Charity Kika Make a Wish

Charity Kika-Make a Wish

Charity Kika Make a Wish

Kika-Make a Wish, de voorzitter aan het woord

Samen met zes andere studenten van de opleiding International Eventmanagement en Hospitality & Hotel Management heb ik het Senior Project Charity Diner ten behoeven van Stichtingen KiKa en Make-A-Wish mogen organiseren. Vanzelfsprekend staat een zo’n hoog mogelijk bedrag op te halen voor beide goede doelen hierbij centraal. Echter is dit niet alles, het moet een fantastische avond zijn waarbij niet alleen het eten goed is maar ook de locatie, de sfeer, het entertainment en alles tot in de puntjes uitgedacht en uitgevoerd is. Om dit te bereiken is hard werken en bereidwilligheid vereist.

SS Rotterdam

Op vrijdag 29 april 2016 vond het Charity Diner plaats op ‘The Grand Ballroom’ van de SS Rotterdam. Tweehonderd gasten genoten van een vijfgangen-menu met culinaire hoogstandjes en een bijpassend wijnarrangement. De avond werd omlijst met entertainment van Ger Vos, Isabelle Provoost (finaliste The Voice Kids) en Brown Sugar. Daarnaast werd een veiling van exclusieve items gehouden. De sfeer in de zaal was fantastisch.

No pain, no gain!

Het is een lang traject waar je doorheen gaat. Je organiseert het Senior Project naast alle gebruikelijke bezigheden als lessen, tentamens en schriftelijke opdrachten. Je werkt 80 tot 100 uren in de week. Een ware ‘no pain, no gain’ ervaring was toen wij afscheid moesten nemen van twee projectleden die niet goed functioneerden. Een zware tegenslag waarbij de motivatie uit de tenen getrokken moet worden. De succesmomenten zoals het binnenhalen van veilingitems of verkopen van tafels gaven weer enorme bronnen van motivatie.

Terug naar meer projecten

Zwaar, maar o zo leerzaam

 Het ultieme geluksmoment bij de organisatie van een project als dit is natuurlijk het presenteren van het totaal opgehaalde bedrag op de avond zelf: €33.001, 56! Ik kijk terug op een zware maar vooral zeer leerzame tijd. Het bespeuren van vooruitgang, zelfontwikkeling, dingen die je eerst als onmogelijk zag en toch weet te behalen, geven een enorm gevoel van voldoening.