Ben je nog opzoek naar een studie? Kom langs voor een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, Cesar Santana

Opleidingen van EuroCollege

Cesar Santana van de Berg

“Op EuroCollege leer je veel over hoe je een bedrijf moet starten, voor mij interessant, want ik wil later mijn eigen hotel beginnen op de Canarische Eilanden”

Highschool in de VS

Cesar komt oorspronkelijk uit Gran Canaria en is nu ongeveer 8 jaar in Nederland. Hij heeft zich de Nederlandse taal ontzettend snel eigen gemaakt en slaagde dan ook met gemak voor zijn vmbo-tl diploma op een Dalton school, waar zelfstandig studeren hoog in het vaandel staat. Hierna heeft hij een jaar highschool in Amerika gedaan.  

EuroCollege is meer dan een mooie brochure

Omdat hij in Amerika zat kon hij geen open dagen bezoeken en dus stuurde zijn moeder wat brochures van diverse opleidingen in Nederland op. De brochure van EuroCollege viel meteen op. “Het imago van de studenten en de discipline van de opleiding spraken mij direct aan”. De keuze voor EuroCollege was dan ook snel gemaakt. Cesar merkte gelukkig dat EuroCollege meer was dan alleen een mooie brochure.

Verschil met de vorige opleiding

Het belangrijkste verschil met zijn vorige opleiding vindt Cesar de vakken en de docenten. De vakken zijn specifiek en gaan over zaken waar hij later ook echt iets mee wil. De docenten zijn veel beter en vertellen met veel enthousiasme verhalen uit de praktijk. Ondanks dat Cesar op zijn vorige school geleerd heeft zelfstandig te werken, vindt hij het toch belangrijk dat er veel discipline is op een school. “Het feit dat je geacht wordt elke dag op school te zijn en op donderdag in pak op school te komen vind ik heel belangrijk. Ook leer ik hier samenwerken, iets wat ik later zeker nodig zal hebben”.

Heb je al veel geleerd

Op de vraag wat Cesar zoal geleerd heeft tijdens zijn eerste jaar komt er heel veel boven borrelen: “Ik heb veel geleerd over ondernemen, over hoe je een administratie moet opzetten, over rechten, over schoonmaakplannen, hoe je het interieur van een bedrijf kunt inrichten en ga zo maar door. Ik zou zelfs al een klein evenement kunnen organiseren”.

Waar ben je trots op?

Ook heeft hij al een aantal momenten van trots meegemaakt op EuroCollege. Bijvoorbeeld toen hij zijn cijfers terugkreeg, dit gaf hem een boost van zelfverzekerdheid. Hij had dan ook alles gegeven tijdens de tentamenweken. Het is soms wel afzien, zegt Cesar, ik zie mijn vrienden wat minder, maar het is het zeker waard.

Heb je al momenten van no pain, no gain meegemaakt?

“Het klinkt misschien raar, maar ik heb het idee dat ik hier een nieuw leven ben begonnen”. Ook de eerste keer dat Cesar zijn praktijkopdrachten moest inleveren was het afzien, hij moest toen een nachtje doorhalen om alles op tijd af te hebben. Gelukkig heeft hij hiervan geleerd en was hij de tweede keer ruim op tijd klaar met zijn opdrachten, want “deadline is deadline”.

Ambities, Dromen? Gewoon doen!

Omdat Cesar in het Hbo klasje zit maakt hij een kans om na 1 jaar door te stromen naar het Hbo. Hier wil hij dan de hotelopleiding gaan volgen. Daarna wil hij ook nog de Masters opleiding gaan doen. Hij wil alles leren over de hotelwereld en daarbij wil hij wat van de wereld zien. Zijn grote droom is dan ook om een eigen hotel op de Canarische Eilanden te beginnen. Kortom, ambities genoeg en als Cesar zijn eigen advies aan de toekomstige studenten opvolgt: “gewoon DOEN!”, dan moet het zeker goed komen met zijn ambities en dromen.

Hbo!!

Het interview was van enkele jaren geleden. Inmiddels heeft Cesar zijn bachelor op EuroCollege behaald en is hij aan het werk.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret