Hotelschool en Wijnreis

Hotelschool en Wijnreis

Hotelschool en Wijnreis

Een wijntje in Nederland smaakt lang niet zo lekker als wanneer je tussen de wijnranken in Frankrijk staat. Tijdens de lessen food&beverage management en restaurantbedrijfskunde leren de HM-studenten onder andere de processen van het wijn maken en vindt er soms een kleine kennismaking plaats in de vorm van een wijnproeverij. Maar niks kan tippen aan de realiteit.

5 zintuigen prikkelende ervaring

De wijnproeverij die de studenten gaan organiseren voor alle hotelmanagement studenten van EuroCollege Hogeschool moet een sensationele, 5 zintuigen prikkelende ervaring worden die de studenten nooit meer zullen vergeten.

Denk bijvoorbeeld aan lekker weer, tientallen hectare wijngaarden, een mooie chateau en Franse of Duitse wijnboeren met passie voor wijnen die dit aan jou over willen brengen. Het is fantastisch wanneer je in een restaurant een goede fles wijn openmaakt voor gasten en daarbij een mooi verhaal kan vertellen over de manier waarop deze wijn is gemaakt.

Wijnproeverij

Het aandachtig waarnemen van geur, uiterlijk en smaak van een wijn; dat is wijnproeven! Wijn is, heel simpel uitgelegd, een drank verkregen uit de sappen van verse druiven. Maar hoe komt het nou zover en hoe verloopt het totale proces vanaf de wijnrank tot aan jouw glas? De geschiedenis van de wijnbouw gaat duizenden jaren terug.

Zo claimt Georgië het oudste wijnland ter wereld te zijn met een historie die 7000 jaar terug gaat. Sinds het ontstaan van de wijn zijn er meer dan 20 wijnproducerende landen, waarvan Frankrijk en Australië tot de beste behoren.

Wijn & cultuur

De wijnreis bestaat niet alleen maar uit een wijnproeverij in het buitenland. De projectgroep van de hotelschool dient een vooronderzoek te verrichten over het land (of regio), de cultuur, alsmede de ontwikkeling van de wijnbouw aldaar. Aansluitend zal de projectgroep door middel van presentaties van een vinoloog en cursussen de HM-studenten dusdanig voorbereiden dat zij met enige kennis en ervaring in het wijnproeven naar het buitenland gaan.  

Wijnproeverij

In de aanloop naar de daadwerkelijke wijnproeverij zullen de studenten die mee gaan met de reis een cursus volgen, welke na afronding zal resulteren in een landelijk erkend wijncertificaat. Naast de presentie en cursus dient er natuurlijk ook een informatieavond wijnproeverij georganiseerd te worden waarin de bestemming spectaculair en wervend bekend wordt gemaakt.

Het is daarnaast aan de projectgroep ‘Wijnproeverij 2018’ de taak om de reis in te vullen met dag- en avondprogramma’s.

Wijnreis