Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Interview Guido Tamerus

Opleidingen van EuroCollege

Voorzitter SPR Guido Tamerus

Student International Business & Entrepreneurship EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Mijn naam is Guido Tamerus, ik ben 19 jaar oud en kom uit ’s-Gravenzande. Tegenwoordig woon ik in Rotterdam waar ik de versnelde hbo opleiding International Business & Entrepreneurship op EuroCollege volg. Mijn hobby’s zijn voetballen, wakeboarden, snowboarden, rondhangen met vrienden en af en toe gamen op de Playstation.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Voordat ik begon met de versnelde hbo opleiding op EuroCollege heb ik de mavo op de middelbare school afgerond. Daarna heb ik mezelf aangemeld voor de opleiding Internationale Handel op de EuroPort Business School, een versnelde mbo opleiding. Het was een goede opleiding op een goede school, maar na twee jaar dacht ik dat ik meer aan kon dan dat. Zodoende ben ik terecht gekomen op EuroCollege in Rotterdam.

Waarom wilde je naar EuroCollege in Rotterdam?

Toen ik op de middelbare school zat kwam ik tot de conclusie dat ik graag succesvol wil zijn in het bedrijfsleven. Met alleen een mavo diploma is dat niet gemakkelijk. Daarom ben ik mezelf gaan oriënteren voor een juiste schoolkeuze. Al snel kwam ik uit bij EuroPort Business School. Zij vertelde dat ze studenten tot ware bedrijfsprofessionals maken.

Hoewel Internationale Handel op het EuroPort Business School geen slechte opleiding is, merkte ik na twee jaar dat ik meer kon dan dat. Ik ben op zoek gegaan en kwam EuroCollege tegen. EuroCollege staat voor discipline, strenge regels, de juiste mindset en daarbij versneld en begeleid onderwijs. Dat sprak mij erg aan en daarom heb ik voor de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege in Rotterdam gekozen.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

In tegenstelling tot mijn vorige opleiding is EuroCollege een school waar ze daadwerkelijk doen wat vooraf is beloofd. De discipline, strenge regels, het begeleid onderwijs en het learning by doing principe worden niet alleen gezegd, maar komen echt dagelijks terug in de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Ondertussen studeer ik alweer een jaar op EuroCollege in Rotterdam en ik merk dat ik grote stappen heb gezet. Discipline wordt voor mezelf steeds belangrijker. En de ondernemers die de lessen geven blijven mij iedere keer weer verbazen. Het tweede leerjaar wordt voor een groot deel in beslag genomen door de senior projecten. Hierin maken wij als studenten kennis met het (semi) ondernemerschap, super leerzaam.

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Ieder senior project heeft een eigen groepsleider, de voorzitter. Omdat ik zoveel mogelijk uit mijn studie wil halen heb ik besloten om er nog een schepje bovenop te doen en heb ik gesolliciteerd voor die rol. En met succes. Dat ik nu voorzitter ben van mijn projectgroep is iets waar ik erg trots op ben.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

No Pain, No Gain is een van de slagzinnen van EuroCollege. Het is een slagzin waar je tijdens je opleiding veel mee te maken krijgt. Lessen, huiswerk, tentamens, schriftelijke opdrachten. Je krijgt het allemaal en vaak ook nog op hetzelfde moment. De nacht voor een deadline wordt door veel studenten overgeslagen om de laatste hand aan een opdracht te leggen. Ook ik behoor tot die groep.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Het leuke aan EuroCollege is dat voor iedere student hetzelfde geldt. We hebben allemaal veel werk dat moet gebeuren. Dat maakt de sfeer op EuroCollege dan ook erg goed. Je ziet je medestudenten vaak, waardoor het al snel vrienden van je worden. Ook buiten de lessen om spreek ik regelmatig met medestudenten van EuroCollege af.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Zodra ik mijn versnelde opleiding International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege met succes heb afgerond, wil ik graag een aantal jaar een ondernemende functie binnen een middelgroot bedrijf vervullen. Een goede opstap om daarna mijn ambitie te verwezenlijken, het starten van een eigen bedrijf.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 48254753.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret