Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Stages

"Deze school staat voor het beste uit mensen halen en stelt professionaliteit in alles centraal. De uitspraak “niet lullen maar poetsen” is EuroCollege op het lijf geschreven. Daarnaast is het er ook gezellig en kent iedereen elkaar. Een betere leerschool kun je haast niet bedenken".

Opleidingen van EuroCollege
 • Kleinschalig en intensief onderwijs
 • Gemotiveerde medestudenten
 • Focus op mindset, succes & discipline
Meeloopdag volgen? Vraag-een-student Aanmelden open dag

Learning by doing

“learning by doing’ vormt een belangrijk onderdeel van zowel de business school, de evenementen opleiding en onze hotelschool. Tijdens de praktijkervaring ontdek je hoe veeleisend en uitdagend bedrijven zijn.  De stage vormt steeds de kroon op een periode van leren op school. Onze studenten lopen stage van Hong Kong tot London en van Amsterdam tot Kaapstad.

Grenzen verleggen

Of je nu vanuit onze middelbare of hogere hotelschool, de opleiding event management of de business school stage loopt, je leert altijd je grenzen verleggen. Je ervaart aan den lijve wat verantwoordelijkheid en stress inhoudt. Fouten maken is menselijk, de wijze waarop problemen worden opgelost bepaalt de kwaliteit van een bedrijf. Bovenal ontdek je hoe snel je ontwikkeling gaat. Na iedere stage stellen wij vol trots vast dat onze studenten nog sterker zijn geworden!

Verantwoordelijkheid

In het praktische deel van het programma is een vorm van toenemende eigen verantwoordelijkheid ingebouwd. De stages die EuroCollege aanbiedt zijn erop gericht om je te ontwikkelen tot een beginnende, zelfstandig functionerende professional. Wij vinden het belangrijk dat je al in een vroeg stadium zicht krijgt op je mogelijkheden en de taken die uitgevoerd moeten worden. Tijdens je studie loop je daarom een aantal keren stage.

 Deze school staat voor het beste uit mensen halen. 

Van groentje tot prof

Aan het eind van het eerste semester start je met een werkoriëntatie. De meeste studenten ‘genezen’ tijdens deze werkoriëntatie van allerlei kinderziekten die zich doorgaans tijdens een stage voordoen. Denk daarbij aan menselijke deficiënties zoals te laat komen, te veel aan jezelf denken en niet in teamverband denken. Hiermee doe je je voordeel tijdens de drie maanden durende zomerstage, die aan het einde van het eerste jaar is gepland. In het laatste jaar is de ‘managementstage’ van zes tot acht maanden ondergebracht. Vast onderdeel van deze stage is het uitvoeren van een onderzoek op bachelorniveau.

Werkoriëntatie

De werkoriëntatie start na acht lesweken. Na die acht weken intensief les volgen word je als het ware gedurende zes weken ‘gedropt’ in het bedrijfsleven. In deze periode leer je als student om je staande te houden in een bedrijf. Je krijgt inzicht in wat je nog moet leren. Na de werkoriëntatie ben je in veel gevallen realistischer geworden in je verwachtingen en kritischer ten aanzien van je eigen kennen en kunnen. In ieder geval heb je ontdekt dat er nog veel geleerd moet worden.

Zomerstage

De zomerstage start medio juni en loopt door tot half september. De stage is beroepsopleidend. Het belangrijkste doel is het aanleren van vaardigheden in de praktijk, binnen het kader van de opleiding. Gedurende de stageperiode werk je binnen het stagebedrijf en voer je uiteenlopende opdrachten uit. Op deze wijze leer je alle aspecten van het werk kennen.

Managementstage

De eindstage van de studie start begin juni, uiterlijk eind juli en duurt zes tot acht maanden. De stage is beroepsopleidend met een accent op leidinggeven. Gedurende deze laatste stage werk je aan een complexe opdracht. Er wordt meer zelfstandigheid van je verwacht. Je laat zien dat je in staat bent kennis, inzicht en vaardigheden te integreren. Ook toon je dat je over de EuroCollege-mentaliteit beschikt van aanpakken en bergen verzetten. Deze stage wordt binnen één bedrijf uitgevoerd.

De uitspraak “niet lullen maar poetsen” is EuroCollege op het lijf geschreven. 

Hotelschool stages, voorbeelden

NH Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam; Hilton Amsterdam; Grand Hotel Ter Duin; Marriott Phuket; Amari Hotels and Resorts; Amstel Hotel; Huka Lodge New Zealand; ITC Grand Maratha Sheraton Mumbai; Park Hyatt Dubai; Sheraton Park Lane London; Marriott Shanghai e.a.

Evenementen management stages, voorbeelden

TV Media Partners Rotterdam; van Lanschot; JMR Produkties; Winkelman & Van Hessen; Paek Value Rotterdam, North Sea Jazz Festival; PwC New York; Art of Dance; Xite Amsterdam

International Business stages, voorbeelden

ING Amsterdam; Emerging Leaders Cape Town, Gift Media Dubai; NL Innovators; Sabic Innovative Plastic; Duinweide Investeringen. Rick Moorman House of Men, The Floral Designers Shanghai; Van Lanschot; Global Freight Connections Essex.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret