Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Nationale Studenten Enquête

Maak kennis met het unieke learning by doing concept van EuroCollege hbo & mbo onze studenten docenten uit het bedrijfsleven. Er hangt een fijne sfeer, je studeert versneld. Studenten kiezen graag voor het kleinschalige, persoonlijke onderwijs van EuroCollege met maximaal 250 studenten per vestiging in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven of Groningen.

Opleidingen van EuroCollege
 • Mogelijkheid om op meerdere momenten in te stromen
 • Studeren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen
Aanmelden open dag

Volgens studenten uit het hoger onderwijs is EuroCollege de beste (HBO en MBO) privéschool van Nederland. Bij de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 waarderen zij de particuliere opleiding met een gemiddelde van 4,4 op een maximale score van 5; een 8,8 op een schaal van 10.

Tevredenheidsonderzoek

Dit jaar deden 270.000 studenten van hogescholen en universiteiten mee aan het grootschalige landelijke tevredenheidsonderzoek. Via een enquête konden ze hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling op een schaal van zeer ontevreden (1) tot zeer tevreden (5).

EuroCollege scoort bij de NSE ruim boven het landelijk gemiddelde van hogescholen (3,82) en behaalt de hoogste score onder de Nederlandse privéscholen. Studenten van de opleiding zijn met name tevreden over de groepsgrootte (4,53), voorbereiding op de beroepspraktijk (4,43), docenten (4,41) en uitdagend onderwijs (4,32).

EuroCollege scoort bij de NSE met 4,4 ruim boven het landelijk gemiddelde (3,82) bij hogescholen.

Waar te zien

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Studiekeuze123, een samenwerkingsverband van het Ministerie van Onderwijs, studentenorganisaties en hoger onderwijsinstellingen. De resultaten worden gepubliceerd verwerkt in de studiekeuzedatabase, keuzegidsen en voorlichtingsproducten.

Hoogste score

EuroCollege scoort op alle punten ver boven het landelijk gemiddelde. De studies wordt in het algemeen gewaardeerd met een 4,33, de algemene sfeer met een 4,45. Negen op de tien studenten zouden de opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s.

Na Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen opent EuroCollege in september 2022 een vijfde vestiging in Eindhoven. In de toekomst wil EuroCollege uitbreiden naar Antwerpen.

Goede leeromgeving

“We werken op onze school zonder tablets en smartphones in de klas, de studenten leren uit boeken en krijgen les van ondernemers en managers uit het bedrijfsleven. De studenten ontwikkelen een focus en worden zo gestimuleerd om echt te lezen. Dit activeert ook het denkproces. ” legt een van de grondleggers drs. E. van de Walle uit. “De uitkomsten van deze NSE-enquête laten zien dat studenten deze vorm van onderwijs waarderen. Daarbij komt dat zij niet alleen sneller afstuderen, ze vinden ook eerder een baan.”

Meerdere studierichtingen

De hogeschool biedt versnelde en intensief gecoachte opleidingen aan in de richtingen van EntrepreneurshipAsian MarketsFinance ManagementEvent Management en Hotelmanagement. EuroCollege heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret