Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, MBO, Sanne Heeremans

Opleidingen van EuroCollege

Naam: Sanne Heeremans
Opleiding: Evenementen & Hotelmanagement
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Krimpen aan den IJsselHoe ben je terecht gekomen bij EuroCollege?

Op het Scheepvaart College werd er een opleidingsmarkt georganiseerd en mijn school adviseerde mij om daar een kijkje te nemen. Er stonden veel scholen met een eigen stand, maar het EuroCollege viel mij meteen op. De studenten andere scholen waren heel casual gekleed, maar de EuroCollege-studenten zagen er juist heel representatief uit. Strak in pak en erg vriendelijk. Het kwam op mij meteen heel professioneel over. Ik heb een praatje gemaakt met één van de studenten en kreeg een brochure mee. Daarna ben ik naar één van de Open Avonden gegaan in Rotterdam en was meteen overtuigd om voor EuroCollege te kiezen!

Wat was de voornaamste reden dat je voor EuroCollege hebt gekozen?

De voornaamste reden dat ik voor het EuroCollege heb gekozen is de kleinschaligheid. Je krijgt erg veel begeleiding en het is natuurlijk ook erg praktisch dat het een versnelde opleiding is. De docenten zijn succesvolle vakmensen uit het bedrijfsleven. Door de ervaring van de docenten leer je erg veel omdat ze de theorie steeds kunnen toelichten met praktijkvoorbeelden. Zo kunnen ze ook het enthousiasme van het vak overbrengen. Ik ben heel blij met mijn keuze, want ik heb veel begeleiding gekregen en ben volwassenen geworden.

Heb je al “no pain, no gain” momenten ervaren?

Ondanks dat ik nog maar in mijn eerste jaar van het EuroCollege zit heb ik al een aantal ‘No pain, No gain’ momenten ervaren. Buiten het gewone huiswerk krijgen we soms ook nog schriftelijke opdrachten. Zo kreeg ik drie grote schriftelijke opdrachten die binnen een aantal weken af moesten zijn. Dat is toch wel even aanpoten! Je maakt dan lange dagen en het niveau van de opdrachten ligt hoog. Uiteraard krijg je de nodige ondersteuning bij het schrijven van je verslagen. Toch is het erg wennen om de opdrachten goed in te plannen. Als je uiteindelijk na hard werken de opdrachten af hebt ben je toch wel heel erg trots op jezelf.

Waar ben je trots op?

Waar ik vooral trots op ben is dat ik de keuze heb gemaakt om naar het EuroCollege te gaan. Je krijgt hier niet alleen les, maar je leert ook om zelfstandiger te worden, eigen keuzes te maken, structuur en discipline. Ik ben dus trots op het feit dat ik mijn vrije tijd kan inleveren om in plaats daarvan lange dagen te maken om mijn doel te bereiken. In mijn achterhoofd weet ik dat ik ontzettend veel leer op het EuroCollege en dat ik mijzelf persoonlijk sterk ontwikkel.

Welke verschillen zie je tussen EuroCollege en je vorige school?

De verschillen tussen het EuroCollege en mijn vorige school merkte ik al heel snel op. Op het EuroCollege heb je veel kleinere klassen, veel structuur, veel interactie met de docent natuurlijk een geweldige sfeer. Door de IntroductieDagen leer je veel mensen kennen en dat schept een hechte band. Op mijn middelbare school was het vooral veel plezier maken met als enige doel het behalen van mijn diploma. Op EuroCollege had ik al meteen het gevoel dat het halen van mijn diploma niet mijn enige doel zou worden. Ik heb nog een lange weg te gaan voordat ik mijn diploma op zak heb. In de tussentijd zal ik mijzelf nog heel sterk ontwikkelen.

Hoe heb je het persoonlijke aanmeldingsgesprek ervaren?

Voor het aanmeldingsgesprek was ik best wel zenuwachtig. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ik werd al heel snel op mijn gemak gesteld. De directeur, dhr. Van de Walle, let vooral hoe gemotiveerd je bent. Het gesprek ging erg goed en ik werd uitgebreid geïnformeerd over de opleiding. Zo werd mij verteld hoe het lesrooster werkt en welke boeken er in de lessen werden gebruikt. Aan het einde van het gesprek kreeg ik meteen te horen dat ik was aangenomen. Ik was erg verrast, opgelucht en blij.

Hoe heb je de Introductiedagen ervaren?

De IntroductieDagen waren echt super. Voordat ik er heen ging kende ik nog helemaal niemand maar dankzij de IntroductieDagen leer je direct heel veel mensen kennen. Overdag hebben we verschillende activiteiten gedaan en ’s avonds gingen we natuurlijk borrelen! Door de IntroductieDagen ga je met een relaxt gevoel de eerste week in en heb je meteen een paar goede herinneringen aan het EuroCollege!

Kun je een schoolweek als EuroCollege-student beschrijven?

De eerste week was heel erg wennen. Iedere dag les van 09.30 uur tot 17.00 uur en natuurlijk allemaal nieuwe vakken. Maar al heel snel raak je eraan gewend. Je hebt niet het idee dat je zo lang bezig bent met je studie, omdat er tussendoor ook genoeg momenten zijn dat je even kunt ontspannen. Op donderdag hebben we ‘pakkendag’. Alle studenten komen dan strak in pak naar school. Hierdoor kunnen we alvast wennen aan het echte bedrijfsleven. Na 5 dagen hard werken gaan we vaak met een aantal studenten de stad in en genieten nog even van een drankje.

Kun je de sfeer omschrijven op school en in de klas?

Op school vind ik de sfeer heel prettig. Het is een kleine school dus je kent bijna iedereen. In de pauzes maak je vaak een praatje om vervolgens weer hard aan de slag te gaan in de lessen. Ik zit in een klas met 9 studenten dus dat is lekker rustig en ik kan me er goed concentreren. Natuurlijk zijn er ook genoeg momenten op school dat er gelachen kan worden.

Waar ga je stage lopen?

Ik ga op 15 mei drie maanden stage lopen bij Hotel Stroom in Rotterdam. Ik denk dat ook de kleinschaligheid van dit hotel mij meer leert over het hotelvak. Doordat er minder lagen zitten in het management steek je meer op en krijg je meer aandacht. Ik wil wat meer taken op mij nemen dan alleen front-office. Die mogelijkheid krijg ik nu waarschijnlijk ook.

Welk beroep wil jij later gaan uitoefenen?

Ik weet nog niet precies hoe mijn toekomst eruit zal zien, maar na het mbo wil ik het hbo gaan doen. Daarna zou ik graag een eigen zaak willen openen. Bijvoorbeeld een hotel met een restaurant erbij. Met deze studie weet ik wel zeker dat ik door de docenten, ervaringen en praktijk genoeg kennis heb om dat beroep uit te kunnen oefenen!

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret