CHIO, Concours Hippique International Officiel

CHIO

Ieder jaar vindt in het Kralingse Bos te Rotterdam het Concours Hippique International Officiel plaats. Dit internationale paardensportevenement heeft een rijke historie en wordt van oudsher gezien als het mooiste en gezelligste outdoor concours in Nederland.

CHIO, Concours Hippique International Officiel

Topsport en hippisch spektakel in Kralingen

Topsport en hippisch spektakel in het Kralingse Bos tijdens CHIO Rotterdam. Bij de ruiters in de wereldtop staat Rotterdam vast in de agenda voor internationale spring- en dressuurwedstrijden. Daarentegen weet de organisatie de bezoekers elk jaar weer te verrassen met spectaculaire shows en hippisch entertainment. In het gezellige Stroodorp vinden de bezoekers drankjes en hapjes aan de bar en kunt u heerlijk eten in het Grand Café of het á La Carte Restaurant. In de stands en winkeltjes komt het buitenleven en de paardensport natuurlijk ook weer terug. In het Kinderdorp kunnen de kinderen onder begeleiding spelen terwijl de ouders zelf van het paardenspektakel genieten.

Sponsoring

Het bedrijfsleven en de sportwereld komen elkaar steeds vaker tegen. Dat is niet voor niets. Beide werelden versterken elkaar en samen komen ze vaak tot de betere prestaties. Het Concours Hippique Internationaal Officiel (CHIO) Rotterdam, is een evenement dat zich uitstekend leent voor uw relatie marketingactiviteiten en er zijn vele mogelijkheden voor het onderhouden en versterken van de naamsbekendheid. Door een hernieuwde aanpak op het gebied van sponsoring zijn er nog meer mogelijkheden om bedrijven op een professionele manier te profileren ten overstaan van een regionaal, nationaal en internationaal publiek.

Hoe het allemaal begon

In 1937 verhuisde de Rotterdamsche Manège van de Tuindersstraat naar de Kralingse Hout waar ze de beschikking kreeg over een manege met veel buitenterrein. In dat jaar werd voor het eerst een tweedaags concours georganiseerd met deelnemers uit heel Nederland. Ook in 1939 en 1940 organiseerde de Rotterdamsche Manège concoursen en na de tweede wereldoorlog kreeg dit een vervolg. In 1947 werd een aantal Belgen uitgenodigd mee te doen. In 1948 was werkelijk van een internationaal concours sprake. De grote initiatiefnemer hiertoe was de heer Job Dura, destijds voorzitter van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège 'De Jockeyclub', die de directeur van de Rotterdamsche Manège, de heer Ad Klebe, overhaalde om dit met hem en anderen van de grond te krijgen. Inmiddels is het zilveren en enkele jaren geleden ook al weer het gouden lustrum van het Concours Hippique International Officiel gevierd. In het kader hiervan zijn ook twee boeken gepubliceerd die verslag doen van alle jaren CHIO.

Koninklijke betrokkenheid

Prins Bernhard heeft de eerste 10 concoursen als ruiter meegemaakt. Ter ere daarvan ontving hij in 1957 uit handen van de heer Dura een bokaal met de historische woorden: "In deze vaas staan de namen van alle paarden gegraveerd, waarmee u in Rotterdam deelnam, ook de paarden waarmee u bent gevallen". De dochters van de Prins hebben zijn belangstelling voor de paardensport duidelijk overgenomen. Zo won Prinses Beatrix in 1957 het kampioenschap jachtpaarden op Foxtrot. Tegenwoordig behoort de Koninklijke familie vooral tot de kring van vaste bezoekers van het evenement.

Chique en gastvrij

Sinds 2005 verzorgt EuroCollege Hogeschool de hospitality op het CHIO. De EuroCollege studenten helpen om het evenement een chique en gastvriendelijke uitstraling te geven. De studenten worden ingezet op de hospitality en logistieke service om een goede doorstroming van het publiek en controle van de accreditatie te waarborgen. Daarnaast worden de nodige werkzaamheden achter de schermen verricht.  www.chio.nl 

de koningin!