Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, MBO, Floris Hurts

Opleidingen van EuroCollege

Floris Hurts Evenementen & Hotelmanagement Rotterdam

Naam: Floris Hurts
Opleiding: MBO Evenementen & Hotelmanagement
Leeftijd: 22
Woonplaats: AntwerpenHoe ben je bij EuroCollege terecht gekomen?

Ik zat op een andere Hogeschool, maar daar zat ik niet op mijn plek. Ik sprak een vriend van mij die op EuroCollege zat. Hij vertelde mij dat hij de aanpak van EuroCollege echt iets voor mij vond. Ik ging vaak te vroeg naar huis, zonder mijn werk af te hebben. Op EuroCollege word je hierin veel meer begeleid en zit je op school tot de klus geklaard is. Dus de voornaamste reden dat ik heb gekozen voor EuroCollege is dat ze een goede arbeidsethos kweken.

Heb je dit jaar een no pain, no gain moment ervaren?

Het moment dat ik het even moeilijk kreeg was wel tijdens het maken van de schriftelijk opdrachten. Elk semester moet je enkele schriftelijke opdrachten inleveren. Je krijgt hiervoor een strikte deadline. Je maakt deze opdrachten buiten school, dus je moet ze goed inplannen. Ik woon in Antwerpen, dus ik ben veel tijd kwijt aan reizen. Hierdoor moest ik lange nachten maken en de laatste nacht heb ik zelfs helemaal doorgetrokken. Maar ik ben wel blij dat ik dit een keer heb ervaren, je bent achteraf wel echt trots op jezelf.

Ben je nog ergens anders trots op?

Ik heb voor mijn studie een week lang meegedraaid op het ABN AMRO WTT. EuroCollege-studenten zijn op dit toernooi verantwoordelijk voor de hospitality. Dit is een zeer intensieve week, maar heel leuk om te doen. Je leert er met mensen omgaan, maar ook problemen op te lossen. Zo probeerden enkele mannen, zonder hun kaartje te tonen, het verkeerde vak binnen te lopen. Toen ik hen hierop attendeerde gingen ze op een vervelende manier met mij in discussie. Op dat moment moet je echt je rug recht houden. Het is niet de bedoeling dat mensen met een goedkoper kaartje in de binnenste ring gaan zitten. Je moet dus voet bij stuk houden, anders is dit niet eerlijk tegenover de andere mensen in het vak. Toch mag je je geduld niet verliezen en moet je vriendelijk blijven. Ik vind dat ik mijn taken heel goed heb uitgevoerd.

Merk je veel verschillen tussen EuroCollege en je vorige school?

Ik merk dat de sfeer hier veel positiever is. Op mijn vorige school zag je heel veel haantjesgedrag. Ook werd je tijdens je studie vaak aan je lot overgelaten. Op EuroCollege word je heel goed begeleid en luisteren ze ook echt naar je. Op EuroCollege kun je er van op aan dat iedereen zijn afspraken nakomt. Dit was op mijn vorige school wel anders.

Hoe ziet een EuroCollege schoolweek eruit?

Je maakt lange dagen van half 10 tot 17.00 uur. In de pauzes kun je even ontspannen en rondlopen. Als je aan projecten moet werken of je huiswerk niet af hebt, kan dit nog later worden. Maar goed, je weet waar je het voor doet: je hebt binnen 2 jaar een diploma!

Hoe is de sfeer op school?

De sfeer is heel aangenaam op school. Het feit dat je lange dagen maakt en zo hard moet werken schept wel een band met je klas. Daarentegen zijn de klasjes klein, wat ook bevorderlijk is voor de sfeer.

Waar ga je stage lopen?

Ik ga stage lopen bij het Hilton Hotel in Antwerpen. Ik heb bewust gekozen voor een groot hotel, omdat je daar naar mijn mening meer leert dan in een hotel met 12 kamers. Ook zijn er grote cultuurverschillen met België. Ik heb het idee dat de hospitality daar van een hoger niveau is. Zo is de restaurantbediening in Nederland vaak een bijbaantje. In België wordt daar veel vaker speciaal opgeleid personeel voor ingezet. Het Hilton Hotel staat hoog aangeschreven, dus ze eisen daar ook meer kwaliteiten van stagiaires. Ik heb op EuroCollege een mooie basis meegekregen, dus aan het harde werken zal het in ieder geval niet liggen.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret