Privacy statement

Privacy statement

Privacy statement

Op deze pagina informeren we je over welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt en/of gebruik maakt van onze diensten en producten. Ook vertellen we waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we de gebruikservaring hiermee verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.

Dit privacy beleid is van toepassing op de diensten van EuroCollege management school B.V. en haar gelieerde maatschappijen (hierna: EuroCollege). Je dient je ervan bewust te zijn dat EuroCollege niet verantwoordelijk is voor het privacy beleid van andere websites en bronnen. EuroCollege respecteert de privacy van alle gebruikers van zijn website en behandelt de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk. Heb je hier vragen over, dan kun je ons bereiken op privacy@eurocollege.nl.

Doel van de persoonsgegevens

De persoonlijke gegevens die u via het contactformulier op deze website met ons deelt, worden gebruikt voor het afhandelen en opvolgen van uw verzoek. Bij aanvragen worden de gegevens daartoe in een bestand opgenomen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u, in lijn met uw verzoek, te informeren over ontwikkelingen die mogelijk interessant voor u zijn.

Wij verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacy beleid tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen:

  • Om via e-mail, telefoon, app en of sms contact te leggen met betrekking tot diensten die je hebt afgenomen.
  • Om diensten te leveren die je hebt afgenomen.
  • Om via e-mail wijzigingen over afgenomen diensten te melden. Hiervoor kun je je ook altijd afmelden via de afmeldlink onderaan de mail.
  • Om nieuwsbrieven en mailingen te verzenden waarvoor je je hebt aangemeld. Hiervoor kun je je (tijdelijk) afmelden via de afmeldlink onderaan de mail.
  • Om via onderzoek van jouw surfgedrag beter inzicht te krijg in onze klanten. Dit doen we alleen met jouw toestemming.

Niet meer gegevens dan noodzakelijk

De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van EuroCollege en in ons CRM syteem PerfectView. Wij verzamelen niet meer persoonlijke gegevens van u dan absoluut noodzakelijk om uw verzoek op een goede manier af te kunnen handelen. Wij zullen de gegevens die wij van u krijgen nooit combineren met andere gegevens of met gegevens van anderen. De persoonsgegevens die wij mogelijk kunnen verwerken zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch contact

Wanneer je e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij naar jouw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk jouw vragen te verwerken en jouw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van EuroCollege en in ons CRM systeem PerfectView.

Cookies en tracking pixels

Deze website wordt gehost door Transip in Amsterdam en maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op je computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookies gegenereerde informatie over het gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van EuroCollege.

Wij plaatsen noodzakelijke, statistische en marketing cookies op onze website. Een noodzakelijke cookie heeft een puur technische functionaliteit waardoor de website naar behoren werkt. De statistische cookie verzamelt geanonimiseerde gegevens over het gebruik van onze website en helpt ons daarmee de website te optimaliseren. De marketing cookies houden jouw surfgedrag bij.

U kunt uw browser zo instellen, dat het plaatsen van cookies onmogelijk wordt. Dit kan het functioneren van deze, en andere websites, wel negatief aantasten. Geplaatste cookies kunt u zelf verwijderen, aangezien deze op uw computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Cookies van externe sites

We maken gebruik van externe sites om functionaliteit toe te voegen aan de website van EuroCollege. We bieden de mogelijkheid om artikelen te delen op sociale media door share-buttons van Facebook, Twitter en LinkedIn. Voor het invoegen van de share-buttons gebruiken we AddThis. We voegen regelmatig video’s in van YouTube.

Al deze scripts leggen met cookies informatie op uw computer vast, vaak om te zorgen dat uw gebruikservaring zo prettig mogelijk is, maar vaak ook om het profiel dat deze bedrijven over u bijhouden te verrijken.

Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”- dienst. Wij gebruiken deze dienst om te onderzoeken hoe u als bezoeker onze website gebruikt en hierover maakt Google voor ons inzichtelijke rapportages.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken.

EuroCollege heeft hier geen invloed op. Wij hebben Google via hun voorwaarden toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Mailchimp

Voor het verzenden van e-mailnieuwsbrieven, waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze diensten en aanverwante zaken, maakt EuroCollege gebruik van MailChimp. Bij aanmelding voor de nieuwsbrieven vragen wij u expliciet toestemming. De adressenlijst die we hebben verzameld implementeren we in MailChimp, waardoor gedurende de inschrijving daar ook uw naam en e-mailadres bekend zullen zijn. Uw persoonsgegevens worden in dat geval dus gedeeld met MailChimp.

MailChimp laat zien of een e-mail wordt geopend en of links in de e-mail worden aangeklikt. De e-mailnieuwsbrief biedt ook een afmeldmogelijkheid; onderaan elk bericht staat de optie ‘Ik wil geen mail meer ontvangen’ of ‘Afmelden nieuwsbrief’. Lukt het niet om op deze manier af te melden, dan kun u  een berichtje sturen naar info@eurocollege.nl. Lees het privacy beleid van MailChimp voor meer informatie. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Derden

Zonder uw expliciete toestemming zal EuroCollege uw persoonsgegevens niet aan derde partijen verstrekken, verkopen en/of verhuren voor direct marketing doeleinden (bijvoorbeeld voor het toezenden van reclame). EuroCollege kan uw gegevens wel verstrekken aan derden voor zover dit noodzakelijk is voor het verlenen van haar diensten aan u en/of voor zover deze gegevens niet tot u persoonlijk kunnen worden herleid (zoals automatisch gegenereerde informatie niet zijnde uw IP-adres). Ten slotte kan EuroCollege uw gegevens aan derden verstrekken indien zij daartoe op basis van wettelijke bepalingen verplicht is, zij daartoe genoodzaakt is als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval zij dat noodzakelijk acht ter bescherming van haar eigen rechten

Bewaringstermijn

Indien u bij ons informatie aanvraagt nemen wij uw contactgegevens op in ons bestand en houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen die mogelijk voor u interessant zijn. Na elke vernieuwde interactie, bewaren wij de persoonsgegevens maximaal 36 maanden. Indien u van ons geen informatie meer wenst te ontvangen dan kunt u zich uitschrijven. Wij zullen u vanaf dat moment geen gegevens meer toesturen. Dit kunt u doen door onderaan onze commerciële uitingen op de link “Uitschrijven” te klikken. In het geval van een persoonlijke e-mail kunt u de mail beantwoorden met het verzoek om verdere zending van informatie te stoppen. Ook nadat u heeft aangegeven geen informatie meer van ons te willen ontvangen blijven uw gegevens in ons systeem bewaard. Doen wij dit niet, dan bestaat de kans dat wij u in de toekomst toch per ongeluk weer benaderen. Uiteraard kunt u ons ook verzoeken al uw gegevens te verwijderen.

Hoe wij uw gegevens veilig houden

Naast contractuele waarborgen hebben wij verschillende technische en organisatorische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens adequaat beschermd zijn tegen vernietiging, verlies, beschadiging en ongeoorloofd gebruik, wijziging en/of kennisneming. Daarnaast passen wij encryptie (versleuteling van gegevens) toe op alle persoonlijke gegevens die een gevoelig of bijzonder karakter hebben. Ter beveiliging van jouw persoonsgegevens hebben wij de volgende maatregelen genomen:

  • Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (TLS, voorheen SSL) . Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje.
  • Alle medewerkers van EuroCollege die toegang hebben tot persoonsgegevens zijn getraind in het zorgvuldig omgaan met jouw gegevens.

Hoe ondersteunen wij uw rechten

De privacy wetgeving is heel duidelijk in de rechten die u als ‘betrokkene’ heeft met betrekking tot de persoonsgegevens die wij van u verwerken. Hier kunt u lezen welke dit zijn en hoe u deze rechten uit kunt oefenen.

Intrekking toestemming: Indien u niet langer wilt dat EuroCollege uw gegevens gebruikt, kunt u uw toestemming intrekken. Hoe u dit doet leest u in de eerdere paragraaf “Hoe lang worden uw gegevens bewaard”.

Inzage: Wilt u weten welke informatie EuroCollege van u heeft vastgelegd, dan kunt u ons een verzoek tot inzage doen. Wij sturen u dan alle gegevens die wij van u hebben vastgelegd.

Correctie: Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat uw gegevens up-to-date blijven. Toch kan het voorkomen dat onze gegevens de werkelijkheid niet helemaal bij kunnen houden. In die gevallen waarin u constateert dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet juist zijn, kunt u ons verzoeken deze te corrigeren.

Bezwaar: Als u de indruk heeft dat EuroCollege uw gegevens oneigenlijk gebruikt kunt u tegen dit gebruik bezwaar maken. Wij stoppen dan onmiddellijk het gebruik van uw gegevens en starten een onderzoek naar uw klacht.

Beperking: In dit geval vraagt u ons om de verwerking (in de volksmond ‘gebruik’) van uw gegevens te stoppen. Eigenlijk is dit hetzelfde recht als het recht van bezwaar, maar dan zonder de klacht.

Vergetelheid: In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat mensen alle informatie die over hen is vastgelegd willen laten vernietigen. Ook dit kan. Hierbij geldt wel dat de informatie niet voor een ander (legitiem) doel noodzakelijk is.

Indien u een beroep wilt doen op een van de genoemde rechten adviseren wij u ons een e-mail te sturen naar privacy@eurocollege.nl met uw verzoek. Wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk afhandelen, maar uiterlijk binnen een maand.

Als u een klacht heeft

Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u zeer tevreden bent over onze dienstverlening. Toch kan het voorkomen dat u een klacht heeft. Als deze klacht betrekking heeft op onze normale dienstverlening, neem dan contact op via de reguliere kanalen. Heeft de klacht betrekking om de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan, dan kunt u zich richten tot de Functionaris Gegevensbescherming. Hij zal uw klacht vertrouwelijk behandelen. Zijn contactgegevens vindt u onder aan deze privacy verklaring. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hen telefonisch bereiken op 0900 - 2001 201 of via Internet op het adres: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wijzigingen, vragen en feedback

Wij behouden ons het recht voor dit privacy beleid aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

EuroCollege
Westblaak 139,
3012 KJ Rotterdam
010-4780129
info@eurocollege.nl