Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Hogere Hotelschool student, Anniek Voesenek

Opleidingen van EuroCollege

Anniek Voesenek, 22 jaar en zit in het laatste jaar van de studie International Hotel & Hospitality Management. In dit jaar is het de bedoeling dat alle studenten een managementstage lopen. Na mijn vorige stage bij Hyatt, in Londen wilde ik wederom naar het buitenland omdat naar mijn mening werken in het buitenland ervoor zorgt dat je leert om te gaan met verschillende culturen en mensen en dat verbreed je netwerk en dus ook je toekomst binnen de hospitality wereld.

Maleisië

Voor mijn eindstage ben ik op dit moment werkzaam bij The Westin Langkawi Resort & Spa in Maleisie als een management trainee bij de food&beverage afdeling. Het hotel bevindt zich op het prachtige eiland Langkawi, dat het hoofdeiland is van maar liefst 99 eilanden ten westen van Maleisië.

Food & Beverage

Ik heb gekozen voor een stage op de food & beverage afdeling omdat ik al meer ervaring heb in de f&b en die wilde uitbereiden op een ander niveau. Ook is het een afdeling die elke dag weer voor een uitdaging zorgt, waar je creatief moet zijn, en de grootste operationele afdeling in het resort. De eerste paar maanden heb ik in alle f&b venues gewerkt om zo kennis te maken met de manier van werken, de concepten en uiteraard mijn collega’s. Op dit moment werk ik meer onder leiding van oud EuroCollege student Eelco Bothlingk die hier assistant manager f&b is. Ik volg de operationele meetings van de f&b zodat ik up to date blijf met alle gebeurtenissen in het hotel, maak een handboek voor de nieuwe medewerkers van de f&b, bestudeer en analyseer de concurrerende hotels en ga me bezig houden met de boekingen voor kerst en oud en nieuw. Indien er grote groepen in het hotel zijn werk ik ook veel mee op de evenementen zoals galadinners, awarddinners, dinners op het strand en bij de poolside, dit zorgt er ook voor dat ik leuke afwisselingen heb in mijn werkweken.

Rondreis

Voordat ik mijn stage begon heb ik een rondreis gemaakt in Singapore en Maleisie om de Aziatische cultuur te proeven, aan het klimaat gewend te raken en de mensen te leren kennen. Dit heeft mij erg veel geholpen tijdens de eerste periode van mijn stage, want werken in een land zoals Maleisie is in alle opzichten anders dan het vertrouwde Nederland. En dat maakt een stage in een totaal andere cultuur interessant, leerzaam en onvergetelijk.

Werkwijze EuroCollege

Voor mijn vorige opleiding Toerisme ( mbo) heb ik een aantal stages gelopen in hotels, toen mijn studie bijna afgerond was wist ik dat ik graag een HBO hotelopleiding wilde gaan volgen. Het was vooral de werkwijze van het EuroCollege die mij erg aantrok, want de lessen worden gegeven in kleine groepen en zo krijg je als student meer aandacht van de docent, die tevens ook allemaal uit het bedrijfsleven komen en graag hun ervaringen met de studenten willen delen.

Challenge yourself to leave your comfort zone and get inspired by other cultures

Met nog drie maanden te gaan in The Westin Langkawi Resort & Spa loopt mijn stage en daarmee ook mijn studie op het EuroCollege Hogeschool alweer op zijn einde. In de toekomst zou ik graag een baan willen hebben bij bijvoorbeeld een hotelketen waarmee ik veel zou kunnen rondreizen om zo verschillende landen en culturen te kunnen ontdekken en daar inspiratie uit te halen om uiteindelijk ooit zelf iets te beginnen in het buitenland. Een droom die hopelijk ooit uit zal komen!

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret