Beste Scorende school

Best scorende school

Beste Scorende school

Volgens studenten uit het hoger onderwijs is EuroCollege de beste (Hbo en Mbo) privéschool van Nederland. Bij de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 waarderen zij de particuliere opleiding met een gemiddelde van 4,4 op een maximale score van 5; een 8,8 op een schaal van 10.

Brochure aanvragen Open dagen Aanmelden

Meerdere studierichtingen

De hogeschool biedt versnelde en intensief gecoachte opleidingen aan in de richtingen van Entrepreneurship, Asian Markets, Finance Management, Event Management en Hotelmanagement. EuroCollege heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

 

EuroCollege scoort bij de NSE ruim boven het landelijk gemiddelde van hogescholen

Goede leeromgeving

"We werken op onze school zonder tablets en smartphones in de klas, de studenten leren uit boeken en krijgen les van ondernemers en managers uit het bedrijfsleven. De studenten ontwikkelen een focus en worden zo gestimuleerd om echt te lezen. Dit activeert ook het denkproces. " legt grondlegger drs. E. van de Walle uit. "De uitkomsten van deze NSE-enquête laten zien dat studenten deze vorm van onderwijs waarderen. Daarbij komt dat zij niet alleen sneller afstuderen, ze vinden ook eerder een baan."

Tevredenheidsonderzoek

Dit jaar deden 270.000 studenten van hogescholen en universiteiten mee aan het grootschalige landelijke tevredenheidsonderzoek. Via een enquête konden ze hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling op een schaal van zeer ontevreden (1) tot zeer tevreden (5).

EuroCollege scoort bij de NSE ruim boven het landelijk gemiddelde van hogescholen (3,82) en behaalt de hoogste score onder de Nederlandse privéscholen. Studenten van de opleiding zijn met name tevreden over de groepsgrootte (4,53), voorbereiding op de beroepspraktijk (4,43), docenten (4,41) en uitdagend onderwijs (4,32).

Waar te zien

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Studiekeuze123, een onafhankelijk samenwerkingsverband van het Ministerie van Onderwijs, studentenorganisaties en hoger onderwijsinstellingen. De resultaten worden gepubliceerd verwerkt in de studiekeuzedatabase, keuzegidsen en voorlichtingsproducten.

Hoogste scoren

EuroCollege scoort op alle punten ver boven het landelijk gemiddelde. De studies wordt in het algemeen gewaardeerd met een 4,33, de algemene sfeer met een 4,45. Negen op de tien studenten zouden de opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s.

Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht opent EuroCollege in september 2020 een vierde vestiging in Eindhoven. In de toekomst wil EuroCollege uitbreiden naar Antwerpen.