Career Conference Day

Career Conference Day


Career Conference Day
eventmanagement

De Career Conference Day, gehouden in AHOY Rotterdam, trok 270 studenten van de hotel- en eventschool, alsmede gasten, sponsoren en stafleden, die verspreid over verschillende groepen zich lieten inspireren door verschillende deskundigen uit de wereld van ondernemen en succes!

De projectgroep van de laatste CCD is erin geslaagd om de topprestatis van de CCD projectgroepen van eerdere jaren te overtreffen. In de afgelopen jaren hebben diverse grootheden bijgedragen aan de CCD zoals Leontine van Moorsel, Arjan van Dijk, Ted Langenbach, Arjan Tieleman en Rob Captijn.

Rotterdam Droomt, Durft en Doet!

Dit jaar stond de Career Conference Day 010 in het teken van 'Rotterdam Droomt, Durft, Doet!', waarmee de bezoekers er bewust van werden gemaakt dat dromen ook daadwerkelijk omgezet kunnen worden in daden. Rotterdam is bij uitstek de stad waar dromen omgezet kunnen worden in werkelijkheid, omdat de creativiteit van jonge ondernemers in deze stad bijzonder gestimuleerd wordt.

Ben Tiggelaar en Remco Claassen

De dag werd spectaculair geopend met een lasershow en ging van start met een plenaire lezing, verzorgd door één van grootste sprekers in Nederland en expert op het gebied van dromen, durven en doen: Ben Tiggelaar. Op magistrale wijze boeide hij zijn publiek. Het was mooi om te horen dat hij zich helemaal herkent in het uitgangspunt van EuroCollege dat "succes, of het nu in de sport of in het bedrijfsleven is één oorsprong kent: doelgerichte en vasthoudende actie."

Hij was ook onder de indruk van de prestaties van de school. 80% geslaagden, dat doet geen school in Nederland na. Na Tiggelaar kregen de bezoekers de kans om te luisteren naar andere grootheden zoals: Erik van Loo de man van Parkheuvel, Oscar Faasse, van autowasser tot miljonair, nu kunstenaar, Wim Hoogendoorn, de promotor van Rotterdam - als de stad die hét heeft - en Awraham Soetendorp prediker van engagement.

De finale: Remco Claasen

De dag werd afgesloten in een plenaire sessie met Remco Claassen. Goeroe van het positieve denken en kenniskliko. Claassen was hoofdspreker op de CCD. Hij was aangenaam verrast over de gedrevenheid en motivatie van de EuroCollege-studenten. Een groep met samenhang en een doel: succesvol zijn.

Zijn presentatie had dit jaar een zware boodschap, echter overgoten met een dikke Hans Teeuwen saus. Zijn stelling is: ontdek je persoonlijke missie, pas dan kun je bepalen welk succes bij je past, pas dan kun je een gelukkig leven leiden.

Borrel, bitterballen en napraten

De dag werd afgesloten met een borrel en bitterballen. De Hermes Houseband  speelde het Rotterdamlied dat inmiddels het Rotterdamse EuroCollege huislied is geworden. 

Aankondiging

CCD 2009