Van MBO naar HBO

van MBO naar HBO

Wil je je doorontwikkelen na je MBO studie? Bij EuroCollege is het mogelijk om door te stromen van MBO naar HBO.

Van MBO naar HBO

Met een MBO diploma kun je zo de arbeidsmarkt op. Allerlei leuke functies liggen op je te wachten. Je kan ook kiezen om door te stromen naar een HBO opleiding. Is dat je plan, dan vraag je je misschien af: met welk diploma je het beste kunt doorstromen naar een HBO opleiding? Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden.

EuroCollege of havo?

Het havo richt zich sterk op theoretische kennis en is zeer examengericht, terwijl veel HBO opleidingen hoge eisen stellen aan allerlei vaardigheden. Naast kennis is ook kunde belangrijk. Het gaat er niet alleen om dat je iets weet, maar ook dat je iets kúnt. Het MBO onderwijs zoals EuroCollege dat ontwikkeld heeft, biedt voor de vmbo-leerling een stevigere vooropleiding. Wij besteden extra aandacht aan discipline, theorie én praktijk. Veel MBO studenten van EuroCollege maken die stap naar een HBO opleiding. Deze aansluiting is uitzonderlijk goed.

In één jaar van MBO naar HBO

De MBO opleidingen van EuroCollege vormen een goede opstap naar een HBO bachelor studie. De opleidingen zijn - zoals gebruikelijk bij ons op school - zwaarder dan een gemiddelde MBO opleiding. Dit hebben wij gedaan om de aansluiting op een HBO studie te vergemakkelijken. Volg je een MBO opleiding bij EuroCollege, dan stroom je met weinig moeite door naar het HBO!

bekijk alle opleidingen