Ben je nog opzoek naar een studie? Kom langs voor een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, Dick Harder

Opleidingen van EuroCollege

Dick Bas Harder is 17 jaar en komt oorspronkelijk uit Zeist, maar woont tegenwoordig in Kijkduin. In havo 4 was hij op 1/10e punt blijven zitten en moest toen van school af. Hij moest zijn plannen dus bijstellen. Omdat hij geïnteresseerd was in horeca en hotel ging hij op internet op zoek naar een geschikte opleiding. Zijn broer deed de Hotelopleiding op een andere school, maar daar niet over te spreken, het was daar een “rommeltje.

“Als je iets wil bereiken, dan moet je er hard voor werken”

Toen hij de open avond van EuroCollege bezocht was hij gelijk verkocht. Hij hoorde daar tijdens een presentatie een eerstejaars student vol vuur over de opleiding vertellen. Wat hem vooral bij is gebleven is het feit dat deze student vertelde dat het hard knokken is op EuroCollege, maar dat het wel voelt alsof iedereen familie van elkaar is.

Er is absoluut ook veel tijd voor gezelligheid. Ook het feit dat de opleiding versneld is en dat er veel discipline heerst vond Dick heel belangrijk. Eigenlijk sloot de school precies aan bij zijn eigen instelling: “als je iets wil bereiken, dan moet je er hard voor werken”.

Veel begeleiding

Als hij EuroCollege vergelijkt met zijn vorige school valt vooral op dat er hier veel begeleiding is. Er wordt goed op je gelet en er wordt gezorgd dat je je zaken op orde hebt. Als je een opdracht in moet leveren, wordt dit ruim van tevoren aangegeven, ook wordt er gecontroleerd of je er ook daadwerkelijk mee bezig bent. Je moet het allemaal zelf doen, maar je wordt goed begeleid. “

Je wordt in het diepe gegooid, maar er wordt wel verteld waar de kant is”. Ook is het prettig dat je, naast je vaste begeleider, bij verschillende mensen op school met je problemen terecht kan.

Docenten uit de praktijk

Op de vraag wat Dick tot nu toe geleerd heeft antwoordt hij: “heel veel”. Je leert veel over personeel en organisatie en ook basiskennis van de horeca wordt uitgebreid behandeld. Doordat de docenten uit de praktijk komen, geven ze veel leuke voorbeelden waar ze zelf mee te maken hebben gehad. Hierdoor onthoud je de stof veel beter. Op de havo zat Dick vaak maar een beetje in zijn boeken te staren, maar leerde hij niet veel. Hier is dat gelukkig wel anders.

Trots!

Trots is Dick vooral op het feit dat hij weer helemaal “zichzelf” is. Om naar EuroCollege te komen heeft Dick wel wat offers moeten brengen. Hij is verhuisd en heeft vrienden en vriendinnen achter moeten laten om hier in Rotterdam een opleiding te volgen. Dat viel niet mee en zeker in het begin heeft Dick wat moeilijke momenten gekend. Het heeft hem letterlijk bloed, zweet en tranen gekost en hij wist direct wat “no pain, no gain” inhield. Uiteindelijk heeft hij volgehouden en is het allemaal de moeite waard gebleken, want hij heeft het nu prima naar zijn zin.

Goede sfeer

Als Dick de sfeer op school moet beschrijven gebruikt hij een voorbeeld uit het vak Personeel en Organisatie: eerst was er de oriëntatiefase waarin iedereen nog aan het aftasten was, daarna kwam de fase dat iedereen de grenzen ging opzoeken en nu is er een hecht team ontstaan. Iedereen staat voor elkaar klaar en er heerst een gezellige sfeer.

Na mbo, hbo

Na zijn mbo opleiding hier wil hij zeker hbo gaan doen. Waarschijnlijk gaat hij zijn hbo opleiding ook op EuroCollege doen, want dat is inmiddels vertrouwd terrein.

Hbo!!

Het interview was van enkele jaren geleden. Inmiddels heeft Dick zijn bachelor op EuroCollege behaald en is hij aan het werk.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret