Studieduur & programma

Studieduur en programma

Hoe ziet een studie bij EuroCollege eruit?

Studieduur & programma

Studieduur Hbo-opleidingen

Bij EuroCollege slaagt ca 70/80% . Een studieduur langer dan 3,5 jaar komt niet vaak voor. Uiteraard vraagt dat de nodige 'no pain, no gain" momenten. Gemiddeld studeert een student daarmee ruim anderhalf jaar eerder af dan bij het reguliere onderwijs, waar minder dan de helft binnen vijf jaar slaagt. We leggen graag uit hoe dat kan.

Ons motto “no pain no gain” vertaalt zich in pittige opleidingen en lange dagen. Studenten besteden minimaal 50 uur per week aan hun opleiding en dat loont want ze zijn zeer geliefd binnen het bedrijfsleven. Ze zijn gewend om hard te werken en afspraak is afspraak. Het draait dus niet om de tijdwinst, maar de ontwikkeling van een succesvolle mindset.

Naast de theoretische basis kenmerkt een opleiding bij EuroCollege zich namelijk door persoonlijke ontwikkeling. Focus, ambitie en discipline zijn noodzakelijke ingrediënten voor toekomstig succes. Het volhouden aan strakke deadlines is één van de zaken die EuroCollege daarin bewust anders doet.

We vragen veel van onze studenten, dat vergt uiteraard een goede begeleiding. We werken in kleine groepen met persoonlijke coaching en begeleiding. We bieden steunklassen voor degenen die meer tijd nodig hebben en verdiepingslessen voor wie meer uitdaging zoekt. We doen hier een flink beroep op de eigen verantwoordelijkheid.

Deze manier van opleiden is de kern van onze onderwijsfilosofie. Onze opleidingen zijn bovendien gemaximaliseerd op vier jaar om lang studeren tegen te gaan, dat past niet binnen EuroCollege. EuroCollege levert ambitieuze young professionals af met een winnaars mentaliteit. Vergis je dus niet in die verkorte studieduur, daar wordt hard voor gewerkt.

Spreekt deze uitdaging jou ook aan? Bezoek dan één van onze open avonden!

Programma versneld Hbo

Een verkorte HBO opleiding volgen betekent niet dat je minder werk verzet. Integendeel. Studeer je bij EuroCollege, dan bereik je simpelweg meer in minder tijd. Zo ziet de opleiding eruit:

Studiejaar 1
In het eerste jaar volg je elke week vier lange dagen les. Door volle dagen les te volgen wen je vast aan het ritme in het bedrijfsleven. De vijfde dag heb je nodig om aan opdrachten te werken en te studeren voor je tentamens. Na een aantal maanden ga je 6 weken op (werk oriëntatie) stage en aan het einde van het jaar doe je een zomerstage van 3 tot 4 maanden.

Studiejaar 2 en 3
In jaar twee blijf je lessen volgen terwijl je start met een senior project. Samen met studiegenoten werk je aan een échte opdracht voor een echte opdrachtgever. Je laat in de praktijk zien wat je hebt geleerd en bewijst dat je kunt samenwerken en doorbijten. Aan het einde van het schooljaar begin je met afstuderen. Daarvoor loop je 7 tot 8 maanden stage en voer je zelfstandig onderzoek uit.

Studiejaar 3 1/2
Er zijn studenten extra tijd nodig hebben om af te studeren. Dat kan zijn omdat de scriptie meer aandacht vraagt en/of dat het afstuderen samen gaat met een baan.

Bezoek een open dag Contact

MBO versneld - studieduur & programma

Versneld je erkende MBO diploma halen? Dat kan al binnen 2 jaar! Hiervoor moet je wel hard werken, maar dat is het waard. Met gemotiveerde medestudenten en intensieve coaching helpen wij je snel vooruit. Heb je al een relevante vooropleiding? Dan kun je misschien zelfs instromen in het 2e jaar. Jouw MBO diploma komt zo snel dichterbij!

Mbo - studiejaar 1
In het eerste jaar volg je elke week vier lange dagen les. Door volle dagen les te volgen wen je vast aan het ritme in het bedrijfsleven. De vijfde dag heb je nodig om aan opdrachten te werken en te studeren voor je tentamens. Na een aantal maanden ga je 6 weken op (werk oriëntatie) stage en aan het einde van het jaar doe je een zomerstage van 3 tot 4 maanden.

Mbo - studiejaar 2
In jaar twee blijf je lessen volgen terwijl je start met een senior project. Samen met studiegenoten werk je aan een échte opdracht voor een echte opdrachtgever. Je laat in de praktijk zien wat je hebt geleerd en bewijst dat je kunt samenwerken en doorbijten. Aan het einde van het schooljaar voer je het eindproject uit.

EuroCollege, meer dan een diploma

Het diploma van EuroCollege heeft een ander waarde dan dat van andere scholen. Waarom? Wij vinden dat onze studenten niet alleen kennis, inzicht en vaardigheden moet ontwikkelen. Een stevige mentaliteit en een positieve mindset vinden wij net zo belangrijk. Wij hechten daarom veel belang aan de ontwikkeling van je persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers stellen altijd eisen aan je attitude. Ben je een aanpakker, kijk je niet op je klokje en werk je met volle overgave? Deze aanpak maakt je uniek op de arbeidsmarkt. Je laat daarmee de concurrent achter je. Stel je bent zelf werkgever, welke eisen zou jij dan stellen aan een medewerker?

Versneld de arbeidsmarkt op

De meeste scholen bieden een hbo-opleiding in 4 jaar aan. In de praktijk doet een student er dan 5 jaar over. Wij bieden onze opleidingen in ca. 3 jaar aan.  Betekent dit dat je dan ook in 3 jaar afgestudeerd bent? Dat kan. Het kan ook zijn dat je langer nodig hebt. Gemiddeld studeert een student bij ons in minder dan 3 ½ jaar af. Dat is 1 ½ jaar eerder dan op een andere hogeschool. Het komt ook voor dat mensen eerder klaar zijn dan 3 jaar. Dit zijn vaak studenten die voordat ze op EuroCollege zijn gestart al een jaar een andere studie elders hebben gevolgd.