Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

International Business & Sales, MBO - Tom Gerritsen

Opleidingen van EuroCollege

Naam: Tom Gerritsen
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Veenendaal
Opleiding: International Business & Sales (Amsterdam)

Hoe ben je terecht gekomen op EuroCollege?

Ik ben op de Miljonairs Fair voor het eerst in aanraking gekomen met het EuroCollege. Ik zat toen nog op het Ichthus College in Veenendaal. Met mijn moeder liep ik langs de EuroCollege-stand en kreeg een brochure aangeboden. De studenten die daar stonden kwamen zeer professioneel en representatief over. Uiteindelijk vond ik het concept van EuroCollege zó positief, dat ik een open avond heb bezocht en een persoonlijk aanmeldgesprek heb aangevraagd.

Wat was de voornaamste reden dat je voor EuroCollege hebt gekozen?

De voornaamste reden dat ik voor het EuroCollege heb gekozen is vanwege de strenge selectie, waardoor de school klein blijft. Je weet hierdoor zeker dat je enkel met gemotiveerde studenten in de klas zit. Verder vond ik het ook belangrijk een docent voor de klas te hebben die uit het bedrijfsleven komt. De docent komt met reallife voorbeelden uit de praktijk. Hierdoor is het veel makkelijker om de vaak pittige lesstof te onthouden.

Heb je al een No pain, No gain-moment ervaren?

Mijn eerste ‘No pain, No gain’-moment was toen mijn ouders een reis naar Turkije hadden geboekt voor het gehele gezin. Doordat er wat veranderingen in mijn planning optraden, kon ik uiteindelijk niet mee en heb ik de gehele week op school gezeten. Toen voelde ik pas wat ‘No pain, No gain’ echt inhoudt!

Hoe ziet een schoolweek op EuroCollege eruit?

De begeleiding op school is heel goed. Als je moeite hebt met een vak kun je steunlessen aanvragen zodat je je kennis kunt bijspijkeren. Verder is het heel duidelijk wat er van de studenten wordt verwacht: elke dag start het eerste lesuur om 09.30 uur en je eindigt elke dag om 16.50 uur (en soms om 17.50 uur). Je hebt hierdoor ook geen last van lesuitval of plotselinge roosterwijzigingen. Je hebt normale lesuren en studie-uren. Tijdens de studie-uren kun je je huiswerk maken. Wanneer je thuiskomt na school, hoef je dus niets meer te doen!

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Er hangt een hele goede sfeer op EuroCollege en we zijn een hechte groep. Ik vind het erg fijn dat er een hele positieve werksfeer hangt. Natuurlijk is het hard werken, maar dat schept ook een band. We zijn als klas samen gemotiveerd om goede resultaten te behalen. Doordat we in kleine klassen van maximaal 15 personen zitten kennen we elkaar heel goed. Iedereen heeft contact met elkaar en niemand valt buiten de boot.

Wat vind je van de begeleiding op Eurocollege?

Ik vind de begeleiding heel erg prettig. Zelf heb ik bijvoorbeeld wat moeite met het vak ‘internationale handel’. Dit komt omdat er voor dit vak erg veel lesstof wordt aangeboden. Hiervoor word ik nu extra geholpen door middel van bijlessen. Na een zeer strenge selectie ben ik toegelaten tot het ‘hbo-klasje’. Dit betekent dat ik volgend jaar meteen doorstroom naar het hbo. Hierdoor kan ik met een vmbo-diploma dus in 3,5 jaar een hbo-diploma halen! Dit is natuurlijk heel bijzonder en alleen maar mogelijk met de zeer intensieve begeleiding die EuroCollege aanbiedt.

Wat wil je na je opleiding gaan doen?

Ik maak de komende jaren natuurlijk eerst mijn hbo-opleiding af. Hierna zou ik heel graag in het buitenland willen werken. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in andere culturen. Ik zou bijvoorbeeld Import/Exportmanager kunnen worden bij een groot internationaal bedrijf. Het lijkt me in ieder geval heel erg gaaf om een echte internationale functie te bekleden.

Studeren bij EuroCollege is anders!
Lees meer ervaringen of bezoek onze Facebook of Twitter pagina’s eens voor meer inspiratie.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret