fbpx

Small Business & Management | HBO Associate Degree

Je wilt na je mbo of havo doorstuderen. Je hebt geen zin in een studie van 3 of 4 jaar. Je staat immers te poppelen om de arbeidsmarkt te bestormen. De associate degree Small Business & Management past dan helemaal bij jou.

Opleidingen van EuroCollege
 • Begeleiding & persoonlijke aandacht
 • Echte opdrachtgevers & projecten
 • Duidelijke regels & structuur
 • In Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht
Aanmelden intakegesprek Download brochure

Een nieuwe opleiding waar je meerdere kanten mee op kunt. Je kiest uit drie richtingen: ondernemerschap, hotelmanagement of meer evenementen gericht. Het is de ideale opleiding voor de ongeduldige aanpakkers. In 2 jaar kun jij je verkort-hbo halen. Een studie waarin uitdagende praktijk gecombineerd wordt met interessante theorie. En stel dat je gaandeweg ontdekt dat studeren eigenlijk best leuk is, dan kun je aansluitend binnen 2 jaar je hbo-bachelor doen.

* Momenteel loopt het accreditatietraject voor deze opleiding

Mentaliteit

Motivatie, wilskracht en focus vormen de weg naar succes. Daarom pakken wij het anders aan. We werken aan je mentaliteit, met coaching, duidelijke regels en structuur. Je zit 4 dagen van 09:30 tot minimaal 17:00 uur op school. Lessen vallen niet uit. Wij kennen jou persoonlijk en helpen je snel vooruit. Je leert vanuit de praktijk. “Learning by Doing” noemen we dat. Met gemotiveerde studenten om je heen werk je aan échte projecten.

Het tweede jaar bestaat uit lessen, tentamens, opdrachten, een small business project en een stage. Alles wat je hebt geleerd breng je in de praktijk met een real life project. Je werkt hard en groeit snel. Je krijgt de kans om jezelf te bewijzen. Natuurlijk verleg jij je grenzen. “No Pain, No Gain” zeggen wij

Vakken

Naast algemene vakken zoals management, financieel management, marketing, en communicatie, leer je wat ondernemerschap inhoudt. Je leert hoe ondernemers denken en doen, hoe je een plan opstelt om een onderneming te starten, hoe je je netwerk opbouwt, welke veranderingen van deze tijd van invloed zijn op een bedrijf en welke manier van leiding geven bij jou past.

Jaar één

In het eerste jaar krijg je vakken als: ondernemerschap & projectmanagement, (financieel-) management, marketing, hospitality experience en leer je een marketinggericht ondernemingsplan te schrijven. Het eerste jaar wordt afgesloten met een zomerstage.

Jaar twee

In het tweede jaar krijgen je vakken als leidinggeven & management, bedrijfseconomie, Social media, customer journey Afhankelijk van de gekozen richting specialiseer jij je meer in evenementen-, de hotel- , of de businessvakken.

Learning by doing

In het eerste jaar loop je in de zomerstage. Je ontdekt dan hoe de echte praktijk eruitziet. Je laat zien waar je voor staat en kijkt niet op een uurtje extra. In het tweede jaar stort jij je samen met een aantal medestudenten op een real life project, met een echte opdrachtgever, echter deadlines en dus echte stress. Gedurende het project maak je een enorme groei door als persoon. De opleiding wordt afgesloten met een eindstage.

Carrière: na je opleiding

Na de opleiding ligt de wereld aan je voeten. Werkgevers staan te springen om doeners met een goede opleiding en een stevige mentaliteit. Met jouw brede opleiding kun je aan de slag als commercieel manager, salesmanager, marketingmanager vestigingsmanager of bijv. ondernemer. Of een fijne en uitdagende carrière in de hotel- of evenementenwereld.

Wanneer kan ik worden toegelaten tot een Associate Degree?*

Voor een Associate Degree (AD) gelden in principe dezelfde toelatingseisen als voor een reguliere bacheloropleiding. Je kan worden toegelaten tot een associatie degree als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden

 1. Je gemotiveerd bent
 2. Je ambities hebt
 3. Je in het bezit bent een havo – of vwo-diploma
 4. Je in het bezit bent van een mbo-4 diploma
 5. In je niet over een formeel diploma beschikt en 21 jaar ben of ouder is een toelatingstest mogelijk.
 6. Je over een buitenlands diploma beschikt, minimaal op niveau 4 of havo

* Momenteel loopt het accreditatietraject voor deze opleiding

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret