Geen studie gevonden maar wel na de zomer starten? Vraag een gesprek aan!

Lees meer

Interview Chairman directie EuroCollege

Opleidingen van EuroCollege

Kloosterman stelt zich voor

 Ik ben Jan Kloosterman getrouwd met Ineke en ben sinds maart 2020 actief als chairman van de Board van het Eurocollege. Hiervoor heb ik, na mijn promotieonderzoek op University  College London, ruim 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Bij Unilever, Sara Lee en CSM heb ik in binnen en buitenland diverse Board functies bekleed. Vervolgens heb ik  de stap gemaakt naar mijn eigen onderneming Kloosterman Lean Management Consultant. De laatste 10 jaar ondersteun ik bedrijven, dan wel individuen in hun ontwikkelings- en veranderingstrajecten.

De match met EuroCollege: doe niet twee keer iets waar je een hekel aan hebt

Dat waren de wijze woorden van mijn vader, die zorgelijk tot de 5de klas, naar mijn middelbare school resultaten keek. Hij heeft mij geleerd dat er met hard en georganiseerd werken, ook tijd is om andere dingen te doen én je alles in één keer kunt halen. Ik heb op basis van zelfdiscipline al mijn opleidingen in de minimale tijd afgerond. Zonde van de tijd om twee keer hetzelfde tentamen te maken. Kwestie van doen. Toen mijn echtgenote zei, waarom ga je geen lesgeven, op feestjes willen jonge mensen altijd je ervaringen uit het bedrijfsleven horen heb ik gezocht en kwam in 2012 uit bij het EuroCollege. Ik sta volledig achter het concept No pain, No gain. Docenten die echt ervaring en de littekens uit de praktijk hebben, werden gezocht.

Docenten die echt ervaring en de littekens uit de praktijk hebben, werden gezocht.

Mijn ervaring als docent

Vanaf 2012 heb ik een aantal vakken mogen doceren, waaronder, de Essentials van succes, management vaardigheden, ethiek en project management. Het goede is dat ik uit alle lesboeken de modellen kan gebruiken en te koppelen aan ervaringen in het bedrijfsleven. Theorie en praktijk komen dan samen. Het genot van kleine klassen betekent dat ik elke student ken en dat ik zeer interactief college kan geven. Iedere student krijgt de aandacht die hij of zij nodig heeft. De laatste jaren ben ik als docent voornamelijk actief in het geven van Masterclasses, aan de studenten van de 1ste jaars verdiepingsklas, zo wel als aan de voorzitters van de senior projects. Als beloning voor inzet en kwaliteit krijgen studenten in de avonduren, keurig in pak, extra les! Op deze manier kan ik de studenten coachen in het realiseren van soms zware projecten en hoe bijvoorbeeld leiding te geven aan medestudenten. Ga er maar aan staan!

EuroCollege, voor studenten met ambitie

 Er zijn veel mensen met ambitie en er wordt wel eens gezegd dat de weg naar de top moeilijk is of dat er weinig plaats is. Nonsens in mijn opinie. Om vijf uur ‘s middags staan de liften vol. Discipline en hard werken is van belang om je ambities te kunnen realiseren. Maar ook zelfstandig leren nadenken en leren dat samen werken niet hetzelfde is als samenwerken. Dus veel doen tijdens je studie, veel aan je persoonlijke ontwikkeling werken en leren dat samen belang helpt in het realiseren van je ambities. De weg naar succes heeft niets te maken met geld maar hoe je bent en hoe je je gedraagt als persoon. Op het EuroCollege besteden we hier veel aandacht aan. Een diploma zonder dat je je echt hebt ontwikkelt is weinig waard.

De loning

Hoe mooi is het als ouders je bedanken voor wat je voor hun kind hebt gedaan? Hoe mooi is het om een student met een big smile hun welverdiende diploma in ontvangst te zien nemen? Hoe mooi is het om aanbevelingsbrieven voor studenten te mogen schrijven, die op het vervolg van hun bachelors-studie aan het EuroCollege, een Masters gaan doen aan bijvoorbeeld Nijenrode Business School of voor een pracht baan. Hoe mooi is het om je kennis en ervaringen over te mogen en kunnen dragen aan een volgende generatie?

EuroCollege een groeiende onderneming met ambitie

Het succes van de aanpak van het EuroCollege heeft er toe geleid dat er nu meerdere vestigingen in Nederland zijn met de ambitie om dit nog verder uit te breiden. Groei in elke onderneming vraagt vaak ook om aanpassingen in de organisatie en de werkprocessen. Het concept van het EuroCollege moet in elke vestiging direct herkenbaar zijn. Ik ben begin 2020 benaderd door de eigenaren om te helpen de toekomstplannen te realiseren. Als chairman van de Board van het EuroCollege is het mijn eervolle taak om met gebruik van Best Practices, de processen te sturen zodanig dat we op koers blijven. Studenten met ambitie opleiden.

Interesses, van sport tot blijven leren

Actief Rugby spelen, de ultieme teamsport, wat ik tot mijn 36ste heb gedaan in New Zealand en Engeland zit er fysiek niet meer in. Jaarlijks lange fietstochten met een tentje achterop wel. Een paar jaar geleden nog van London naar Santiago de Compostella. Ik volg elk jaar een paar HOVO cursussen aan de Erasmus Universiteit. Drie jaar geleden ben ik ook muziek gaan leren spelen, kwestie van gedisciplineerd elke dag trainen. Ik speel nu klarinet en basklarinet in de lokale harmonie.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret