Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, Ismay Felisie

Opleidingen van EuroCollege

“Het lijkt misschien allemaal heel streng, maar als je echt wil en voor deze school gaat, dan heb je gewoon in twee jaar je Mbo diploma ”.

Waarom heb jij voor EuroCollege gekozen?

Op de vraag waarom Ismay voor EuroCollege heeft gekozen antwoordt zij dat vooral de intensieve begeleiding haar aansprak. “Er heerst een streng regime en dat heb ik wel nodig”. Ook de opleiding zelf, Evenementen & Hotel sprak haar erg aan, het past echt bij haar vindt ze zelf.

Welke verschillen zie je met andere scholen?

Voordat Ismay hier op school kwam, was ze al een aantal jaar niet meer naar school gegaan. Ze is ooit begonnen op het vmbo, waar ze zorg en welzijn deed. Hierna heeft ze op het Mondriaan in Den Haag een secretariële opleiding op Mbo niveau 2 gevolgd. Het was een hele grote school, Ismay verdwaalde er af en toe en dus werd er niet op haar gelet, niet zoals hier in ieder geval. Ze voerde volgens eigen zeggen niets uit en de school deed hier niets mee. Ze zat daar omdat ze naar school moest en ook haar klasgenoten hadden diezelfde houding.

Heb je al veel geleerd?

Ze vindt het heel fijn dat de studenten hier gewoon gemotiveerd in de klas zitten en allemaal hetzelfde doel hebben. “Ze zitten hier niet omdat het moet, maar omdat ze er, net als ik, zelf voor gekozen hebben”. Ook vindt ze het prettig hoe de studenten hier met elkaar omgaan. En natuurlijk leert ze ook veel tijdens de opleiding. Bijvoorbeeld hoe je bepaalde zaken tijdens je studie aan moet pakken, zoals plannen en samenvattingen maken. En Boekhouden vindt ze nu een van de leukere vakken. “Eerst begreep ik er niets van en nu snap ik het, dat vind ik echt heel leuk”. En ook van de horecavakken steekt ze veel op.

Twijfel: werken of studeren?

Toen bleek dat ze haar diploma niet ging halen doordat zij onvoldoendes had voor Spaans en Boekhouden besloot Ismay te gaan werken. Ze heeft onder andere bij de Mediamarkt en T-mobile gewerkt. Haar laatste baan was bij Imtech, hier deed ze administratieve klussen en werkte ze in het archief. Toen ze in 2008 twijfelde of ze misschien toch niet weer een opleiding moest gaan volgen was EuroCollege al wel in beeld. Ze had zelfs de open avond al in haar agenda gezet. Uiteindelijk besloot ze toch te blijven werken. “Ik dacht dat ik mijn baan leuk vond en dat ik dit de rest van mijn leven wilde doen”.

Toch studeren

Maar eigenlijk vond ze het helemaal niet leuk en uiteindelijk besloot ze in 2010 toch haar opleiding bij EuroCollege te beginnen. En tot nu toe heeft ze hier nog geen spijt van gehad. “Ik weet van mezelf dat ik het af en toe flink voor mezelf kan verpesten, maar hier krijg ik daar de kans gewoon niet voor”.

Heb je al no pain, no gain ervaren?

Toen ze haar eerste tentamencijfers zag, kon ze haar eigen ogen niet geloven: allemaal voldoendes! Dat had ze niet verwacht. Ze wist namelijk niet of ze nog wel kon studeren na al die jaren dat ze niet meer naar school was geweest, maar had gewerkt. Zeker de laatste dagen tijdens de tentamenweken waren heel zwaar geweest. “Ik kon niet meer en vroeg me echt af waarom ik dit ook alweer deed”. Maar nadat de cijfers bekend waren geworden was al het leed vergeten.

Wat wil je na EuroCollege doen?

Na haar opleiding op EuroCollege wil Ismay naar Spanje om daar als hotelreceptioniste aan de slag te gaan om zo haar Spaans te verbeteren, want alhoewel Spaans op haar vorige opleiding niet favoriet was, hier heeft ze de smaak toch te pakken gekregen!

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret