Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, MBO, Sophie Groen

Opleidingen van EuroCollege

Sophie Groen Evenementen & Hotelmanagement Amsterdam

Naam: Sophie Groen
Opleiding: MBO Evenementen & Hotelmanagement 
Leeftijd: 18 jaar 
Woonplaats: AmsterdamWaarom heb jij voor EuroCollege gekozen?

Mijn moeder las een interview met directeur dhr. P.V.C.E. Van de Walle in het magazine Z.O.Z. (Zie Oud Zuid). Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in EuroCollege en heb ik een brochure aangevraagd. In de brochure las ik dat EuroCollege zijn studenten veel structuur biedt en dat de opleiding Evenementen & Hotelmanagement een versnelde opleiding was. Bij EuroCollege begeleiden ze je optimaal en zorgen ze ervoor dat je niet wordt afgeleid. Een goed voorbeeld hiervan is dat je voor de les je mobiel moet inleveren. Voor mij helpt dit ontzettend goed! Ik let veel meer op en merk dat mijn prestaties aanzienlijk verbeteren.

Heb je al No pain, No gain-momenten ervaren?

Tijdens mijn middelbare schoolperiode twijfelden veel mensen of ik mijn eindexamens wel ging halen. Ik was geen hardwerkende studiebol maar ik had wel de ambitie om mijn examens te halen. Ik moest dus aan iedereen bewijzen dat ik het wel kon. Gelukkig heb ik mijn middelbare schooldiploma gehaald, waar ik erg trots op ben. Op EuroCollege moest ik nog een stapje verder gaan. Elk semester moet je schriftelijke opdrachten inleveren. Helaas was ik daar iets te laat mee begonnen. Ik heb mezelf echt moeten overtreffen om alle opdrachten voor de deadline in te leveren. Ik ben heel blij en trots dat het mij uiteindelijk gelukt is.

“Ik heb nu geen angst meer om voor de klas te staan.”

Waar ben je trots op?

Een bijzondere prestatie die ik heb geleverd is leren presenteren. Op EuroCollege vinden ze presentatie erg belangrijk. Vandaar dat we vaak gevraagd worden om voor de klas te staan. Ik had hier in het begin wel wat moeite mee. Maar op EuroCollege is de klas een veilige leeromgeving. Je bent er om te leren, dus is het niet erg als je fouten maakt. Ik kreeg ook adviezen welke houding ik moest aannemen. Ik heb nu geen angst meer om voor de klas te staan. Later zal ik hier heel erg veel aan hebben.

“Als het even iets minder gaat betrekken ze je ouders erbij waardoor ook zij achteraf niet voor verassingen komen te staan.”

Welke verschillen zie je tussen EuroCollege en jouw vorige school?

Op EuroCollege laten docenten en stafleden je op een fijne manier zelfstandig werken. Ze houden je niet steeds in de gaten en lezen je niet steeds de les. Maar als het moet, zoals tijdens een studie-uur, dan begeleiden ze je en zorgen ze dat je niet wordt afgeleid. Ook houden ze de voortgang van je studie heel goed bij. Als het even iets minder gaat betrekken ze je ouders erbij waardoor ook zij achteraf niet ineens voor verassingen komen te staan.

Hoe omschrijf jij de sfeer op school?

Eurocollege is voor mij een soort familie geworden. De sfeer is dus erg goed. Iedereen is erg ambitieus en omdat iedereen hard werkt merk je dat je dit zelf ook doet. Het is namelijk niet leuk om achter te lopen. Ook volg ik voor redelijk veel vakken steunlessen en dat zorgt voor een extra duwtje in de rug. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. We drinken geregeld een borrel met elkaar bij onze stamkroeg. Zo leren we elkaar beter kennen buiten school om en hebben het vaak heel gezellig.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret