Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

EuroCollege beste van Nederland?

EuroCollege Hogeschool (hotelschool, eventmanagement en business school) is een kleinschalige Hbo school met een duidelijke aanpak: No pain, no gain. Doelgericht werken de studenten, docenten en begeleiders hard en resultaatgericht. Dit levert een hoog slagingspercentage op. 70 à 80% van de studenten slaagt binnen 3 1/2 jaar!

Opleidingen van EuroCollege

EuroCollege Hogeschool (hotelschool, eventmanagement en business school) is een kleinschalige Hbo school met een duidelijke aanpak: No pain, no gain. Doelgericht werken de studenten, docenten en begeleiders hard en resultaatgericht. Dit levert een hoog slagingspercentage op. 70 à 80% van de studenten slaagt binnen 3 1/2 jaar! Daarbij komt dat de studenten afstuderen met een winnaarsmentaliteit. Geen hotelschool, hogeschool, of HBO doet ons dat in Nederland na.

Hoe kan EuroColllege beter scoren dan andere scholen?

Heel simpel. Wij werken niet competentiegericht.  Wij spreken met de studenten afdat er hard gewerkt moet worden. De student moet een doel hebben en bereid zijn te doen! Niet afwachten. Bereid zijn om te incasseren. Wij houden de studenten voor om te bikkelen. Succes, of het nu in de sport of in het bedrijfsleven is kent één oorsprong: doelgerichte en vasthoudende actie.No pain, no gain.

Daarbij werken wij kleinschalig. Op ca iedere 7 studenten is 1 personeelslid actief. De praktijk is real life. Geen simulaties. Onderzoek van o.a. managementgoeroe Henry Mintzberg toont aan dat simulaties in opleidingen nauwelijks leereffect sorteren. Deze compacte manier van werken, de ambities van de studenten, de betrokkenheid van de docenten leiden tot een school waar de studenten trots op zijn en resultaten geboekt worden.

Kleine klassen, heldere structuur, veel contacturen

De studenten volgen minimaal 24 uur les per week, studeren verplicht op school en volgen indien nodig steunlessen. Er is een vast lesrooster. Iedere dag van 9.30 – 17.00, uitlopend tot 18.00. Op school gelden duidelijke regels. Voor de klas staan docenten die actief zijn in het bedrijfsleven. De groepsgrootte varieert van 6 – 18 studenten. Op EuroCollege Hogeschool ben je geen nummer. Je wordt direct aangesproken op je doen en laten.

Meten is pas weten als het goed gebeurt

Het ministerie van onderwijs laat ieder jaar de door de overheid gefinancierde gids, Keuzegids Hoger Onderwijs, een onderzoek doen naar de “kwaliteit” onder de overheidsscholen. Particuliere scholen worden hier buiten gehouden of over één kam geschoren met de megascholen. Er wordt vooral gekeken naar zogenaamde interne criteria.

De mening van het bedrijfsleven, de afnemers van studenten, wordt nog niet gemeten. Het lijkt er soms op dat de grootte van het gebouw (beton), het aantal computers ( playstations), de aanwezigheid van een kantine (frites), inspraak etc. belangrijker zijn dan goed onderwijs, les en resultaten.

De beste van Nederland?

Uit dat “onderzoek” blijkt dat met name de hogere hotelscholen aardig scoren. Binnen minder dan 5 jaar studeren daar zeker 60% van de studenten af. Dat is veel gezien het feit dat andere overheidsscholen pas na 6 jaar 60% van de studenten afleveren. Jammer dat deze resultaten niet vergeleken worden met de prestaties van EuroCollege Hogeschool. Wij scoren aanzienlijk beter.

Studeren aan EuroCollege vraagt veel van de motivatie en inzet

Onze prestaties zijn de vrucht van hard werken,  van bloed, zweet en tranen.  Vanuit de normen die het bedrijfsleven stellen normaal. Iedereen die een succesvolle carriëre nastreeft zal zeker 50 uur per week aan de bak moeten.

Met 38 uur per week, ATV-dagen, een 9 tot 5 mentaliteit en iedere dag je trein halen om 5 voor 5 redt niemand het. Zeker niet in het bedrijfsleven waar EuroCollege Hogeschool voor opleidt.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret