Ben je nog opzoek naar een studie? Kom langs voor een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, oud-student Sjoerd Dijkshoorn

Opleidingen van EuroCollege

Mijn naam is Sjoerd Dijkshoorn, ik ben 16 jaar en ik kom uit Naaldwijk. Ik volg hier de mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement. Ik ben begonnen in september 2010. Ik ben naar EuroCollege gegaan voor de evenementen. Hiervoor zat ik op een vmbo-TL school De Dalton in Naaldwijk. Het verschil tussen deze scholen is de structuur, discipline en begeleiding.

Het is heel bijzonder om zo op een school begeleid te worden. Je wordt echt achter je broek gezeten, maar dat geeft tegelijkertijd ook een veilig gevoel. Ook de vakken en docenten bevallen heel erg goed. Op mijn vorige school waren het toch geen leraren uit het vak zelf. EuroCollege heeft dat wel, dat heb je niet snel op een school.

Deadline = Deadline

Ik heb persoonlijk heel  veel geleerd op EuroCollege. Ik heb geleerd hoe je zelfverzekerd moet zijn, maar ook dat afspraken en deadlines erg belangrijk zijn. Normaal stel je alles uit, maar EuroCollege pusht je zo dat je het af krijgt. Ook heb ik geleerd om je kwaliteiten naar boven te halen. Daar waar je goed in bent, daar moet je wat mee doen en niet achterover zitten en niks doen. Ook heb ik heel veel theorie geleerd over zowel de hotelbranche als evenementen. Ik weet nu al in een jaar tijd heel veel en dat verbaasd me heel erg als ik zo terugkijk. EuroCollege heeft me ook volwassen gemaakt. Ik ben voor mijn gevoel heel erg snel ´groot geworden´.


Waar ben je trots op?

Ik ben heel  trots op meerdere dingen. In dit jaar heb ik veel bereikt. Zo mag ik de mbo-presentaties geven op open avonden. Dat is ook wat ik graag doe, mensen vertellen dat dit echt een goede school is. Ook ben ik trots op het feit dat ik het hbo-klasje doe. Voor mij is dat dan ook echt een bijzonder iets. Ik had het nooit gedacht toen ik naar deze school ging, maar toen ik eenmaal op EuroCollege zat ging het vanzelf. Ook ben ik trots dat ik de introductiedagen van 2011 mag organiseren.

Ik mag daar niet veel over zeggen, maar dat ik het mag organiseren is super leuk en erg leerzaam. Ik kan dan ook echt niet wachten op de introductiedagen.

No pain, no Gain

Ik heb al No pain No gain-momenten gehad. Zo was mijn eerste studieweek niet echt gemakkelijk. Lange dagen en alleen maar studeren was een nieuwe ervaring voor mij. Maar als ik terugkijk is dat zeker goed voor me geweest, want thuis doe ik het niet. Ook de schriftelijke opdrachten waren niet de makkelijkste, Lange avonden en veel werken zijn daar toch echt de woorden voor. Later wil ik evenementen en congressen organiseren. Ik wil mijn eigen bedrijf opzetten en vanuit daar verder werken.

De sfeer op school is bijzonder. Iedereen is er voor elkaar en iedereen kent elkaar ook. Omdat we zo’n kleine school zijn letten we op elkaar en zien we elkaar ook vaak. Dat geeft een heel ontspannen, veilig gevoel en een echt vriendschapsgevoel. In de klas is het dan ook alsof je een grote familie bent. Je hebt maar een kleine klas en je kent iedereen. We maken daar allemaal lange dagen, maar daarom helpen we elkaar ook. Zonder deze sfeer zou EuroCollege niet te doen zijn.

Geef alles wat je hebt aan je studie en succes volgt

Ik ga stage lopen bij Suitehotel Pincoffs. Dit gaat mijn eerste stage worden en ik heb er heel erg veel zin in. Ik moet daar bij de front office werken wat beter bekend staat als de receptie. EuroCollege heeft mij op vele manieren veranderd. Mijn advies is dan ook gooi al je passie en liefde erin. Je moet soms veel inleveren om EuroCollege bij te benen. Maar wat ze je geven en wat je krijgt is veel en veel beter. Echte ervaringen, goede vriendschap en je wordt klaar gestoomd voor een topfunctie

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret