Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

International Business & Sales, MBO - Auke Claassen

Opleidingen van EuroCollege

Naam: Auke Claassen
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Eindhoven
Opleiding: International Business & Sales (Rotterdam)

Hoe ben je terecht gekomen bij EuroCollege?

Ik ben op twee manieren in contact gekomen met EuroCollege Hogeschool. Ik zat samen met mijn ouders een geschikte opleiding voor mij te zoeken en toen belande we op de website van EuroCollege. Toevallig zat een kennis van mij ook op EuroCollege Hogeschool en die vertelde mij dat deze school heel geschikt zou zijn voor mij. Vervolgens heb ik een open avond bezocht en was meteen enthousiast. Toen wist ik het zeker: Ik moest naar deze school toe.

Wat was de voornaamste reden dat je voor EuroCollege hebt gekozen?

De reden dat ik voor EuroCollege gekozen heb, is vooral om het een versnelde opleiding is. Ik heb veel tijd verloren met mijn voorgaande schoolperiodes wilde dit graag inhalen. Tevens heb ik ook voor deze school gekozen vanwege de begeleiding en structuur. Ik heb regelmaat en duidelijke regels nodig, anders weet ik dat ik snel afdwaal.

Heb je al No pain, No gain-momenten ervaren?

Ja, dat heb ik zeker! Elk semester krijgen we altijd schriftelijke opdrachten met een hele duidelijke deadline. Ook al probeer ik deze opdrachten altijd goed in te plannen, je bent er toch altijd meer tijd meer kwijt dan je denkt. Zo moet je even door de zure appel heen bijten en je sociale leven even op 0 zetten. Ik heb nachten door moeten werken om alles op tijd af te krijgen. Om 5 uur ’s nachts naar bed gaan is dan geen uitzondering. Maar als je de deadline vervolgens haalt, is dit dan ook een geweldig gevoel.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik bewust heb gekozen om nu te beginnen aan mijn carrière. Op de middelbare school had ik die motivatie niet, maar dat is helemaal omgeslagen. Ik wil werken aan mijn toekomst!

Welke verschillen zie je tussen EuroCollege en jouw vorige school?

Ik heb hiervoor marketing gestudeerd op het ROC. Maar daar was alles een stuk minder goed geregeld. Er hing daar een ‘vrijheid-blijheid’ sfeer, alles mocht en niks moest. Ik vind dat heel vervelend en dat bepaald ook de sfeer op zo’n school. Bij EuroCollege zijn de regels veel strikter dan bij mijn vorige mbo-opleiding. Maar regels hoor je na te komen, zo gaat dat in het bedrijfsleven ook. Hierdoor krijg je een veel fijnere werkomgeving omdat iedereen zijn schouders eronder zet. Een bepaalde discipline is juist heel goed voor de sfeer op school en de onderlinge samenwerking.

Ook zit ik maar met zeven andere studenten in de klas. Dat zorgt ervoor dat je je volledig kunt focussen op de stof die de docent aan het uitleggen is. Het creëert rust die ik in mijn klas van 25 studenten op mijn vorige school niet had.

Hoe heb je het persoonlijk aanmeldgesprek ervaren?

Ik heb eerst een instroomtoets moeten maken voordat ik het persoonlijk aanmeldgesprek mocht aangaan met de directeur, dhr. Van de Walle. Tijdens het gesprek was ik bloednerveus! Zelfs tijdens sollicitatiegesprekken heb ik me nog nooit zo zenuwachtig gevoeld. Ze selecteren elk jaar maar een maximaal aantal leerlingen om de kwaliteit van de school te behouden. Op weg naar Rotterdam flitste er duizenden dingen door mijn hoofd die er gevraagd konden worden. Ik wilde daar natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereid zijn. Eenmaal tijdens het gesprek wist dhr. Van de Walle me meteen op mijn gemak te stellen. Hij vertelde over de opleiding en over de vakken die gegeven worden. Hij lette vooral op mijn motivatie en of ik bij de school zou passen.

Hoe ziet een schoolweek eruit voor een EuroCollege-student?

Van 09:30 uur tot 16:50 uur in de lessen zitten is voor veel studenten ondenkbaar. Maar zo erg is het niet! Je zit samen met jouw medestudenten in een bepaald werkritme, waardoor je niet eens meer doorhebt dat je zo lang op school zit. Ook de pauzes zijn erg gezellig, zodat je er in de les weer fris tegen aankan. Als je dan ook nog alle studie-uren goed benut om je huiswerk te maken, dan hoef je thuis ook niets meer te doen en ben je in het weekend ook echt vrij.

Hoe is de sfeer in de klas?

De sfeer op school is heel erg goed. Je kent er iedereen. Overdag in de lessen werk je keihard, maar in de pauze is er genoeg tijd om even gezellig een praatje te maken met de medestudenten. Ik zit zelf in een klas van totaal zeven studenten. Dit geeft me de mogelijkheid om me beter te concentreren. Het is niet alleen maar keihard werken op EuroCollege. De school is echt mijn familie geworden. We drinken vaak een drankje bij STAM, onze stamkroeg. Ook kijken we bijvoorbeeld samen naar voetbalwedstrijden.

Wil je na jouw mbo-opleiding doorstuderen?

Als ik klaar ben met mijn studie, heb ik natuurlijk een waardevol MBO 4+ diploma. Ik wil dan graag doorsturen aan de Koninklijke Militaire Academie om gevechtspiloot te worden bij de Nederlandse Luchtmacht. Dit zal dankzij EuroCollege voor mij qua mentaliteit geen probleem zijn. Mocht ik niet door de keuring komen heb ik altijd een waardevol EuroCollege diploma. Waarschijnlijk ga ik dan interieurdesign studeren in het buitenland. Florence, Stockholm en Dublin bezitten hele prestigieuze scholen.

Studeren bij EuroCollege is anders!
Op onze website vind je nog veel meer ervaringen en interviews bij nieuws.
Of bezoek onze Facebook of Twitter pagina’s voor meer impressies van EuroCollege. Of schrijf je in voor een open dag en ervaar het zelf!

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret