Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement oud-student, Madelaine Boelsma

Opleidingen van EuroCollege

Menig student van EuroCollege Hogeschool droomt ervan om als event manager te werken bij een groot, international bedrijf als Siemens. Voor Madeleine Boelsma is deze droom werkelijkheid geworden. Van oktober 2007 tot en met maart 2008 liep zij stage bij Siemens en ze werd bovendien gevraagd om bij het bedrijf te komen werken.

Learning by doing

Madeleine werd in oktober 2006 student aan EuroCollege Hogeschool, na twee jaar evenementenmanagement te hebben gestudeerd in London. In de Britse hoofdstad kreeg zij echter niet de kans om de theorie in praktijk te brengen. Daarom besloot Madeleine over te stappen naar de opleiding Evenementenmanagement® in Rotterdam, waar dit wel mogelijk is. ‘Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt’, zegt ze hierover. ‘Vanuit de praktijk kun je veel meer leren dan van alleen theorie, dat heb ik het afgelopen anderhalf jaar wel gemerkt.’

Keihard werken

Een uitdaging was het zeker, bleek toen Madeleine in oktober aan haar stage begon. ‘Ik was ineens geen student meer, maar een werknemer’, vertelt ze. ‘Aan de ene kant best eng, maar vooral erg leuk en leerzaam. Ik heb me bezig gehouden met de planning en uitvoering van kleine en zeer grote evenementen, van begin tot eind.’ De ideeën van de stagiaire werden van het begin af serieus genomen door haar nieuwe collega’s en ze kreeg bovendien een hoop verantwoordelijkheid. ‘Dat is heel fijn, maar het betekent ook: hard werken, soms ook ’s avonds. Maar wanneer dat resulteert in een geslaagd evenement, weet je waar je het voor gedaan hebt.’

Siemens

Madeleine heeft veel geleerd van haar stage bij Siemens. ‘Een informatiebijeenkomst over havenkranen voor dertig mensen is heel anders dan een nieuwjaarsbijeenkomst voor zo’n vijftienhonderd mensen. Van beide heb ik weer andere dingen mogen leren,’ laat zij weten. ‘Bovendien is mijn zelfkennis in de afgelopen maanden gegroeid, wat ook heel belangrijk is als je het zakenleven in gaat. Ik zie nu bijvoorbeeld in dat ik zelfverzekerder over moet komen en dat ik mij beter uit moet drukken.’Na haar studie zal Madeleine als Junior Event Manager bij Siemens gaan werken. ‘Er werd al na drie maanden gevraagd of ik wilde blijven als junior communicatiemedewerker. Een hele eer!’ vertelt ze enthousiast. ‘Ik heb er maar heel even over nagedacht, maar het was al vrij snel duidelijk dat ik bij het bedrijf wil blijven werken. Dit is een grote kans voor mij.”

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret