Business Trip, Grenzen verleggen

Business Trip, Grenzen verleggen

Ieder jaar wordt er door en voor de studenten van EuroCollege Hogeschool een studiereis georganiseerd. Deze meerdaagse excursies hebben de afgelopen jaren één van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India of China) als bestemming gehad. De BRIC-landen zijn momenteel economisch in opkomst. EuroCollege streeft er naar om zijn studenten in te voeren in deze veranderende wereld. Na de prachtige ervaringen van de afgelopen jaren in China, Rusland, Brazilië en India is het in maart tijd om opnieuw de grenzen te verleggen.

Business Trip, Grenzen verleggen

Kleiner wordende wereld

We leven in een wereld waarbinnen grote veranderingen plaatsvinden. Het westen is geleidelijk haar macht aan het afstaan aan de nieuwe machten in Azië, China en India. De globalisering heeft de wereld kleiner gemaakt. Steeds meer zakelijke transacties hebben een internationaal karakter.

Projectgroep Studiereis staat een stevige uitdaging te wachten. Dit studiejaar is het aan hen de taak om als team het Senior Project ‘Studiereis’ uit te voeren. De studiereis zal gaan naar één van de BRIC-landen of landen die in hun invloedszone bewegen. Aangezien alle BRIC-landen reeds aanbod zijn gekomen, is het taak aan de projectgroep om deze reizen uiterst secuur te beoordelen en een verbeterd programma neer te zetten.

Een goede taakverdeling is van groot belang, aangezien dit project meer inhoud dan slechts het organiseren en begeleiden van een meerdaagse excursie naar het buitenland.