kost volgen hieronder een paar rekenvoorbeelden.

Opleidingskosten studiejaar 2017/2018, voorbeeld 1e jaar

Opleidingskosten studiejaar 2017/2018, voorbeeld 1e jaar  1e jaar HBO    € 15.750,-  + Boeken en pak 1e jaar   €  1.000,-  + Inschrijfgeld      €     250,- = Totaal   € 17.000,-     

 Vergelijking opleidingskosten

Studeren aan EuroCollege is een investering in jezelf en je toekomst. Als student ontwikkel je een voorsprong op je concurrenten en begin je eerder met je carrière. De hbo/bachelor duurt maar 2 ½ a 3 jaar. Je bespaart minimaal 1 jaar uit. Dat levert geld op. Het is dus een investering die je snel terugverdient.

Het verschil

Als je de prijzen vergelijkt van een overheidsschool met die van EuroCollege dan valt op dat studenten bij EuroCollege voordeliger af zijn. Immers je studeert af binnen 3 jaar, terwijl een overheidsstudie minimaal 4 jaar duurt. In het jaar dat een student op een overheidsschool nog studeert, verdien jij als gauw €22.000, - in een jaar. Leg je de kosten van een 3 jarige bachelor van EuroCollege naast die van een 4 jarige van een overheidsschool dan valt op dat EuroCollege eigenlijk maar € 12.600, - duurder is.

Uitwerking

Hieronder werken we bovenstaande uit: Onderstaand rekenvoorbeeld geeft een idee van de kosten voor de EuroCollege-opleiding, altijd 3 jaar, in vergelijking met een vierjarige door de overheid, cq de staat betaalde opleiding. Uiteraard betreft het een voorbeeld in euro's:

 1. Studiemateriaal       2.000 EC             2.000 (Overheid)
 2. Eerder werken       22.000 EC                   0 (Overheid) 
 3. Totaal                   23.000 EC            10.400 (Overheid)

Betaalbaar voor iedereen

Wist je dat studeren aan EuroCollege Hogeschool voor iedereen te betalen is? De studiefinanciering van DUO is voldoende als financiering voor een hbo aan EuroCollege Hogeschool. Het is mogelijk om meer studiefinanciering aan te vragen dan de opleiding kost.

Voorwaarden

Gunstige voorwaarden

Via DUO kun je een lening afsluiten tegen zeer goede voorwaarden. De rente bedraagt 0% (in 2017), Over de aflossing mag je 35 jaar doen. Daarbij komt dat je als je afgestudeerd bent maandelijks maximaal 4% aflost van het salaris dat je verdient boven het minimumloon.

Welke voorwaarden stelt DUO?

Je kunt zonder borg van je ouders of verzorger de lening aan gaan. Je betaalt geen rente over je lening ( 2017) Dit percentage kan jaarlijks veranderen. Na je studie staat het percentage steeds voor een periode van 5 jaar vast. Je eerste aflossing doe je 2 jaar na afstuderen en duurt maximaal 35 jaar. Bij aflossen wordt altijd gekeken naar de hoogte van je inkomen. Verdien je minder dan het minimum dan los je niet af. Verdien je meer dan het minimum dan betaal je maximaal 4% als aflossing van dat extra inkomen. Stel dat je door wat voor omstandigheden ook na 35 jaar nog een schuld open hebt staan, dan wordt dat kwijt gescholden.

Rekenvoorbeeld: stel dat je na je studie start met een inkomen van bijvoorbeeld € 2.000, - bruto per maand dan los je maximaal ca € 20, - per maand. Dit staat los van de hoogte van je lening. Verdien je € 100, - per maand meer dan, betaal je € 4, - per maand extra. Bij iedere € 100, - meer los je € 4, - extra af. Dus bij € 3000,- bruto los je € 60, - per maand af etc.

Jokerjaren

Je kunt ook gebruik maken van de regeling van vijf aflossingsvrije jokerjaren die je kan inzetten als je door een dure levensfase gaat waarin je geld nodig hebt voor andere zaken (zoals jonge kinderen of de aanschaf van een huis).

Aanvragen studiefinanciering

Mocht je hierbij hulp nodig hebben kun je altijd bellen en vragen naar mevrouw E. Fein, 010-4254744 Studiefinanciering vraag je aan via de site duo.nl – Mijn DUO.  Hoe eerder hoe beter. DUO heeft tijd nodig om alle aanvragen te behandelen. Let bij de aanvraag op de volgende punten:

 • Kies bij ‘opleiding niveau’ voor ‘hogeschool of universiteit’.
  Kies bij instelling: ‘EuroCollege.
  Kies de opleiding:
  Kies als soort onderwijs: ’voltijd’.
  Kies voor startdatum ‘anders’ met de datum ‘1 januari 2017’ of 1 augustus 2017.
  De rest van de vragen spreken voor zich. Je krijgt na voltooien van de aanvraag een bevestiging.
 • Controleer deze goed. Klopt alles? Klik dan “akkoord” aan.

Studentenreisproduct

Onderdeel van de studiefinanciering is het studentenreisproduct. Er zijn twee abonnementen: een weekabonnement en een weekendabonnement. Ga je in het kader van je studie naar het buitenland, dan kun je een maandelijkse ov-vergoeding krijgen van € 89,07. 

Zorgtoeslag aanvragen

Bij een inkomen dat lager ligt dan € 20.000,- heb je recht op zorgtoeslag, ca € 88,- per maand.

 

MBO+ programma's kosten per jaar

 • 2017-2018 € 13.200,-  schoolgeld + € 1950 examengelden
 • 2018-2019 € 13.200,-  schoolgeld + € 1950 examengelden

De twee mbo+ programma's van EuroCollege

 • 1. Evenementen & Hotelmanagement
 • 2. International Business & Sales

Studiefinanciering mbo

De mbo studiefinanciering dekt niet de gehele studiekosten. Het is mogelijk om maximaal ca. € 800 per maand te lenen bij de overheid. Het een en ander is afhankelijk van de persoonlijke financiele situatie. Via de volgende link kun je een volledig beeld vormen over de studiefinanciering.

Studiefinanciering /DUO/mbo

Heeft u vragen?

Indien u vragen heeft over de kosten of over de studiefinanciering dan kun je contact opnemen met Patricia Avci via 010-4780129.