GALA EuroCollege Hogeschool

Gala EuroCollege Hogeschool

Jaarlijks vindt in de maand april het EuroCollege Hogeschool Gala plaats. Deze Gala avond is een Senior Project en de Gala projectgroep mag deze avond tot in de puntjes organiseren. Het Gala is voor EuroCollege Hogeschool een visitekaartje richting het bedrijfsleven, voor de studenten het afsluitende feest van het collegejaar en voor de projectgroep Gala een veeleisend Senior Project.

GALA EuroCollege Hogeschool

Geen gewoon feest

Er zijn dus meerdere doelgroepen waar de projectgroep Gala rekening mee moet houden om het feest te laten slagen. Het organiseren van het EuroCollege Hogeschool Gala is gelijk aan het organiseren van een  “real life” evenement, dus creativiteit, vernieuwing en hoge kwaliteit zijn noodzakelijk.

De projectgroep zal zelf nadenken over een thema, locatie en programma voor de avond rekening houdend met de trends en verwachtingen van dat jaar. Het mag geen normaal dancefeest  worden. Dit project moet gefinancierd worden door sponsoring en de opbrengsten van de kaartverkoop.

Wat is een galabal?

Een schitterend en deftig feest. Voor het schitterende gedeelte zorgt de projectgroep. Om er echter ook een deftig feest van te maken is er de zogeheten etiquette. Hieronder wordt uiteraard correcte kledij, aangepast naar het thema, verstaan maar er komt nog veel meer bij kijken. Om op de hoogte te zijn van de etiquette die van toepassing zijn op het Galabal en om ongemakkelijke situaties te voorkomen, is het van belang dat de bezoekers hierover geïnformeerd worden.

Trendsettend

Door het Gala een geschikt en trendsettend thema te kunnen geven wordt een extra beroep gedaan op onderzoekskwaliteiten. Als projectgroep heb je de verantwoordelijkheid om de studenten zo goed mogelijk te informeren over de dresscode Black-tie en gewoonten tijdens een Gala. Daarnaast zal de juiste locatie, entertainment, verkoop campagne, decoratie en productie gekozen worden om tijdens het Gala alle zintuigen bij de gasten te prikkelen. 

Het organiseren van een themafeest behoort tot het doen en kunnen van een toekomstige evenementenmanager. Een evenementenmanager wordt door een opdrachtgever ingehuurd om de gasten tijdens het Gala een gevoel van absolute ontspanning en een nieuwe belevenis te geven. In alles moeten de verschillende groepen gasten tevreden gesteld worden.

Gala cirque magnifique