Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Ondernemer en ouder Lasko Benedek

Het allerbelangrijkste binnen een onderneming is visie

Opleidingen van EuroCollege

Wie?

Lacko Benedek; mede-eigenaar (samen met Anja van der Toorn) van Duinweide Investering en Deza Vastgoed, over ondernemen en succes

Ondernemers en kansen

Als de trein even op jouw station stopt, moet je ervoor zorgen dat je op het juiste perron staat en in de juiste trein stapt. Want als de trein voorbij is, dan heb je je kans gemist. Dus beginnende ondernemers moeten kansen leren herkennen en ze moeten durven!

Ondernemer over ondernemen

De opleidingen Int. Business & Entrepreneurship en Int. Business & Sales bieden een uitstekende basis voor ambitieuze ondernemende jongeren, die een eigen onderneming willen beginnen. EuroCollege biedt eigenlijk een uitstekende basis voor iedereen! Drie van mijn kinderen hebben op EuroCollege  gezeten en op basis van deze ervaringen gun ik alle kinderen een opleiding van EuroCollege; ongeacht hun beroepskeuze. Op EuroCollege krijgen kinderen geconcentreerde levenslessen. Het gaat om veel meer dan alleen maar kennis, het gaat om het kweken van de juiste attitude. Daarbij is de betrokkenheid van de staf en de docenten buitengewoon! 

Visie

Het allerbelangrijkste binnen een onderneming is visie. Een visie geeft richting en bepaalt het doel waarop alle bedrijfsactiviteiten tot stand komen. Visie zorgt ervoor dat je vooruit komt, terwijl de werkelijkheid je juist tegenhoudt! De ondernemer balanceert voortdurend in dit spanningsveld. Dit is voor de groei van de ondernemer en de onderneming bepalend. Hard werken, ambitie en visie alleen zijn helaas niet voldoende. Een ondernemer die succesvol wil zijn, moet bereid zijn om heel hard te werken en vooral om slim te werken. Je hoofd bij hoofdzaken houden; veel uren draaien, maar bovenal ‘slimme’ uren draaien.

Vise en ondernemen

Een succesvol ondernemer moet de balans vinden tussen hard werken om te produceren en uren vrijhouden om de visie nader te ontwikkelen. Want visie is niet iets statisch, maar juist een instrument dat steeds opnieuw gedefinieerd wordt. Een goed voorbeeld van een ondernemer met visie is Bill Gates. Zijn visie was dat “in de toekomst iedereen, en ieder bedrijf een computer in huis zou hebben; met Microsoft erin geïnstalleerd, wel te verstaan.” Deze visie ontstond in de tijd (1978) dat IBM –de grootste computerfabrikant destijds– van mening was dat in de hele wereld alleen acht computers nodig waren! Acht computers. Dat is pas visie.

Eigenwijs vs. koppig

Het betekent niet dat een goede ondernemer koppig moet zijn. Er is een fundamenteel verschil tussen koppig zijn en eigenwijs zijn. Ford, Einstein, Columbus, Galilei zijn voorbeelden van mensen die eigenwijs waren. Ze hadden een visie en vochten voor hun idealen, omdat ze ergens in geloofden. Zij waren hun tijd ver vooruit en deze eigenwijze aanpak heeft de wereld veranderd. Koppig ben je wanneer je, tegen beter weten in en tegen alle adviezen van anderen, doorgaat en je eigen zin doorzet. Een ondernemer moet eigenwijs zijn en een grote dosis doorzettingsvermogen bezitten. Ook moet een ondernemer, zeker een startende ondernemer, zich goed laten adviseren en coachen. Want één ding is zeker, een startende entrepreneur zal vaak zijn hoofd stoten! Het is helemaal niet erg om fouten te maken. De kunst is om steeds andere fouten te maken en te leren van deze teleurstellingen.

Toegevoegde waarde

Een ondernemer die succesvol wil zijn, moet zich goed afvragen wat zijn bestaansrecht is en wat de toegevoegde waarde van zijn/haar product of dienst is! Een succesvol ondernemer is volgens mij iemand die met zijn bedrijf erin slaagt om op een positieve manier waarde toe te voegen aan een product. Geluk en vooral timing zijn essentieel voor succes. Iedereen krijgt wel eens in zijn leven een gouden kans. Deze kans is te vergelijken met een trein die voorbij rijdt.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret