Op maandag 3 oktober is het dan eindelijk zo ver: de kick-off van de Senior Projects! Gedurende deze bijzondere week krijgen de tweedejaars hbo-studenten te horen aan welk project zij dit jaar mogen werken. Een spannend moment dus waar zij hun hele schoolcarrière naar uit hebben gekeken!

Op EuroCollege leren wij onze studenten dat leren in de praktijk net zo belangrijk is als tijdens de lessen. Je weet namelijk pas écht of je de theorie begrijpt als je het hebt kunnen toepassen in het dagelijks leven. Veel studenten kiezen dan ook voor onze school vanwege de befaamde Senior Projects. Het is een once in a lifetime gebeurtenis en de kennis die onze studenten dit jaar opdoen zullen zij in de rest van hun leven gebruiken.

Het belangrijkste moment van deze week is de bekendmaking van de projecten. Eerder hebben de studenten al hun voorkeur aan kunnen geven. Iedere studierichting heeft zijn eigen gespecialiseerde projecten, gericht op de behoeften van de huidige markt. Van het organiseren van een groot evenement tot het ontwikkelen en financieren van een eigen app; onze studenten zullen het voor elkaar moeten boksen.

Naast de bekendmaking van de projecten zullen ook de voorzitters aangekondigd worden. Iedere groep heeft één voorzitter toegewezen gekregen. Alle studenten hebben in de voorafgaande periode de kans gekregen om te solliciteren naar voorzitter. Tijdens deze selectieprocedure moesten zij de directie overtuigen waarom zij het meest geschikt waren om deze functie te vervullen.

Nadat de projectgroepen en de voorzitters bekend gemaakt zijn, krijgen de studenten de kans om elkaar beter te leren kennen. De rolverdeling in de groep zal cruciaal zijn dit schooljaar, dus het is uiterst belangrijk om bewust te worden van elkaars talenten en interesses.

Om de studenten te voorzien van de nodige kennis en motivatie zullen er deze week ook seminars en workshops worden georganiseerd. Thema’s als effectieve samenwerking, groepsdynamica en doelgericht werken zullen hier aan bod komen. Zoals vanouds zal de week afgesloten worden met de welbekende EuroCollege borrel. Wij wensen alle tweedejaars hbo-studenten veel leerplezier tijdens deze week en bovendien veel succes met de Senior Projects!