Ben je nog opzoek naar een studie? Kom langs voor een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, Koen de Vroed

Opleidingen van EuroCollege

Koen de Vroed is een 17-jarige, stoere knul uit Delft. Hij woont daar met veel plezier, samen met zijn ouders en zus. Hoewel het soms bij Schiedam even rennen is voor de metro, is Rotterdam prima te bereizen vanaf Delft. Voordat Koen naar EuroCollege Management School kwam heeft hij VMBO-TL gedaan.

In eerste instantie zou hij Havo theoretisch gaan halen, maar door gebrek aan inzet is dat niet gelukt. Hij geeft zelf aan de welbekende ‘schop onder de kont’ hard nodig te hebben. Op zijn oude school was er geen echte begeleiding. Als eens scholier niet in de les zat, dan werd dat vaak niet eens opgemerkt.

School en sport

In zijn privéleven heeft Koen wel wat concessies gedaan. Het vakkenvullen bij de AH werd stopgezet. Eerst even kijken hoe het op het EuroCollege zou gaan. Het voetballen heeft Koen niet afgezworen. Zeker 3 keer in de week traint hij voor zijn sport, en dan natuurlijk een wedstrijd in het weekend. Hij doet zijn huiswerk altijd in de studie-uren, en heeft nog geen enkele terugkomsessie gehad dit semester. Koen is een pientere jongen die zijn zaakjes goed op orde heeft. 

Streng, maar nodig

Op de vraag of hij EuroCollege een strenge school vindt, antwoordt hij: ‘Het is  streng, maar de regels zijn ook echt nodig. Gooi je er met de pet naar, dan red je het niet binnen 2 jaar. En dat pak op de donderdag.. dat went echt supersnel. Soms is het met de opdrachten even stressen als je tegen een deadline aanloopt, maar het lukt altijd!’

Na mbo, hbo

Zijn stage heeft hij afgelopen zomer gelopen bij het Carlton Beach Hotel. Belangrijk leermoment was toch de communicatie. ‘Ik heb de neiging om een heel verhaal op te hangen, terwijl je in de praktijk soms heel helder, kort en bondig moet kunnen formuleren.’ Na het mbo wil Koen graag nog een hbo-opleiding volgen, met als uiteindelijk doel een eigen zaak, net zoals zijn ouders. 

Food & Beverage

Tijdens de stage is hij echter aan het denken gezet. Hij vindt heel veel dingen leuk, maar de Food en Beverage kant trekt hem erg aan. Ook het omgaan met gasten, het mensen naar de zin willen maken vindt hij erg leuk. Zijn ideeën over een eigen bedrijf worden langzaam aan wat concreter.

Gezellig

Het 2e schooljaar is erg gezellig. De klas is nu een nog hechtere groep geworden. En de docenten zorgen er nog steeds voor dat je de lesstof goed begrijpt, omdat ze mooie voorbeelden uit de praktijk bij de les gebruiken. Vanzelfsprekend vindt Koen het Ondernemingsplan ook een interessante uitdaging. Hij wordt gedwongen om zich te verdiepen in alle details. Alles kost geld, en waar haal je vervolgens het geld vandaan… De basis voor het toekomstige bedrijf van Koen wordt alvast gelegd!

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret