Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement, student Alain Gautier

Opleidingen van EuroCollege

Waarom EuroCollege?

Ik ben Alain Gautier en ik ben 21 jaar oud, ik kom uit de stad Harlingen in het verre Friesland en volg sinds september de opleiding Evenementen Management aan EuroCollege Hogeschool Rotterdam. De belangrijkste reden dat ik naar EuroCollege ben gegaan is, naast het feit dat ik heel graag concerten wil organiseren, toch wel het begeleide en intensieve leren. Na 2 jaar op ‘normale’ HBO- opleidingen rond te hebben gezworven in Leeuwarden en Groningen kwam ik er na een studieloopbaantraject achter dat ik toch wel een stok achter de deur nodig heb. Ik ben van mezelf namelijk niet iemand die uitzichzelf met zijn neus in de boeken zit. En dat is natuurlijk niet zo handig als je huiswerk en opdrachten moet inleveren.

Vind je EuroCollege streng?

Die ‘stok achter de deur’ is me trouwens  meegevallen. Het is niet zo dat die er niet is natuurlijk, maar op twee à drie weken wennen aan de regels na heb ik er geen problemen mee gehad. De school is streng, maar overdrijft niet. Het is wel zo dat er duidelijke regels zijn waar je je gewoon aan moet houden, niet anders dan in het bedrijfsleven eigenlijk. Het grote verschil met de andere scholen waar ik op heb gezeten is, dat er meer en eerder aandacht aan je wordt besteed omdat de school kleiner en persoonlijker is. Als er problemen worden opgemerkt kan het zo zijn dat je langer op school zit om bijles te volgen in bepaalde vakken. Maar dat is juist in je voordeel tijdens de tentamens.

Wat vind je van de lessen?

Ik heb echt heel veel geleerd in de korte periode dat ik Eventmanagement studeer. Zoals ik al zei ben ik niet iemand die heel graag in de boeken duik. Het helpt mij dus enorm dat de leraren uit het bedrijfsleven komen. Praktijkvoorbeelden uit hun eigen bedrijven blijven namelijk veel langer hangen bij mij. Sowieso heb ik altijd veel  geleerd van doen dan van boeken lezen. Het is zeker niet zo dat je dit niet hoeft te doen bij Hospitality en Evenementen Management, maar de leraar geeft vaak aan in wat voor licht je de dingen in het boek moet zien. En ze geven ook eerlijk toe dat er dingen zijn die je alleen kunt leren in het bedrijfsleven.

Hoe zag de werkorientatie eruit?

Daarom is het ook zo leuk dat je na ongeveer 8/9 weken al meteen op je eerste stage gaat. Ik bekeek de ‘werkoriëntatie’ ook meteen heel anders. Normaal zou ik echt geen zin hebben om verplicht 6 weken in de bediening te werken, maar nu zag ik het meer als een kans om te kijken hoe het er aan toe ging bij een bedrijf dat ik misschien later ga inhuren als ik eventmanager ben. Het was echt een hele leuke tijd. Ik kreeg bij het horeca-uitzendbureau JMW veel verantwoordelijkheid en leuke taken. Ik heb in die 7 weken dat ik daar ben geweest heel veel opgestoken en heb zelfs een wervingsplan geschreven dat nu echt wordt gebruikt bij JMW. Daar ben ik achteraf best wel trots op. 

De sfeer op school

Zoals ik al zei kwam ik hier in m’n eentje uit het verre Friesland, ik kende nog niemand in Rotterdam. Dat is in een  korte tijd wel veranderd! Omdat het een kleine school is en er studenten uit het hele land komen (zelfs een paar uit het buitenland!) maak je veel makkelijker contact met iedereen. Zelfs tweedejaars maken meteen in het begin van het jaar al snel een praatje, ze willen je echt leren kennen omdat ze weten hoe het is. Je merkt het al tijdens de introductiedagen (de vetste die ik ooit heb meegemaakt trouwens). In die eerste week maak je al zoveel mee samen dat je meteen op je eerste schooldag al veel contacten hebt. En dat gevoel blijft zo tijdens de opleiding.

Hard werken, daarna feesten!

Het is af en toe best zwaar, dat geef ik toe, maar omdat je het met z’n allen doet krijg je echt een gevoel van vriendschap dat je niet snel op een andere school hebt. Je sleept elkaar door de moeilijke perioden en gaat samen HE-LE-MAAL los als die voorbij zijn. Want als er een ding is waar EuroCollege goed in is dan is het wel feesten! Ik heb nog nooit een school meegemaakt die het zo goed voor elkaar heeft als EuroCollege. Als we een open avond of tentamenweek hebben gehad dan weet iedereen in Rotterdam dat het EuroCollege eraan komt! Het is dus niet alleen de opleiding die het zo leuk maakt, het zijn alle dingen eromheen. De persoonlijke aandacht, de uitdagingen en je medestudenten. En het ís ook best een uitdaging, je zit lang op school en moet heel veel doen, maar het is het voor mij echt waard geweest. Je leert je eigen grenzen kennen en gaat er gewoon keihard doorheen. Hierdoor heb ik ook veel voor de school over. Het is namelijk gewoon leuk om op open dagen of op studiebeurzen te vertellen over je school als je het gevoel hebt dat het écht jouw school is.

Studiereis: Maleisië & Singapore

Ik ben ook met de studiereis meegegaan dit jaar. Een ‘trip of a lifetime’ naar Maleisië en Singapore. Ik ben er nog steeds van onder de indruk. We hebben de meest luxe hotels en evenementenlocaties bezocht. En natuurlijk gefeest, anders zou het geen volwaardige EuroCollegetrip zijn. Deze reis is gewoon georganiseerd door studenten zelf als ‘senior project’. Ik vind dat zo gaaf, ik weet nu al dat ik dit project in mijn top3 zet als ik zelf een senior project moet gaan kiezen dat ik komend jaar ga doen. Ik heb van veel mensen gehoord dat het tweede jaar nog zwaarder gaat worden. Maar als het zo leuk en uitdagend is als het eerste jaar kijk ik er eigenlijk best wel naar uit!

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret