Ben je nog opzoek naar een studie? Kom langs voor een open dag!

Lees meer

Hogere Hotelschool, student Jeroen Oonk

Opleidingen van EuroCollege

Wie ben jij?

Mijn naam is Jeroen Oonk, ik ben 23 jaar en afkomstig uit Roermond. Op het EuroCollege volg ik de opleiding International Hotel & Hospitality Management. Ik zit momenteel in het tweede jaar.

Waarom ben je naar EC gegaan?

Ik heb voor EuroCollege gekozen omdat ze bij EuroCollege een versneld diploma aanbieden. Daarnaast kan ik het beste functioneren op een school die een hoge mate van discipline aanbiedt en waar de docenten uit eigen ervaring les geven. Dit zorgt ervoor dat de theorie gaat leven. Ook de praktijkgerichte benadering van EuroCollege spreekt mij erg aan. Hierdoor is het mogelijk om theorie te koppelen aan de praktijk.

Het gevolg hiervan is dat de overstap naar een functie in het bedrijfsleven wordt verkleind. Je bent immers al bekend met de regels die hier gelden en je hebt ervaren wat het is om je in het bedrijfsleven staande te houden.

Wat deed je hiervoor?

Voordat ik naar EuroCollege kwam, heb ik mijn havodiploma gehaald aan het Bisschoppelijk College Broekhin te Roermond. In totaal heb ik zes jaar over mijn havodiploma gedaan, waarvan ik drie jaar vwo heb gedaan. Nadat ik mijn diploma heb gehaald, ben ik twee jaar gaan werken. Dit is een zeer leerzame periode geweest. Hier heb ik onder andere geleerd om me staande te houden in een bedrijf.

Na twee jaar had ik het gevoel dat ik meer uit mezelf kon halen en dat ik me wilde ontwikkelen. Dit heeft me doen besluiten om te gaan studeren aan het EuroCollege.

Welke verschillen zie je tussen de scholen?

Er zijn een veel verschillen te noemen waarvan structuur een van de belangrijkste is. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat kinderen op de middelbare school in pubers veranderen. Wanneer je deze mensen geen structuur biedt en niet duidelijk communiceert, kun je verwachten dat zij niet optimaal zullen functioneren.

Ik was op de middelbare school dan ook geen makkelijke leerling. De vele tussenuren, het uitvallen van de docenten en het gebrek aan een duidelijke communicatie zorgde ervoor dat ik niet het maximale uit mezelf kon halen. Ook het vakkenpakket dat ik verplicht heb moeten kiezen, paste niet bij mijn persoonlijke interesses. Hierdoor raakte ik gefrustreerd en uiteindelijk ook gedemotiveerd.

Op EuroCollege komt dit niet voor, je bent geen nummertje en er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast wordt er duidelijk gecommuniceerd en is er geen lesuitval. De docenten komen uit het bedrijfsleven, wat als voordeel heeft dat diegene ook over de praktijk kan vertellen. Al met al is EuroCollege niet te vergelijken met het reguliere onderwijs. De ervaringen die je opdoet zijn een verrijking voor de rest van je carrière.

Heb je veel geleerd op EuroCollege?

Doordat ik twee jaar had gewerkt, wist ik wat er in het bedrijfsleven van je gevraagd werd. Dit betekende afspraken nakomen, op tijd komen en deadline is deadline. Hierdoor was de overstap naar EuroCollege voor mij op mentaal gebied niet al te groot.

Wel had ik twee jaar niet meer in de boeken gezeten. Dit heeft een tijdje geduurd voordat ik hier weer aan gewend was. Het mooie aan EuroCollege is dat dit proces vrijwel vanzelf gaat. Door de structuur die er wordt aangeboden, zit je snel in een ritme. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om goede resultaten te behalen.

Daarnaast heb ik geleerd dat succes met de juiste mentaliteit begint. Wanneer je bereid bent om je 100% voor iets in te zetten, zul je merken dat je tot zoveel meer in staat bent.

De koppeling tussen theorie en praktijk is hierin onmisbaar. Je ontwikkeling belandt in een stroomversnelling als je de opgedane kennis in praktijk brengt. Wanneer er in de praktijk een situatie voorkomt die je door middel van je theorie kunt beantwoorden/oplossen weet je waarvoor je het allemaal doet !

Waar ben je trots op?

Ik ben vooral trots op de manier waarop ik gestart ben in het eerste semester. De overstap van werken naar studeren is niet bepaald klein. Ik ben er trots op dat dit zo goed is verlopen en dat ik in het eerste semester alle vakken heb gehaald.

Ook ben ik trots op het behalen van het Green Key certificaat voor Hotel Asselt tijdens mijn stage. Dit was de eerste keer dat ik verantwoordelijk was voor een echt project. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat je gericht bent op het volbrengen van een taak maar ook het samenwerken met je collega’s is hierin essentieel. Wanneer je na een lange periode van inspanning het resultaat ziet, geeft dit je ontzettend veel voldoening.

Heb je al een No pain, No gain moment ervaren?

Ik geloof dat niks in het leven je aan komt waaien. Je zult voor alles wat je wilt bereiken keihard moeten werken. Hierbij zijn er altijd momenten waarin je het moeilijk hebt. Dit zijn de spreekwoordelijke ‘No pain, No gain’ momenten. Wanneer je in staat bent om in deze moeilijke momenten tot het uiterste te gaan, zul je zien dat dit resultaat oplevert. Wanneer je nooit het uiterste van jezelf vraagt, zul je ook nooit jezelf verder ontwikkelen. Deze ‘No pain, No gain’ momenten zorgen ervoor dat je de grens van je ambitie opzoekt en hier over heen gaat.

Vooral tijdens de tentamenweken merk ik dit het meest. Het is een zware periode waarin je weken je moet leren om uiteindelijk een goed cijfer te behalen voor je vakken. Dit zijn de momenten waarop je hard moet studeren en alles moet geven. Op het moment dat je de cijfers terugkrijgt en goed scoort haal je hier veel voldoening uit.

Wat wil je later worden?

Na mijn opleiding wil ik nog mijn master gaan halen. In welke richting weet ik nog niet precies. Het voordeel van mijn opleiding bij EuroCollege is dat ik veel kanten op kan doordat je breed wordt opgeleid.

Mijn uiteindelijke doel is om een eigen bedrijf te beginnen. Hierbij denk ik aan reorganisatie, herstructurering en optimalisering van bedrijven. Mijn passie ligt dan ook binnen dit vakgebied. Ik vind het interessant om bedrijven te analyseren en ervoor te zorgen dat processen in een bedrijf optimaal zijn.

Omschrijf de sfeer op school/ in de klas.

De sfeer binnen de school en in de klas is uitstekend. Iedereen kent elkaar en doordat je zo intensief met elkaar samenwerkt, leer je elkaar ook snel beter kennen. Ook de begeleiding vanuit school is goed geregeld. Er is altijd een aanspreekpunt waarop je terug kunt vallen.

Waar heb ga je stage gelopen?

Mijn stage heb ik gedaan in een kleinschalig familiehotel in de buurt van Roermond. Hier heb ik enorm veel geleerd. Doordat het hotel net drie maanden geopend was, heb ik van dichtbij mee mogen maken hoe het is om een eigen bedrijf op te richten. Omdat het bedrijf net was opgestart, kreeg ik veel verantwoordelijkheden en daarmee de mogelijkheid om kennis te maken met alle facetten van het hotelwezen.

Ook met het Green Key project heb ik veel kennis opgedaan omtrent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hoe een project er in werkelijkheid aan toe gaat. Voor mijn eindstage ben ik mezelf aan het oriënteren. Hierin is het belangrijk dat je een keuze maakt voor het juiste bedrijf en dat jij bij deze organisatie past.

Kun je een korte omschrijving geven van je project

Het senior project wat ik ga doen is het Enterprise Development Project. Hierbij ga je een eigen hotel oprichten en een echt ondernemingplan schrijven. Vooral omdat ik later zelf een eigen bedrijf wil beginnen, kijk ik hier erg naar uit. Het is een uitdagend project waarbij je gaat leren om te handelen en denken als een echte ondernemer. Het is geweldig om tijdens je studie dit te kunnen doen en deze kennis en ervaring mee te nemen naar de toekomst.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret